Pekařská bída
Zapomenutý recept našich babiček. Ty dokázaly vyčarovat dobrotu ze všeho, co bylo doma po ruce. Navíc konzumace máku je též velmi zdravá. ️Obsahuje až 12x více vápníku než kravské mléko. Tak udělejte něco pro své zdraví a ochutnejte něco z doby dávno minulé.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 9 245 kJ / 2 210 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 69,97 g |
Tuky | 76,86 g |
Vláknina | 34,35 g |
Cholesterol | 85 mg |
Sodík | 2,97 g |
Sůl | 7,17 g |
Sacharidy | 292,34 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Recept je z Českého rozhlasu Brno. Když jsem na recept narazila, vzpoměla jsem si, že jsme to doma dělávali. Úplně jsem na to zapomněla. Je to vyloženě pro milovníky máku, nebo když zbude více rohlíků. Použila jsem rohlíky den staré. Není to moc fotogenické, ale dobré.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
1. 6. 2019 11:07
29. 5. 2019 08:14
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno před 20 hodinami
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno před 20 hodinami
Naložené ředkvičky
Přidáno 15. 5. 2024 21:05
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno 15. 5. 2024 07:48
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Právě bylo uvařeno:
Kuře opékané nad ohněm
Infarkt uvařila před 36 sekundami
Francouzské palačinky
Petaja uvařila před 24 minutami
Křupavé zapečené brambory
Judis uvařila před 7 hodinami
Halušky s brynzou pro Dášenku
Franibald uvařila před 10 hodinami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
pvpa@email.cz uvařila před 10 hodinami
Pikantní krkovice na žampionech
MirkaD uvařila před 11 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Krupičková polévka s libečkem
MilosCz uvařila před 12 hodinami
Ananasová buchta
Yvona uvařil před 13 hodinami
Vepřové koleno v pomalém hrnci
Pacucha uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Perličky jsou drůbež původem z Afriky, s modrým masem a pronikavým hlasem
Náš život s celiakií: Upekla jsem mandlový koláč podle receptu Josefa Maršálka. Áňa z něj byla nadšená
Jak připravit sirup z bezových květů zastudena: Kromě bezu stačí jen citron, cukr a správný postup
Další recepty
Tématické fráze: top recepty sedlácká bída stará bída recept halušky ze starých rohlíků recept bída bída recept bída recepty pokařska bida recept na pekarskou bídu pekarska kuchařka pecivalky recept obalený rohlík ve skořici top recepty
Suroviny: rohlík, máslo, mák mletý, mléko, skořice
Pekařská bída
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/AZ3B
2 názory