Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 052 kJ / 5 749 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,10 g |
Tuky | 179,00 g |
Vláknina | 34,00 g |
Cholesterol | 528 mg |
Sodík | 154 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 898,30 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do hrníčku rozdrobíme kvasnice, rozmícháme s trochou mléka a cukru a necháme vykynout kvásek.
Krok 2: Přelijeme do mísy s moukou, cukrem, změklým máslem, dolijeme mléko podle potřeby a vypracujeme vláčné těsto, které necháme přikryté znovu nakynout.
Krok 3: Z těsta tvarujeme bochánky velikosti menších koblih, které upečeme na pomaštěném plechu.
Krok 4: Upečené bochánky spaříme v míse horkým mlékem, bohatě sypeme mletým mákem nebo strouhaným perníkem a lijeme rozpuštěným máslem s několika lžícemi syrobu. Pokud nesníte peciválky všechny najednou, nechte je v teple (například v troubě na nejnižší teplotu) zaležet, pak jsou ještě lepší.
Krok 5: Staročeský syrob se vaří z cukrové řepy kterou očistíme nakrájíme na kolečka a vyvaříme. Z vývaru necháme na mírném ohni pozvolna odpařovat vodu až zbude černá hmota hustá jako med.
Zveřejněno 12. 5. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podkrkonošské peciválky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z832
Moje poznámka
Podkrkonošské peciválky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z832
Nejnovější recepty
Hamburgery s „fejkovým” trhaným masem
Přidáno před 1 hodinou
Čokoládový fondant
Přidáno před 4 hodinami
Zapečený květák s nivou, vejci a smetanou
Přidáno před 9 hodinami
Třená staročeská bábovka
Přidáno před 20 hodinami
Ředkvičkový salát
Přidáno 28. 4. 2025 13:01
Čočková polévka s batáty a mangoldem
Přidáno 28. 4. 2025 12:17
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Můj segedínský guláš
radekfiala před 36 minutami
Červená řepa nakládaná a extra voňavá
Ernest_Bago před 36 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
pokorny.iv@email.cz před 1 hodinou
Pampeliškový med
pavlina.smrzova@seznam.cz před 1 hodinou
Nepečený jablečný dort
masarykoele před 2 hodinami
Rajčatová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Vajíčková pomazánka se sýrem
Slavista62 před 3 hodinami
Bramboračka se smetanou a sušenými houbami na maďarský způsob
Glapet před 4 hodinami
Teplý čočkový salát
TondaJ před 5 hodinami
Brokolicová polévka s vločkami
TondaJ před 5 hodinami
Tématické fráze:
sirob z cukrové řepy,
peciválky s mákem,
peciválky s mákem recept,
sirop z cukrové řepy,
sirob,
recept na řepánky maminčiny recepty,
cukrova repa recepty,
sirob recept,
výroba sirobu,
staročeské peciválky,
jak se vari sirob,
cukrová řepa sirob,
vaření sirobu,
výroba sirobu z cukrové řepy,
peciválky plněné mákem,
cukrova řepa sirop,
sirop,
jak uvařit sirob,
recept na sirob,
sirob z řepy
Suroviny:
mouka polohrubá,
cukr,
máslo,
cukr vanilkový,
kvasnice,
mléko,
sůl,
mléko,
mák mletý,
máslo,
med
Komentáře (12)
www.baby-cafe.cz/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=1011076