

Sedlácká bída
podle hladu:-) Ostatní 61 názorů
Suroviny
- 4 středně velké brambory
- 2 hrnky širokých nudlí (kolínek atd.=větší těstoviny)
- 3 hrnky kysaného zelí
- 1 cibule
- 4 plátky anglické slaniny (nebo uzené krkovice)
- 1 hrnek nakrájené uzené krkovice (nebo angl.slaninu)
- sůl
- pepř
- kmín
- olej
- (voda na uvaření brambor, těstovin)
- libeček
Postup přípravy receptu
Brambory uvaříme v osolené vodě s přidáním kmínu a potom pomačkáme.
Těstoviny uvaříme v osolené vodě a scedíme.
Mezitím, co se vaří brambory a těstoviny, osmažíme na pánvi na oleji nakrájenou cibulku, přidáme kysané zelí, chvíli restujeme a potom podlijeme troškou vody a dusíme asi 15 min. do odpaření tekutiny.
Samostatně opečeme slaninu, nakrájenou na malé kostky, vmícháme do zelí, přidáme těstoviny, brambory, opepříme, příp. dosolíme, lehce promícháme a nasypeme nakrájený libeček.
Na ozdobení slaninu nebo krkovici nařízneme ozdobně do hřebínku a osmahneme na pánvi (můžeme si nachystat při restování slaniny).
Poznámka
Zdroj: "Hrníčková kuchařka jednoduše".
Tuším, že to není nic neznámého, ale na Topkách jsem tyto suroviny dohromady nenašla.
Na tu "bídu" to byla pro nás bašta.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 54 507 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Sedlácká bída
-
takže dneska tohle spáchám díky za recept
-
dávám bodíííík moc dobrééééé
-
Tyhle jídla miluju, zaujala mne úvodní fotka, nemluvě pak o receptu.
Zítra je večeře jasná
-
Waclaw: je fajn, že babičku aspoň politujete, taky koukám, že to asi s vnoučkem neměla úplně lehké
-
Takhle nějak si vařila naše babička. Chudinka..
-
Pajato: ... a hlavne to kysané zelí, bez toho by to nemělo šmrnc
-
fakt jo? Brambory a nudle dohromady..? To musim zkusit, ja miluju brambory, manzel nudle, tak uvidime
-
Znám podobný recept, kterému se říká Grenadýrmarš. Naučila mě to kamarádka a jsem ji vděčná.
Uvařené brambory, kolinka, osmažená cibulka, sůl, pepř. Vše smíchat a pak už jen plnit bříška. -
Dajda:
Tak to dělávala moje babička a tak to dělám i já...
-
Určitě výborné. Připomíná mně to mů j "pel mel". Zbyla mně rýže, brambory, maso plus zelenina, vše do římského hrnce a do trouby zapéct. Byl to kupodivu dobrý pokrm. Přidávám bod.
Bartolotti -
to je náhoda, já to vařila taky a výborné, jen jsem místo krkovice dala gothaj (vařila jsem ve stylu co dům dal
), dovoluji si přidat foto
-
Dneska somsa inspirovala na obed pre mna a vyborne ,pochutila som si
-
Dajda: tady jde spis o to zaradit mezi jidelnicek zivou organickou stravu a jist denne vyvazene slozky .
-
Marie: zizala: Ono se to ani s tou zdravou stravou nemá přehánět. Četla jsem článek, jak se množí případy anorexie, vyvolané právě touhou stravovat se superzdravě.
Jó, cesta do pekel bývá někdy dlážděna dobrými úmysly.
-
Dajda: I já znám uhlířinu jako brambory s noky se slaninou nebo osmaženou cibulkou na sádle. Moje mamka to vařila a já to měla moc ráda.