Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Plzeňské rozpeky

Rozpeky jsou krajové pečivo z okolí Plzně. Jsou výborné jako příloha místo knedlíků k houbové omáčce, k dušené mrkvi s masem apod. Jinde se zase pečou na sladko jako "kapsy" plněné švestkami zasypané mákem.

Hodnocení receptu je 4,8 (13×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava)

20. 7. 2009 18:33

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie16 854 kJ / 4 028 kcal
Bílkoviny119,50 g
Tuky62,30 g
Vláknina32,40 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 103 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy731,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

1974andrea 1974andrea

8. 11. 2011 15:57

Koukám, kdo mi tady fušuje do kraje Plzeňského:-)). Tyhle rozpeky dělává moje mami právě k mrkvi a houbovce, mívali jsme je ve škole i k čočce a fazolím. Je to fakt dobrota:-p:yes:

Eva Urbanova

21. 3. 2011 08:39

Eva: Na kolik stupňů pečete rozpeky a jak dlouho? Díky

Jana

24. 1. 2010 11:01

Ahojky, lepší je rovnou udělat rozpláclé bochánky a pak nechat vykynout. Obráceně ne, mám to vyzkoušené. Jinak do trouby je dávám nepomazané, pomažu je máslem, až je vyndám horké z trouby. To je super, mám to od jedné kuchařky.

scarlet

6. 1. 2010 01:14

Neklame -li mne paměť, tak rozpíčky měl vždy Kája Mařík a měl je pomazané s medem.Jako dítko jsem vždycky u téhle knížky přemýšlela, cože to ty rozpíčky vlastně jsou. Myslím, že toto je ono. Nebo se mýlím?:-p

Zuzana

18. 10. 2009 15:05

Dííík, rozpeky jsou moje dětství. Dělali je ve školní jídelně, hlavně k rajské. Od té doby nenávidím knedlíky, rozpeky jsou lepší! Mňam, musím je zkusit. Slyšela jsem, že nejlepší tuk do rozpeků je sádlo.

algeva algeva

10. 10. 2009 07:34

díky mirco,
jsem to hopla na plech a teprve pak nechala kynout...no byly malilinko křupavejší ale jinak fajn :-)

mirca75 mirca75

9. 10. 2009 08:43

Algeva:-)nejsem sice autorka,ale dovolím si poradit.Já bych nechala těsto nejdřív klasicky nakynout a pak teprve vytvarovala rozpeky a nechala ještě dokynout na plechu;-).No a pak šup s nimi do trouby:-p.

algeva algeva

9. 10. 2009 08:27

tak jsem zadělala, jen mi není jasno, zda mam ty rozpeky vytvořit HNED po zadělání, nebo až po vykynutí těsta??

jollka jollka

23. 7. 2009 16:22

Dala jsem asi 260ml vody jo tu mrkev mám k tomu:-):-p:-)):yes:

Gabina

23. 7. 2009 14:31

Jollko, kolik jsi dala tekutiny?

Iljusa Iljusa

23. 7. 2009 14:09

jollko - nádhera, jen ještě talíř mrkve a jsem v nebíčku :-8:-D

jollka jollka

23. 7. 2009 13:37

Toto množství je z poloviční dávky:-p:-))

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 7. 2009 20:04

Ali, ne tady, nahoře máš UPRAVIT, tak na to klikni a přidej přímo do receptu;-) Tady se to třeba stratí, ne každého napadne se nejdříve podívat na komentáře;-):yes:

spagetka spagetka

20. 7. 2009 20:03

Aličko - recept si uprav sama - vedle názvu máš UPRAVIT - tak klikni ;-), jina to z nám pod jiným názvem, ale je to výborné :-p:yes:

jollka jollka

20. 7. 2009 20:02

Tohle jsem měla naposledy ve školní jídelně ve Stříbře a moc mi chutnali:-p:-)):yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rozpeky k mrkvi recept na rozpeky k dušené mrkvi dušená mrkev s rozpeky recept rozpek k mrkvi domácí rozpeky rospeky rospek rozpeky k mrkvi recept recepty rozpeky postup dušená mrkev s rozpekem dušená mrkev s rozpeky kynuté rozpeky rozpeky bez droždí rozpeky s mrkví dušená mrkev a rozpeky rozpeky k dušené mrkvi rozpek s mrkví rozpeky k mrkvy těsto na rozpeky recept na rospek

Suroviny: mouka hladká, tuk, droždí, voda, sůl

TopRecepty.cz

Plzeňské rozpeky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k59x