Španělský ptáček s rýží
Španělský ptáček s rýží a omáčkou je jedním z klasických a oblíbených jídel české kuchyně. Plátky zpravidla hovězího masa jsou plněny vajíčkem, okurkou, špekem a v tomto případě i párkem. Jako příloha je skvělá právě rýže dušená v troubě.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
množství podle strávníků
Nutriční hodnoty
Energie | 4 033 kJ / 964 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,46 g |
Tuky | 2,09 g |
Vláknina | 13,15 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 26 mg |
Sůl | 0,08 g |
Sacharidy | 212,60 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 12. 2019 21:10
zizala: já jen uvařila
29. 12. 2019 21:05
Martina246: Osobo, chovejte se slušně, tady nejste doma
29. 12. 2019 21:01
Martina246: no tak se podívejte na recepty Maris, Merylas mnohé další
29. 12. 2019 20:54
Dajda:
29. 12. 2019 20:43
Martina246: Řekla bych, že vadí - jaký smysl má přidávat recepty, které tu jsou již mnohokrát, vánočka dokonce 98x ! Jeden by myslel, že recepty se přidávají proto, aby podle nich někdo jiný uvařil, nikoliv aby autor prezentoval sám sebe. Nebo se snad mýlím
29. 12. 2019 20:32
Martina246: Taky vařím klasiku a myslím, že dobře, ale držím se pravidel webu...a moji psi NIKDY nejedli člověčí jídlo, protože je to pro ně nezdravé.....
29. 12. 2019 20:17
Eja57: já jsem něco vařila a dala to sem to snad vadí
29. 12. 2019 20:10
Martina246:
29. 12. 2019 20:05
Nevarim pro psy ale pro lidi
29. 12. 2019 20:03
Eja57: říkám že vařím českou klasiku. Brambory s mátou a citronem to by u nás nikdo nejedl. Prostě vařím co mi chutná. Tak se omlouvám že dávám své jídla
29. 12. 2019 17:16
Já chápu, že je těžké vložit recept na něco NOVÉHO, a je to vidět na webu...ale ne úplně chápu ptáček po padesáté, vývar po padesáté, vánočka dtto.... bez něčeho NOVÉHO v tradičním receptu....
29. 12. 2019 17:00
Na chuti jim ty párátka neubraly booooze
29. 12. 2019 16:57
Před servírováním je podle mne vhodné párátka apod. odstranit...Když už španělské ptactvo recept asi po padesáté
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chřestový krém s čerstvým hráškem a pršutem
Přidáno před 2 hodinami
Červená čočka s rajčaty a špenátem s masem i bez
Přidáno před 13 hodinami
Tarhoňa s mletým masem a zeleninou
Přidáno 14. 5. 2024 12:27
Nudlové těsto z domácí pekárny
Přidáno 14. 5. 2024 10:19
Kořeněný lilek s rajčátky
Přidáno 14. 5. 2024 08:01
Ananasový svěží dezert
Přidáno 13. 5. 2024 20:51
Právě bylo uvařeno:
Bábovka Ing. Petr
Mauna uvařila před 1 hodinou
Zapečené brambory s brokolicí a kuřecím masem
bartman5 uvařila před 2 hodinami
Bábovka s tvarohem
Denisa7 uvařila před 4 hodinami
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
asset01@seznam.cz uvařila před 4 hodinami
Zapečená cuketa plněná mletým masem a sýrem
Lpetrzilkova uvařila před 5 hodinami
Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle)
Wanilor uvařila před 7 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 7 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Nadýchaná banánová buchta
Ivcatkoo uvařila před 9 hodinami
Krkovička po farářsku
Paja72 uvařila před 9 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Připravit jíšku podle názorného videa dokáže úplně každý. Je výborná k zahušťování polévek a omáček, navíc vylepší jejich chuť
Chyby při úpravě španělských ptáčků: Jak připravit výborný český pokrm
Jak upevnit masové závitky. Vybrali jsme pět alternativ pro dokonalé závitky
Další recepty
Tématické fráze: ptácky s ryzi španělský ptáček v jednom hrnci spanelsky ptacek s rejzi španělský ptáček ptáčci s ryzi ptacci z ryzi španělské ptáčky s rýží recept špaňelský ptáčci s rýží španělský ptáček doba pečení
Suroviny: plátek hovězí, okurky sterilované, vejce, špek uzený, párky, hořčice plnotučná, sůl, pepř mletý, máslo, mouka hladká, cibule, rýže dlouhozrnná, voda
Španělský ptáček s rýží
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/A4rj
43 názorů