Falešný španělský ptáček

jitule Kuchařka:

Omáčky 143 názorů

5149
Recept si zatím oblíbilo 149 kuchařů

Suroviny

500 g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky)
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
tmavá jíška Knorr (nemusí být)
olej
sůl
pepř
maggi
Recept si zatím oblíbilo 149 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme.

  2. Pak přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č.4) a vaříme, dokud není maso měkké.

  3. Když maso změkne, tak do omáčky vložíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek.

  4. Pak smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolíme a dochutíme tekutým kořením Maggi.

Poznámka

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 3 319 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešný španělský ptáček

  • Houska68 Houska68

    Oprášila jsem díky vám jídlo, které mně učila kámoška tak před 15-ti lety. Španělského nemám ráda kvůli vnitřku, ale rozlítanci jsou skvělí. Vejce i okurku dávám až úplně nakonec. Přečetla jsem pár receptů a ten Váš je tomu kámošky nejvíc podobný. Díky a papáníčko bylo skvělé. Určo budu opakovat, neb je to jedno z mála jídel kdy dostanu do přítele jako přílohu rýži. :yes:<3

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    josef dvorak Zda se, ze patrite mezi lidi, kteri radi poucuji a rikaji samozrejmosti. Ano, profik to zatoci, vsak ale je za to take slusne zaplacen. Vy si je tocte jak chcete, nam ostatnim staci ''na placato".

    Odpovědět

  • josef dvorak josef dvorak(neregistrovaný)

    to je pro ty lenivce profik to zatočí;

    Odpovědět

  • Mutsynka Mutsynka

    Marie Ježková: v naší rodině to jsou taky rozlítaní ptáčci ;-)

    Odpovědět

  • -Gabriela- -Gabriela-

    Včera uvařené a opravdu luxusní :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Díky za připomenutí receptu. Moc jsme si pochutnali.:yes:

    Odpovědět

  • Sváťa Sváťa(neregistrovaná)

    My jim říkáme ptáci v rozletu :-p

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Marie Ježková: My je děláme taky s podobným názvem. Jenom nesouhlasím, že je to levné jídlo. Je stejně drahé, jako španěláci.
    :yes:

    Odpovědět

  • Marie Ježková Marie Ježková(neregistrovaný)

    Tak my je už léta děláme jako ,,Rozlítané ptáčky,,!!!!!!

    Odpovědět

  • Libuše Valentová Libuše Valentová(neregistrovaný)

    ZTRACENÉ PTÁČKY vařím dobrých 40 let. Nerada balím závitky. Vařené vejce dávat až úplně nakonec, aby uvařený bílek zůstal pěkně bílý. Dobrá sladkokyselá okurková voda do omáčky je velmi důležitá.
    ;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    ZINA : Tak vida a ten spravny, nejspravnejsi nazev je na svete. TRHANE PTACKY, lepsi by nikdo nevymyslel. Diky.

    Odpovědět

  • Zina Zina(neregistrovaná)

    Dělám i se smetanou s je to výborné.Říkám tomu trhané ptáčky.:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • Jarin Jarin(neregistrovaný)

    Jj také dělám již několik let.Lák z okurek také do něj leju a dnes zkusim tu smetanu.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    EVA: Ten bramborovej gulas se smetanou pak jim asi 4 dny, a ten posledni den skoro brecim, ze uz je pryc. A o tech ''ptaccich'' se smetanou plati to same. Smetana dela zazraky.I kuratko na paprice se smetanou, sladkou, pochopitelne, ci kopravka,bez masa, je balada. A zejtra bude ''stepanska'', take se smetankou. Cert vzal cholesterol, nejak uz umrit musime, ne?

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    jahoda: Dělávali jsme to doma už před více než čtyřiceti léty...

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo