Falešný španělský ptáček

jitule Kuchařka:

Omáčky 154 názorů

5171

Suroviny

500 g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky)
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
tmavá jíška Knorr (nemusí být)
olej
sůl
pepř
maggi
Recept si zatím oblíbilo 171 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme.

  2. Pak přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č.4) a vaříme, dokud není maso měkké.

  3. Když maso změkne, tak do omáčky vložíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek.

  4. Pak smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolíme a dochutíme tekutým kořením Maggi.

Poznámka

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 629 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešný španělský ptáček

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Paul Sulc: Víte, že si vytahujete části příspěvků tak, jak se to Vám hodí? Ono totiž "do omáčky nepatří" nebo "dle mého do omáčky nepatří" neznamená vůbec to samé. Vy ten rozdíl necítíte?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Paul Sulc: Kristyna píše, že tam nepatří dle jejího názoru, a já jsem pro, aby se nikomu neupíralo právo říci vlastní názor, zvláště když to udělá slušně. Zajímavé, že Vám hrubé výpady, kterých je zde celá kupa, nevadí, a zasedl jste si právě na Kristynino vyjádření. V tom tedy opravdu velký rozdíl cítím!

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    DAJDA Vazeny, mate pravdu, pokud reknu, ze neco nepouzivam, je to jen oznameni, to je v poradku. Pokud ale reknu, ze ''to tam nepatri'', to uz oznameni neni, to je direktiva, co se ma, a co se nema. Vy ten rozdil necitite?

    Odpovědět

  • Kubulaakubakubikula Kubulaakubakubikula(neregistrovaná)

    hadropletka: Pokud vás nebaví balit, zkuste z mletého. Je to méně pracné a hlavně není potřeba hodinu dusit. Prostě si z mletiny uděláte placku jako na karbanátek, jen nižší a větší, pak už je to stejné jako z kravičky...

    Odpovědět

  • casino casino

    No, v postupu bych vyčenžoval body 3 a 4 :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Paul Sulc: Kristýna nedělá nic jiného, než že říká, co používá ona sama! Neradí, nezakazuje, jen sděluje svůj názor. Nezapomínejte prosím, že tahle rubrika obsahuje komentáře k receptům a je podřazena rubrice Diskuze. Diskutovat, co dávám do jídla, se snad ještě smí, ne?

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Kristyna : do omacky patri to, co mi tam chutna, jestli je to maggi a Knorr jiska, je to moje vec. Jestli mi to chutnat nebude, priste to tam nedam. Lidem se da poradit, ale rikat jim, co se patri ci nepatri, je trochu arogantni, nemyslite.

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    Maggi a Knorr jíšku ? proč ? :-O Jinak to vařím podobně ale maggi jako dochucovadlo nepoužívám vůbec, navíc dle mého do omáčky nepatří

    Odpovědět

  • hadropletka hadropletka

    Právě vařím :-Q už mě nebaví to balení ,tohle je rychlé a velice chutné, nemám ráda crcání a patlání. :-K <3

    Odpovědět

  • Valis Valis

    Výborné a celou rodinou milované :-D Jiné už vůbec nedělám ....

    Odpovědět

  • cathleen cathleen(moderátorka)

    Blanchete: váš komentář z důvodu vulgarity mažu.

    Odpovědět

  • Houska68 Houska68

    Oprášila jsem díky vám jídlo, které mně učila kámoška tak před 15-ti lety. Španělského nemám ráda kvůli vnitřku, ale rozlítanci jsou skvělí. Vejce i okurku dávám až úplně nakonec. Přečetla jsem pár receptů a ten Váš je tomu kámošky nejvíc podobný. Díky a papáníčko bylo skvělé. Určo budu opakovat, neb je to jedno z mála jídel kdy dostanu do přítele jako přílohu rýži. :yes:<3

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    josef dvorak Zda se, ze patrite mezi lidi, kteri radi poucuji a rikaji samozrejmosti. Ano, profik to zatoci, vsak ale je za to take slusne zaplacen. Vy si je tocte jak chcete, nam ostatnim staci ''na placato".

    Odpovědět

  • josef dvorak josef dvorak(neregistrovaný)

    to je pro ty lenivce profik to zatočí;

    Odpovědět

  • Mutsynka Mutsynka

    Marie Ježková: v naší rodině to jsou taky rozlítaní ptáčci ;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 6 9 11

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: rozlítané španělské ptáčky rozlítaní ptáčci falešné ptáčky falešní ptáčci rozlítané ptáčky recept rozlitani ptacci recept recept na rozlitane ptacky rozlitane ptacky falešní ptáčci recept omáčka rozlítaní ptáci recept na falešné ptáčky španělské ptáčky rozlítaní ptáčci z vepřového recept na rozlítaný ptáčky ptáčky recept rozlítané španělské ptáčci falesne španělské ptáčky z hovězího rozlitany ptacky rozlítaný ptáčci ptacci recept

Zapomněl/a jsem heslo