Falešný španělský ptáček

jitule Kuchařka: jitule

Omáčky 160 názorů

Suroviny

500 g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky)
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
tmavá jíška Knorr (nemusí být)
olej
sůl
pepř
maggi
Recept si zatím oblíbilo 181 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme.

  2. Pak přidáme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č.4) a vaříme, dokud není maso měkké.

  3. Když maso změkne, tak do omáčky vložíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek.

  4. Pak smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hladké mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instantní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolíme a dochutíme tekutým kořením Maggi.

Poznámka

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 12 255 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Falešný španělský ptáček

  • Mutsynka Mutsynka

    tyhle rozlítané ptáčky dělala už moje mamka a já je dělám taky. Popravdě já klasický zamotaný španěláky dělala všeho všudy jednou a zařekla jsem se, že nikdy víc. Zrovna dneska jsem tam dala místo juniora párek a salám vysočinu. Mňam Mňam :-Q Jo a my je děláme v papiňáku :-) :yes:

    Odpovědět

  • Libulka Libulka

    Bez jíšky Knorr, bez maggi, místo měkkého salámu klobása s medvědím česnekem, dnes s těstovinami (rýži jsme měli včera s kuřetem :D), takže netřeba vést spory, recept je jako základní, orientační a každý si drobné detaily vyladí podle sebe. Já jsem zase moc nedbala na servírování <3 tak je to pro mě a že tady budu dávat fotku jsem netušila , ale je to mňamka:yes:

    Odpovědět

  • BlaV. BlaV.

    :no: to raději ten chléb suchý než tohle pozřít

    Odpovědět

  • zizala zizala

    cipisek: No, v případě Junioru je každé koruny škoda. :-((

    Odpovědět

  • cipisek cipisek(neregistrovaný)

    dobrý den ja si myslím že je jedno jaky salám tam přijde, jde o to kolik do jídla chcete vrazit peněz.

    Odpovědět

  • milofr milofr(neregistrovaný)

    Paul Sulc: sice nejsem profík ale také mám rád ty zatočené a rád si je i zatočím, moje drahá dělávala také ty rozlítané ale já jí to rozmluvil a dělám je raději sám. Tohle na tom videu bych nejedl vůbec a i kvůli tomu Junioru, do ptáčků (ať jsou zatočené nebo rozlítané) patří pořádný chutný párek krom dalších ingrediencí.

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Paul Sulc: Víte, že si vytahujete části příspěvků tak, jak se to Vám hodí? Ono totiž "do omáčky nepatří" nebo "dle mého do omáčky nepatří" neznamená vůbec to samé. Vy ten rozdíl necítíte?

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Paul Sulc: Kristyna píše, že tam nepatří dle jejího názoru, a já jsem pro, aby se nikomu neupíralo právo říci vlastní názor, zvláště když to udělá slušně. Zajímavé, že Vám hrubé výpady, kterých je zde celá kupa, nevadí, a zasedl jste si právě na Kristynino vyjádření. V tom tedy opravdu velký rozdíl cítím!

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    DAJDA Vazeny, mate pravdu, pokud reknu, ze neco nepouzivam, je to jen oznameni, to je v poradku. Pokud ale reknu, ze ''to tam nepatri'', to uz oznameni neni, to je direktiva, co se ma, a co se nema. Vy ten rozdil necitite?

    Odpovědět

  • Kubulaakubakubikula Kubulaakubakubikula(neregistrovaná)

    hadropletka: Pokud vás nebaví balit, zkuste z mletého. Je to méně pracné a hlavně není potřeba hodinu dusit. Prostě si z mletiny uděláte placku jako na karbanátek, jen nižší a větší, pak už je to stejné jako z kravičky...

    Odpovědět

  • casino casino

    No, v postupu bych vyčenžoval body 3 a 4 :-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Paul Sulc: Kristýna nedělá nic jiného, než že říká, co používá ona sama! Neradí, nezakazuje, jen sděluje svůj názor. Nezapomínejte prosím, že tahle rubrika obsahuje komentáře k receptům a je podřazena rubrice Diskuze. Diskutovat, co dávám do jídla, se snad ještě smí, ne?

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Kristyna : do omacky patri to, co mi tam chutna, jestli je to maggi a Knorr jiska, je to moje vec. Jestli mi to chutnat nebude, priste to tam nedam. Lidem se da poradit, ale rikat jim, co se patri ci nepatri, je trochu arogantni, nemyslite.

    Odpovědět

  • Kristýna Kristýna(neregistrovaná)

    Maggi a Knorr jíšku ? proč ? :-O Jinak to vařím podobně ale maggi jako dochucovadlo nepoužívám vůbec, navíc dle mého do omáčky nepatří

    Odpovědět

  • hadropletka hadropletka

    Právě vařím :-Q už mě nebaví to balení ,tohle je rychlé a velice chutné, nemám ráda crcání a patlání. :-K <3

    Odpovědět

1 2 3 4 6 9 11

Tématické fráze: rozlítané španělské ptáčky rozlítaní ptáčci falešné ptáčky falešní ptáčci rozlitane ptacky rozlítané ptáčky recept recept na rozlitane ptacky rozlitani ptacci recept falešní ptáčci recept omáčka rozlítaní ptáci recept na falešné ptáčky španělské ptáčky rozlítaní ptáčci z vepřového recept na rozlítaný ptáčky ptáčky recept rozlitany ptacky rozlítané španělské ptáčci rozlítané španělské ptáčky z vepřového falesne španělské ptáčky z hovězího rozlítaný ptáčci

Zapomněl/a jsem heslo