Falešný španělský ptáček

jitule Kuchařka:

Omáčky 138 názorů

5134
Recept si zatím oblíbilo 134 kuchařů

Suroviny

500g hovězího masa (nebo vepřové - kostky, plátky)
2 vejce natvrdo
1 velká okurka
plátek špeku
2-3 silnější kolečka junioru nebo jiného měkkého salámu
1 velká cibule
2 polévkové lžíce plnotučné hořčice
3 polévkové lžíce hladké mouky
tmavá jíška Knorr (nemusí být)
olej
sůl
pepř
maggi
Recept si zatím oblíbilo 134 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso si naklepeme, osolíme a lehce opepříme (v Kauflandu na to kupuji hovězí kostky na guláš). Na oleji necháme zesklovatět na kostičky pokrájenou cibuli (el. sporák na č.6) a pak k ní přihodíme maso a osmahneme.

  2. Pak přihodíme plnotučnou hořčici, ještě vše promícháme a přilijeme asi 1-1,5 l horké vody z konvice (sporák stáhneme na č.4) a vaříme dokud není maso měkké.

  3. Když nám maso změkne, tak do omáčky přihodíme pokrájená vejce, slaninu, okurku, salám a ještě povaříme asi 10-15 minutek.

  4. Pak si smícháme studenou vodu s 3 lžícemi hl. mouky a nalijeme do omáčky. Povaříme dalších 10 minut (pro tmavší vzhled omáčky ještě přidávám asi 3 polévkové lžíce tmavé instatní jíšky Knorr). Hotovou omáčku ještě dosolíme a omagujeme. Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem.

Poznámka

Můžeme podávat s rýží nebo houskovým knedlíkem. Levné a celkem rychlé jídlo!

ZDROJ: http://jitulciny-recepty.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 471 kuchařů a kuchařek


Ohodnoťte recept: Falešný španělský ptáček

  • MarcelaPa MarcelaPa

    Díky za připomenutí receptu. Moc jsme si pochutnali.:yes:

    Odpovědět

  • Sváťa Sváťa(neregistrovaná)

    My jim říkáme ptáci v rozletu :-p

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Marie Ježková: My je děláme taky s podobným názvem. Jenom nesouhlasím, že je to levné jídlo. Je stejně drahé, jako španěláci.
    :yes:

    Odpovědět

  • Marie Ježková Marie Ježková(neregistrovaný)

    Tak my je už léta děláme jako ,,Rozlítané ptáčky,,!!!!!!

    Odpovědět

  • Libuše Valentová Libuše Valentová(neregistrovaný)

    ZTRACENÉ PTÁČKY vařím dobrých 40 let. Nerada balím závitky. Vařené vejce dávat až úplně nakonec, aby uvařený bílek zůstal pěkně bílý. Dobrá sladkokyselá okurková voda do omáčky je velmi důležitá.
    ;-)

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    ZINA : Tak vida a ten spravny, nejspravnejsi nazev je na svete. TRHANE PTACKY, lepsi by nikdo nevymyslel. Diky.

    Odpovědět

  • Zina Zina(neregistrovaná)

    Dělám i se smetanou s je to výborné.Říkám tomu trhané ptáčky.:yes::yes::-))

    Odpovědět

  • Jarin Jarin(neregistrovaný)

    Jj také dělám již několik let.Lák z okurek také do něj leju a dnes zkusim tu smetanu.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    EVA: Ten bramborovej gulas se smetanou pak jim asi 4 dny, a ten posledni den skoro brecim, ze uz je pryc. A o tech ''ptaccich'' se smetanou plati to same. Smetana dela zazraky.I kuratko na paprice se smetanou, sladkou, pochopitelne, ci kopravka,bez masa, je balada. A zejtra bude ''stepanska'', take se smetankou. Cert vzal cholesterol, nejak uz umrit musime, ne?

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    jahoda: Dělávali jsme to doma už před více než čtyřiceti léty...

    Odpovědět

  • eva eva(neregistrovaná)

    Paul Sulc: Konečně se objevil někdo, kdo také dává smetanu do bramborového guláše. Tímto vás srdečně zdravím.

    Odpovědět

  • Paul Sulc Paul Sulc

    Delam to tak uz nekolik let a je to naprosto perfect. Je to takovy "lenochuv sen" Ale ja do toho davam jeste sladkou smetanu, tu poradnou, zadnou vodovou, take ji davam do bramboroveho gulase, do rajske i do rajske a hrachove polivky.. A je to balada.

    Odpovědět

  • Pavla Koubová Pavla Koubová(neregistrovaný)

    vznikající mňamka :-D:-D:-D

    Odpovědět

  • Míra Míra(neregistrovaná)

    Jana:;-)V Gastronomii se tomu jednoduše říká ,,amerika´´

    Odpovědět

  • Dana Dana(neregistrovaná)

    ptáčky na tento způsob dělám už minimálně 20 let. Je to rychlé, žádné naklepávání, solení a pepření z obou stran,patlání hořčicí a úhledné srovnávání surovin a motání s nití a hlavně žádný nepořádek na kuchyňské lince;-)

    Odpovědět

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Další

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo