Houbová polévka s kroupami a zeleninou
Tohle je přesně ta polévka, kterou můžete podávat úplně pohodově místo lehkého oběda nebo večeře. Ideální na dny, kdy hlad bude, ale vařit není čas nebo chuť. Polévka plná hub, sytících krupek a zeleniny postačí i hodně hladovému strávníkovi.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 3 640 kJ / 870 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 26,20 g |
Tuky | 27,76 g |
Vláknina | 20,04 g |
Cholesterol | 38 mg |
Sodík | 130 mg |
Sůl | 0,20 g |
Sacharidy | 121,35 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Kroupy můžete navařit ve větším množství předem a zamrazit v menších dávkách pro pozdější rychlé použití.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 1. 2024 07:55
26. 11. 2022 18:49
1. 11. 2022 14:57
1. 11. 2022 10:54
21. 5. 2022 12:25
21. 5. 2022 03:11
25. 4. 2022 09:27
11. 12. 2020 19:30
Toš u nás na slovácku děláme velmi podobně, ale místo másla dáváme sádlo a máslo až téměř na konec, lehce povaříme, aby polévka dostala jemnost. Houby dávám namočit do horké vody (ta uvolní aroma z houby hned a dříve nasáknou a změknou. Česnek dáváme 5 minut před koncem, aby se tam jen lehce zavařil a nechal plnou svoji vůni a chuť.
Kroupi dávám též přes noc, pak jie zcedím a uvařím jen se solí na skus. Potom je tam dám ještě teplé a tím mi nezanechají vúni a moučnou chuť .
Papriku, zde není uvedeno jakou, ale já dávám lahůdkovou, ale až potom kdy dávám kroupy , aby se jen lehce spojila a nezanechala pronikavou chuť.
Všechno koření dávám do nerezového sítka (nové koření, černý pepř, bobkáč), nemusím je pak hledat, nebo někdo do něj kousnout.
Nevím, jaký vývar je zde myšleno, ale já, jako vývar používám lehký hovězí vývar, abych nepřerazil chuť a vůni hub.
Majoránku nedávám, je dost aromatická, ale zase záleží jen na zvyklosti v oblati.
Jinak opět jako polívku beru jako velmi dobrý návod na sváteční stůl.
,,TOŠ TAK,,
23. 2. 2020 15:57
23. 2. 2020 11:58
22. 2. 2020 14:16
22. 2. 2020 02:22
22. 2. 2020 00:36
14. 2. 2020 20:59
14. 2. 2020 18:07
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Chleba se lněným semínkem a bílým jogurtem
Přidáno před 13 hodinami
Mléčná rýže s lesním ovocem
Přidáno před 13 hodinami
Vepřové kotlety na zázvoru
Přidáno před 14 hodinami
Šunkafleky z multifunkčního hrnce
Přidáno před 15 hodinami
Plněné mušle z listového těsta
Přidáno před 22 hodinami
Filety duhového pstruha na másle s mrkví a chřestem
Přidáno před 23 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Tofu se smetanou
Stepazdepa uvařil před 9 hodinami
Bábovka z podmáslí
daninako uvařila před 9 hodinami
Rychlý koláč z kyselého mléka.
Adlla uvařila před 10 hodinami
Čočka nakyselo s vejcem
Kattyy uvařila před 10 hodinami
Domácí kmínový chleba
gabriella18 uvařila před 10 hodinami
Chléb z ovesných vloček
Monysek.w uvařila před 11 hodinami
Vláčné mrkvové cookies
MonikaHo uvařila před 12 hodinami
Buchta - prošívaná deka
Evik.ka uvařila před 13 hodinami
Extra rychlé lívance
MarketaPe uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Namáčet kroupy před vařením? Jakou dobu namočení potřebují a jaký to má význam?
Už rostou! Ochutnejte netradiční houbové polévky a zkuste to s koprem... nebo s kaprem!
Jak uvařit kroupy, aby nenadýmaly? Dříve bývaly důležitou součástí jídelníčku, jsou výživné, levné a když se dobře uvaří, tak velmi chutné
Další recepty
Tématické fráze: houbová polévka s kroupami houbová polévka houbová polévka recept kroupy recept recepty na polévky polévka%kroupy recept na polévku z krup
Suroviny: kroupy, houby sušené, mrkev, brambory, pórek, cibule, česnek, mouka hladká, paprika sušená sladká, vývar masový, máslo, koření nové koření, bobkový list, sůl, pepř mletý, majoránka
Houbová polévka s kroupami a zeleninou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gzq3
15 názorů