Krkonošská pikantní povidla
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 33 346 kJ / 7 970 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 47,33 g |
Tuky | 19,93 g |
Vláknina | 194,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 337 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 1 803,33 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Tyhle povidla vydrží neskutečně dlouho. Ještě ukážu na foce - to je sklenice z roku 1999! kterou maminka zapomněla ve sklepě a je báječně pikantní
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 2. 2013 21:07
jo .. děláváme bez rajčat .. letos jsme zkusily takto ... tak jsem zvědavá .. ještě jsme nenačali ...
2. 6. 2010 05:40
Dělám jenom jablka, hrušky a švestky. Zkusím to i s rajčaty, jestli budou zatím to vypadá ž e jich bude jenom pár z fóliáku.
6. 8. 2009 15:10
Díky
5. 8. 2009 19:01
suzanna - yvpařené sklenice - naleju do nich vařící vodu a vyleju. Zahřejou se a neprasknou, když do nich naleješ cokoli horkého, už jsem to opravila na srozumitelnější způsob
5. 8. 2009 15:48
Taky mam dotaz co to jsou vyparene sklenice?
5. 8. 2009 13:05
Navinulá jablka - taková lehce nakyslá, ale s převahou sladší chuti, sladkokyselá, ale zas cítíš i tu kyselost - to jsem ti pomohla, co? . Prostě se ti musej v puse sbíhat sliny, když do jablka kousneš a nepřestaneš, dokud ho nesníš
5. 8. 2009 12:55
No, to jo, to by se mi líbilo, jen prosím tě, řekni neznalému, co jsou to navinulá jablka? To jsem vám ale dala tip, co?! Ale to je fajn, povidla se vždycky hodí tady mít Něco mám ve sklepě ze švestek, ale nechce se mi tady fotit sklenka s povidly, když nemůžu nafotit postup.
5. 8. 2009 12:44
spagetka - já jsem si to myslela, že to asi nebude tak nutné
5. 8. 2009 12:32
Maris - upřímně - já je neloupu , napsala jsem přesný postup podle mé kuchařky, ale taky je neloupu. Myslím, že jak říkáš, stejně to pasírujeme
5. 8. 2009 12:29
To je moc zajímavý recept. Musí se ty švestky loupat, když se to potom pasíruje ?
5. 8. 2009 12:25
Vím, že je tu podobný recept na Jihočeská povidla, ale tenhle je přece jen malinko odlišný
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 17 hodinami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 20 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 21 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno 3. 5. 2024 19:49
Věnečky výborné
Přidáno 3. 5. 2024 17:11
Právě bylo uvařeno:
Bábovka mramorová (olejová)
Eviks33 uvařila před 4 hodinami
Rebarborový koláč s drobenkou
Marcela0123 uvařila před 5 hodinami
Citrónová babeta
hellokittq.natq uvařila před 7 hodinami
Maminčin rýžový nákyp
bohdana uvařila před 7 hodinami
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 7 hodinami
Tuňáková pomazánka s kapary
Danoouch uvařila před 8 hodinami
Kynutý makový závin
Kamilana uvařila před 8 hodinami
Krupicové knedlíky s jahodovou omáčkou
Kika95 uvařil před 8 hodinami
Vepřová kýta na kmínu a česneku, zahuštěná jablkem
martiline uvařil před 10 hodinami
Hrnková bublanina s ovocem a drobenkou
Tesmopsik uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Freddie Mercury byl v jídle skromný. Miloval ale všechno ostré, chilli chtěl i v míchaných vajíčkách
15 nejlepších receptů na vánoční cukroví: Prohlédněte si výběr z našeho receptáře
Mýty o sacharidech a hubnutí: Opravdu je nesmíte k večeři? Omyl, jen je třeba zvolit ty správné a správně je zkombinovat
Další recepty
Tématické fráze: povidla z jablek krkonošská kuchařka povidla z hrušek povidla z jablek a hrusek povidla ze švestek a jablek povidla recept povidla ze sušených hrušek hrušky povidla jablka na rozvaření navinulá jablka povidla jabko a hruška hrušková povidla recept pikantní švestky povidla jablka povidla ze sušených jablek povidla jablka hrušky povidla rozvareni hrusek povidla z neloupaných hrušek povidla z hrušek a jablek
Suroviny: jablko, hruška, švestky, rajče, cukr krystal
Krkonošská pikantní povidla
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pQXV
11 názorů