Utopenci
Buclaté špekáčky naložené v pikantním nálevu jsou oblíbenou pochoutkou zejména v hospodě, a ne nadarmo. Už naši pradědové znali jejich léčebnou sílu po kocovině. Doporučujeme připravit opravdu velkou sklenici.
Suroviny
Porce: pětilitrová láhev
Nutriční hodnoty
Energie | 25 370 kJ / 6 064 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 304,50 g |
Tuky | 415,20 g |
Vláknina | 115,00 g |
Cholesterol | 1,00 g |
Sodík | 64,56 g |
Sůl | 160,00 g |
Sacharidy | 249,50 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
11. 9. 2016 20:49
Tom V jídelnách bufetech hotelích všude kde se vaří ve velkým:
10. 7. 2016 16:42
zejtra jdu vyzkoušet ,už ted se nemůžu dočkat
19. 2. 2016 13:36
Minimálně týden by byl fajn.
19. 2. 2016 13:10
anna :já je nechávám alespoň 14dní uležet,ale někdo už za 3dny udělá ochutnávkuje jasné,že čím déle tím lépe,ale kdo to má vydržet,že
19. 2. 2016 13:00
Chtela bych se zeptat kdy se muze otevrit. Jak dlouho je msm nechat ulezet.
1. 4. 2015 20:33
OPRAVDU ŠPICA-5TI LITROVKA BYLA MÁLO,ALE ÚSPĚCH SE DOSTAVIL IHNED JEN JSEM LAHEV UKÁZALA.DOPORUČUJI A DÍKY ZA RECEPT
15. 5. 2012 21:16
petrula: no asi záleží na barvě octa, já ho většinou nijak extra tmavý nemívám, spíš světlejší.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
Jestli jsi to dělala přesně podle receptu, tak by měl být v pohodě, barvu bych moc nerešila. Může být tmavší od chilli.
15. 5. 2012 18:07
ahojky, zkouším tvůj recept a ten nálev je takovej tmavej.. to je dobře??
1. 12. 2011 17:59
Lidičky, chtěl bych zkusit nějaký recept, ale nevíte, kde by se daly sehnat sklenice/nádoby o objemu 3-5 litrů, tedy veliké se šroubovacím víčkem, právě na utopence a hermelíny? Odkud je máte vy? Díky.
10. 2. 2011 19:11
Taky přidávám červenou papriku,pěkně to vypadá a i chutná.Občas vezmu sklenici do práce a chlapi žerou jak zjednaný..
3. 10. 2009 20:56
Já špekácky před naložením do sklenice podélně rozříznu (ale nedokrojím) a řez posypu čerstvě namletým pepřem a čili. Tentokrát jsem přidala ještě čili papričku k cibulové vrstvě. Nálev je dle receptu. +
23. 9. 2009 09:00
Přidala jsem i červenou papriku, jinak viz recept.
10. 8. 2009 20:43
10. 8. 2009 20:42
ahoj magdi,už jsem byla poučena a vyhledávač použila
10. 8. 2009 12:06
Ale ozvat se může každý, nic se neděje, magdalenko. Receptů na utopence je mraky, tak snad(nemíním to kontrolovat) je tenhle jiný a vlastně tady další na vybranou Mimochodem, já utopence dělám nejraději ze zelné klobásy, nemají chybu. Ale možná není všude.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 11 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 16 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 22 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 23 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Mug cake z ovesných vloček
Eviip uvařila před 49 minutami
Kuřecí stehna pečená na houbové tarhoni v jednom pekáčku
Mirca1108 uvařila před 1 hodinou
Špekáčky - kečupáci
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Frgálová buchta
lenkavozihnojova uvařila před 2 hodinami
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 8 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 8 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: utopenci utopenci recept recept na utopence utopence recept utopenci top recepty utopenci utopenec recept utopenci recepty recepty utopenci recepty utopenci ütopence recept recepty na utopence utopenec utopenci top recepty recepty utopence recept utopenec utopeci jak na utopence jak udelat utopence utpenci
Suroviny: špekáček, cibule, ocet, voda, sůl, pepř mletý, cukr, olej, bobkový list, chilli
Utopenci
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mQN9
18 názorů