Utopené řízky

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Vepřové maso 46 názorů

Suroviny

řízky krkovice nebo kotlety popř.kýty
1 kostka bujónu (masoxu)
0,5 litru vody
strouhanka
vajíčka - asi 2 ks
hladká mouka
sůl
olej na smažení
anglická slanina - několik plátků podle počtu porcí
máslo taky podle počtu řízků
Recept si zatím oblíbilo 42 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naruby (strouhanka, vajíčko, mouka) a osmažíme je na oleji. Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu a na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla.

  2. Pečeme asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane. Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli jakoby dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.

Poznámka

Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 6 109 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopené řízky

  • LilianaK LilianaK

    nany: Zdeněk Troška přelíval obrácené řízky Moravankou. Zkusila jsem to a byly úžasné.

    Odpovědět

  • PETR PETR(neregistrovaný)

    Pavla: asi to nemusí být zrovna Masox co takhle opravdický vývar? Zaujalo mě to - zkusím to s hovězím.


    Jana Remkova:

    Odpovědět

  • Erbecko Erbecko(neregistrovaný)

    Chybí v návodu teplota trouba a pak ten bujon, no nevím.... To bude šmakuláda. :-O

    Odpovědět

  • Pavla: Hmmm "zhůvěřilost" :-D Tož ti je nikdo nenutí :-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Máčet řízky v Masoxu mi přijde jako naprostá zhůvěřilost. :-O

    Odpovědět

  • vasek.ku vasek.ku

    meryl: Když je to úděsné, tak to nevař. Nikdo tě k tomu přece nenutí. :-p

    Odpovědět

  • chrticek chrticek(neregistrovaný)

    Vážené dámy, ta strouhanka se vklepe do řízku a pak se obalí ve vajíčku a v mouce. Lépe při dušení nasaje štávu. Dobrou chuť. :-K

    Odpovědět

  • Marie Švarcová : i nám:-8

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: dělala je kamarádka a moc nám chutnaly <3

    Odpovědět

  • Eva: Nebyly slané, ale nemusíš je solit, pokud solíte málo, jak radí tejaja;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eva: Ak môžem poradiť, nesoľte rezne a je to. Je tam slanina, slaný vývar, a bude vám to stačiť.;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Nejsou ty řízky pak moc slané? Nejprve se solí a pak se pečou :-?ve slaném vývaru. Chci je zkusit.

    Odpovědět

  • nany nany(neregistrovaný)

    Tyhle řízky popisoval kdysi v TV reřisér Zdeněk Ttroška. Od té dávné doby bývají pravidelně v našem jídelníčku.:-8

    Odpovědět

  • dagmara dagmara(neregistrovaná)

    meryl:je to hrůza, máš pravdu;-(

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Karel: Fantazii se rozhodně meze neklasou :-D. Jsem ráda, že chutnalo:-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Tématické fráze: veprove rizky mekoucke utopený řízek rizky v masoxu řízky recepty na řízky řízky naruby mokre řizky řízek na ruby postup řízky recepty aby byly řízky měkké recepty řízky řízky recept řízky na masoxu řízky v bujónu luxusní řízky postup obalování řízků mekoucke rizky utopený řízek recept utopené kotlety řízek v masoxu

Zapomněl/a jsem heslo