Utopené řízky

Jana Remkova Kuchařka:

Vepřové maso 45 názorů

532

Suroviny

Řízky krkovice nebo kotlety popř.kýty
1 kostka bujónu (masoxu)
0,5 litru vody
strouhanka
vajíčka asi 2 ks
hladká mouka
sůl
olej na smažení
anglická slanina několik plátků podle počtu porcí
máslo taky podle počtu řízků
Recept si zatím oblíbilo 32 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Řízky naklepeme, osolíme a obalíme je naruby (strouhanka, vajíčko, mouka) a osmažíme je na oleji. Hned je dáme na pekáček, zalijeme vývarem z bujónu a na každý řízek dáme plátek anglické slaniny a plátek másla.

  2. Pečeme asi 30-40 minut, až řízky natáhnou vývar, ale ten i pak na pekáčku zůstane. Když jsou řízky měkké, přendáme je do čistého pekáčku, přikryjeme alobalem a necháme chvíli jakoby dojít. Řízky jsou šťavnaté, měkoučké a hlavně vynikající.

Poznámka

Recept mám od dcery svého přítele. Když jsem je poprvé jedla, byla jsem překvapená jejich měkkostí, protože klasické řízky, ať děláte sebepomaleji, nikdy tak měkké nejsou, jako tyhle.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 956 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Utopené řízky

  • PETR PETR(neregistrovaný)

    Pavla: asi to nemusí být zrovna Masox co takhle opravdický vývar? Zaujalo mě to - zkusím to s hovězím.


    Jana Remkova:

    Odpovědět

  • Erbecko Erbecko(neregistrovaný)

    Chybí v návodu teplota trouba a pak ten bujon, no nevím.... To bude šmakuláda. :-O

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Pavla: Hmmm "zhůvěřilost" :-D Tož ti je nikdo nenutí :-)

    Odpovědět

  • Pavla Pavla(neregistrovaná)

    Máčet řízky v Masoxu mi přijde jako naprostá zhůvěřilost. :-O

    Odpovědět

  • vasek.ku vasek.ku

    meryl: Když je to úděsné, tak to nevař. Nikdo tě k tomu přece nenutí. :-p

    Odpovědět

  • chrticek chrticek(neregistrovaný)

    Vážené dámy, ta strouhanka se vklepe do řízku a pak se obalí ve vajíčku a v mouce. Lépe při dušení nasaje štávu. Dobrou chuť. :-K

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Marie Švarcová : i nám:-8

    Odpovědět

  • Marie Švarcová Marie Švarcová (neregistrovaný)

    :yes::yes: dělala je kamarádka a moc nám chutnaly <3

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Eva: Nebyly slané, ale nemusíš je solit, pokud solíte málo, jak radí tejaja;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Eva: Ak môžem poradiť, nesoľte rezne a je to. Je tam slanina, slaný vývar, a bude vám to stačiť.;-)

    Odpovědět

  • Eva Eva(neregistrovaná)

    Nejsou ty řízky pak moc slané? Nejprve se solí a pak se pečou :-?ve slaném vývaru. Chci je zkusit.

    Odpovědět

  • nany nany(neregistrovaný)

    Tyhle řízky popisoval kdysi v TV reřisér Zdeněk Ttroška. Od té dávné doby bývají pravidelně v našem jídelníčku.:-8

    Odpovědět

  • dagmara dagmara(neregistrovaná)

    meryl:je to hrůza, máš pravdu;-(

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova(autorka receptu)

    Karel: Fantazii se rozhodně meze neklasou :-D. Jsem ráda, že chutnalo:-)

    Odpovědět

  • Karel Karel(neregistrovaný)

    Dnes jsem to dělal (27.11)celkem podle postupu.Použil jsem jen dva řízky.Obrácené obalování mi dalo zabrat,hlavně přechod z vajíčka do mouky byla pro mě pěkná patlanice.Masoxový podklad jsem vylepšil asi čtyřmi lžícemi vařeného kysaného zelí se zbytkem jelitka.Nálen jsem vlil do skleněného pekáče na kuře a bez víka jsem to s anglickou a máslem pekl podle návodu.Dojít jsem to nechal v pánvi ve které jsem je smažil,kdy jsem zbylý olej vylil a pánev vytřel ubrouskem.Bez alobalu,přikryté poklicí jsem pánev z řízky šoupl do vypnuté teplé trouby.Na 1 porci mi stačilo půl řízku a brambory jsem si polil tím výpekem (nálevem)ve kterém byly při pečení řízky dopolovic namočeny.Zelí tomu dalo šmrnc a po jelítku jsem ani stopy nenašel.Manželce jsem dal druhou půlku a chválila to.Utopené řízky recept TopR

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo