jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)

Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)
nahoru
Tarte tatin (obrácený jablkový koláč) Tarte tatin (obrácený jablkový koláč) Tarte tatin (obrácený jablkový koláč) Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny

Suroviny:

400 g listového těsta, 4-5 jablek, 100 g másla, 150 g cukru

Postup přípravy receptu

V zapékací formě rozehřejeme na plotně máslo s cukrem. Z omytých jablek bez jádřinců nakrájíme plátky. Jablka dáme do formy a zahříváme je s máslem a cukrem, dokud cukr nezačne karamelizovat. Na pracovní ploše lehce posypané moukou, vyválíme těsto a vyřízneme z něj plát stejně velký jako zapékací forma. Těsto opatrně položíme na jablka a propícháme vidličkou. Pečeme v troubě při 180°C 20-25 minut, až má těsto zlatavou barvu. Asi 10 minut je necháme vychladnout a pak překlopíme na dezertní talíř a podáváme.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Tarte tatin (obrácený jablkový koláč)"

autor: magdalenka
vloženo: 13.02.2013 11:00:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monikiska: samozrejme, len vtedy, ak misa je z varného skla...

autor: spagetka
vloženo: 13.02.2013 10:40:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Monikiska: za sebe: zcela určitě, i když já mám zapékací formu na tyhle věci, ale sklo určitě

autor: Monikiska
vloženo: 13.02.2013 10:34:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám dotaz. Nemám pánev bez plastové rukojeti. Můžu to zapéct ve skleněné míse???

autor: Věra (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.11.2012 23:26:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kateřina:No já nevím jak Vy,ale já Tarte Tatin jedla od rodilé francouzky a žádným krémem přelitý nebyl. smajlik

autor: jerrym (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2012 12:29:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kateřina: Vážená, tento koláč je na receptech 4-slovy čtyři roky,a jediná osvícena jste vy!!! Blahopřeji vám k tomu!!!!

autor: Kateřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2012 11:36:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle nemá s Tarte tatinem absolutně nic společeného! Jak někdo může vůbec prezentovat takovouhle hrůzu za Tarte tatinsmajlik Tatre tatin je typický francouzský koláč, který má být ještě následně přelitý krémem. Tohle je jedna z nejhorších parodií, které jsem kdy vidělasmajlik Být Vámi, tak celý příspěvek smažu a nedělám si ostudu! Hrůza!!

vloženo: 14.01.2011 18:56:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidala jsem fofo, doufám že to nebude vadit.Děkuji.smajlik

vloženo: 14.01.2011 16:37:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můj začátek tohoto koláče vypadal stejně,ale i tak je to super dobrota. Jablka přidám na pánev až je cukr hnědý!!! Nebojte se, jablka pustí šťávu a nic se nepřichytne. Jinak recept nemá chybu, každý si přidá a ubere dle své chutě.smajliksmajliksmajlikJinak doporučuji moučnatá jablka a podle J.Olivera i banány.

autor: Ivana79
vloženo: 10.04.2010 11:37:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja síce neviem,ako má správne vyzerať,ale na fotke je vidieť trochu nahnedlý povrch-to bude asi ten karamel.Mne len neni jasné aký rozdiel je medzi týmto receptom a receptom na "Obrácený jablečný koláč".Inak to môže byť dobrésmajliksmajlik

autor: mirca75
vloženo: 10.04.2010 10:56:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivane HOSsmajlik.Pakliže se podíváte pozorně na fotografii,tak jistě vidíte,že barva není zelená,ale je to jen zabarvení fotografie vlivem okolního světla.
Pakliže máte recept na tento koláč v jiném podání,budeme rádi,pokud ho sem přidáte a fotografie se zlatým zbarvením je také vítánasmajlik.Přeji pěkný densmajlik.

autor: Ivan HOS (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2010 10:32:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nepokládám tento výrobek vámí prezentovaný za to,za co jej vydáváte,protože jste pravděpodobně nikdy neviděli, jak správně vypadá!smajliksmajliksmajlik
Neznáte technologii výroby a vhodné produkty.
Nevidím karamel, který vzniká při procesu pečení přímo pod jablíčky v pánvi, tudíž při obrácení koláče do jeho konečné podoby je zlatý!!! a ne zelený! V případě že byste měli zájem o podrobný popis, jak tento koláč připravit, můžete se na mě obrátit!


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

tarte tatin recept francouzský jablečný koláč obraceny francouzsky kolac francouzský obrácený koláč kolac tatin jablkový obrácený koláč obrácený jablečný koláč tatin recept tarte tatin recept na obrácený jablkový koláč jablkový koláč recept tarte recept obrácený jablečný koláč s karamelem obrácený jablečný koláč s krémem obrácený jablkový koláč od babičky obrácený jablečný koláč recepty francouzský obrácený jablečný koláč francouzký jablečný koláč obrácený jablečný koláč tarte tatin obrácený koláč tarte tatin tarte tatin obrácený jablkový koláč obrácený koláč s jablky tart tatin obraceny francouzsky jablecny kolac koláč tartin tarte tartin tartin tatin tatin koláč obrácená buchta s jablky francouzský jablkový koláč tarte obrácený broskvový koláč jablkovy kolac obraceny koláč tarte tatin obraceny kolac tarte tatin jablkový koláč z listového těsta francouzský koláč s jablky obrácený jablečný koláč obrácený jablkový koláč francouzký jablkový koláč obrácený jablkový koláč s krémem




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz