Sachr dort z jablek
Tradiční Sacher dort stojí především na kvalitní čokoládě, která udává chuť i konzistenci celého korpusu. My jsme ale čokoládu nahradili jablky, díky kterým je těsto šťavnaté a lehčí. Hodí se skvěle jako narozeninový dort na oslavy.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 13 872 kJ / 3 315 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 63,19 g |
Tuky | 95,92 g |
Vláknina | 24,10 g |
Cholesterol | 777 mg |
Sodík | 555 mg |
Sůl | 1,89 g |
Sacharidy | 537,80 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Recept je převzatý z časopisu TV pohoda, kam jej otiskli z Venkovské kuchařky.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
29. 1. 2012 20:39
Jurajda: Zdobením nic nezkazíš. Jen nevím, jak dlouho ti tam ta šlehačka vydrží. Má tendenci se roztékat.
29. 1. 2012 15:35
Právě jsem upekla korpus, teď se chladí Uvidíme, jak to všechno dopadne, jestli to bude vůbec k jídlu, jsem naprostý amatér mám dotaz: když nahoru udělám zdobení ze šlehačky (šlehačka 31 % vyšlehaná se ztužovačem), nerozteče se nebo nezmění nějak zásadně tvar? Samozřejmě dortík bude v lednici.
22. 1. 2012 23:36
Moučníky s jablky miluji +
22. 1. 2012 14:33
Vzhledově se mi teda dortík absolutně nepodařil- popraskal mi, roztekla se poleva a ještě jsem do něj pořád píchala špejlí, aby se nespálil, takže je samá díra- měla jsem zřejmě špatný den No..ale chuťově je naprosto bez chyby, takže jsem rozhodně nepekla naposledy Za recept mo děkuji, přidávám bod a fotky
3. 1. 2012 01:17
Dnes jsem upekla,a navrch ozdobila coko.polevou ze zakysane smetany +slehacka, mnamka velika. Bodik leti
15. 12. 2011 13:52
Božííííí dort !!!
7. 10. 2011 20:58
Opravdu vynikající,krásně jde do krku,moc jsme si pochutnali a zmizel rychlostí kosmickou,děkuji za recept
26. 9. 2011 16:04
LenkaD:Rad je mnoho. Každý má něco svého vyzkoušeného. Při rozehřívání čokolády do ní přidej buď máslo, nebo 100%ní tuk. Někdo dokonce i olej. Poleva je pak lesklejší a tolik nepraská. Při rozkrajování by měl mít dort pokojovou teplotu - pak taky nebude poleva praskat. A nebo krájej nahřátým nožem.
Nerovnosti skryješ tak, že budeš dort potírat čokoládou, kterou necháš trochu ztuhnout. Ale zase ne moc, ahy šla dobře roztírat.
Každý si to musí vyzkoušet, co jemu nejvíc vyhovuje a vychytat nějaké ty mouchy.
Nerovnosti skryješ tak, že budeš dort potírat čokoládou, kterou necháš trochu ztuhnout. Ale zase ne moc, ahy šla dobře roztírat.
Každý si to musí vyzkoušet, co jemu nejvíc vyhovuje a vychytat nějaké ty mouchy.
26. 9. 2011 10:02
Dort je vynikající, dala jsem míň cukru a myslím že to stačilo .......akorát jsem měla problém s polevou, koupila jsem hořkou čokoládu a povrch dortu mně popraskal, byl nerovný a nevypadal nejlépe, poradíte mi nějaký fígl jak docílit hladkého povrchu jako na fotečkách, díky moc
15. 7. 2011 09:50
Příště dám tedy miň cukru..ale jinak skvělééé
11. 5. 2011 10:26
Lena M.:Vůbec neděkuj. Hlavně že chutnal.
11. 5. 2011 10:17
Dooga: Dobrý den, poslušně hlásím, že ikdyž mi dort při pečení na povrchu malinko popraskal, tak všem velice chutnal (dala jsem nahoru větší vrstvu čokolády) a říkali si o recepty. Moc děkuji
8. 5. 2011 12:51
Dneska jsem ho upekla a je opravdu výborný
28. 4. 2011 19:43
Dooga: Jé, moc děkuju...můj se smál, co tu přeměřuju pravítkem a nad čím pořád dumám s formou na stole Zítra jdu na to. A děkuji za tu pavučinu
28. 4. 2011 19:07
Lena M.:Ježiš, Lenko, omlouvám se. Ta forma je opravdu jen 26 cm!!!! Takže z celé dávky. Určitě se to dá rozkrojit i normálním nožem.
Bílé zdobení (pavučina) je bílá čokoláda. Uděláš kruhy na ještě neztuhlou hnědou čokoládu a pak špejlí uděláš tah od středu ven.
Bílé zdobení (pavučina) je bílá čokoláda. Uděláš kruhy na ještě neztuhlou hnědou čokoládu a pak špejlí uděláš tah od středu ven.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 5 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 11 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 12 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 1 hodinou
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 1 hodinou
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 1 hodinou
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 1 hodinou
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 3 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 4 hodinami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 4 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 4 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 5 hodinami
Smrkový med ze samoty u lesa
Andy74 uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak na krásně lesklou, chutnou a hladkou polevu? Stačí málo a může být jako od profesionálního cukráře
Peče celá země: Jak na nejslavnější dort maďarských kaváren Dobos? S našimi radami jej zvládnete jako mistři cukráři
Jablka mají v kuchyni široké využití, od moučníků a sladkých jídel přes kombinace s masem po různé saláty
Další recepty
Tématické fráze: sachr dort s jablky sachr dort jablečný sachr dort recepty z jablek sachr dort recept jablecny sachr sachr dort od karolíny sachrův dort z jablek falešný sachr dort sachr s jablky sachrův dort s jablky karolína sachrův dort sachr dort z cukety dort z jablek sachr sacher dort podle karolíny falešný sachr sacher dort z jablek dort sachr falešný sachr dort na plech
Suroviny: mouka hladká, cukr krystal, jablko, tuk, kakao, prášek do pečiva, vejce, poleva čokoládová, ořechy vlašské, mouka hrubá
Sachr dort z jablek
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jq7R
92 názorů