Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sachr dort z jablek

Tradiční Sacher dort stojí především na kvalitní čokoládě, která udává chuť i konzistenci celého korpusu. My jsme ale čokoládu nahradili jablky, díky kterým je těsto šťavnaté a lehčí. Hodí se skvěle jako narozeninový dort na oslavy.

Hodnocení receptu je 5,0 (96×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava)

13. 10. 2009 13:55

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 872 kJ / 3 315 kcal
Bílkoviny63,19 g
Tuky95,92 g
Vláknina24,10 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 555 mg
Sůl1,89 g
Sacharidy537,80 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Recept je převzatý z časopisu TV pohoda, kam jej otiskli z Venkovské kuchařky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Dooga Dooga

29. 1. 2012 20:39

Jurajda: Zdobením nic nezkazíš. Jen nevím, jak dlouho ti tam ta šlehačka vydrží. Má tendenci se roztékat.;-)

Jurajda

29. 1. 2012 15:35

Právě jsem upekla korpus, teď se chladí :-) Uvidíme, jak to všechno dopadne, jestli to bude vůbec k jídlu, jsem naprostý amatér :-) mám dotaz: když nahoru udělám zdobení ze šlehačky (šlehačka 31 % vyšlehaná se ztužovačem), nerozteče se nebo nezmění nějak zásadně tvar? Samozřejmě dortík bude v lednici.

Bahula Bahula

22. 1. 2012 23:36

Moučníky s jablky miluji :-K:yes:+

Lidunka Lidunka

22. 1. 2012 14:33

Vzhledově se mi teda dortík absolutně nepodařil- popraskal mi, roztekla se poleva a ještě jsem do něj pořád píchala špejlí, aby se nespálil, takže je samá díra- měla jsem zřejmě špatný den:-D:-D No..ale chuťově je naprosto bez chyby, takže jsem rozhodně nepekla naposledy:yes::yes: Za recept mo děkuji, přidávám bod a fotky:yes::yes::-K

andysek124

3. 1. 2012 01:17

Dne:-Ks jsem upekla,a navrch ozdobila coko.polevou ze zakysane smetany +slehacka, mnamka velika. Bodik leti:yes::-K

kata98

15. 12. 2011 13:52

Božííííí dort !!!:-K

sarlota535 sarlota535

7. 10. 2011 20:58

Opravdu vynikající,krásně jde do krku,moc jsme si pochutnali a zmizel rychlostí kosmickou,děkuji za recept:-K:-K:-*:-*:yes::yes:

Dooga Dooga

26. 9. 2011 16:04

LenkaD:Rad je mnoho. Každý má něco svého vyzkoušeného. Při rozehřívání čokolády do ní přidej buď máslo, nebo 100%ní tuk. Někdo dokonce i olej. Poleva je pak lesklejší a tolik nepraská. Při rozkrajování by měl mít dort pokojovou teplotu - pak taky nebude poleva praskat. A nebo krájej nahřátým nožem.
Nerovnosti skryješ tak, že budeš dort potírat čokoládou, kterou necháš trochu ztuhnout. Ale zase ne moc, ahy šla dobře roztírat. ;-)
Každý si to musí vyzkoušet, co jemu nejvíc vyhovuje a vychytat nějaké ty mouchy.;-):-D

LenkaD

26. 9. 2011 10:02

Dort je vynikající, dala jsem míň cukru a myslím že to stačilo :-p:yes: .......akorát jsem měla problém s polevou, koupila jsem hořkou čokoládu a povrch dortu mně popraskal, byl nerovný a nevypadal nejlépe, poradíte mi nějaký fígl jak docílit hladkého povrchu jako na fotečkách, díky moc :-)

Nataniela

15. 7. 2011 09:50

Příště dám tedy miň cukru..ale jinak skvělééé :yes:

Dooga Dooga

11. 5. 2011 10:26

Lena M.:Vůbec neděkuj. Hlavně že chutnal.:yes:

Lena M.

11. 5. 2011 10:17

Dooga: Dobrý den, poslušně hlásím, že ikdyž mi dort při pečení na povrchu malinko popraskal, tak všem velice chutnal (dala jsem nahoru větší vrstvu čokolády) a říkali si o recepty. Moc děkuji :-K

Irrena Irrena

8. 5. 2011 12:51

Dneska jsem ho upekla a je opravdu výborný:yes:

Lena M.

28. 4. 2011 19:43

Dooga: Jé, moc děkuju...můj se smál, co tu přeměřuju pravítkem a nad čím pořád dumám s formou na stole :-D Zítra jdu na to. A děkuji za tu pavučinu :-K

Dooga Dooga

28. 4. 2011 19:07

Lena M.:Ježiš, Lenko, omlouvám se. Ta forma je opravdu jen 26 cm!!!! Takže z celé dávky. Určitě se to dá rozkrojit i normálním nožem.
Bílé zdobení (pavučina) je bílá čokoláda. Uděláš kruhy na ještě neztuhlou hnědou čokoládu a pak špejlí uděláš tah od středu ven.

1 2 3 4 5 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sachr dort s jablky sachr dort jablečný sachr dort recepty z jablek sachr dort recept jablecny sachr sachr dort od karolíny sachrův dort z jablek falešný sachr dort sachr s jablky sachrův dort s jablky karolína sachrův dort sachr dort z cukety dort z jablek sachr sacher dort podle karolíny falešný sachr sacher dort z jablek dort sachr falešný sachr dort na plech

Suroviny: mouka hladká, cukr krystal, jablko, tuk, kakao, prášek do pečiva, vejce, poleva čokoládová, ořechy vlašské, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Sachr dort z jablek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jq7R