

Jablkový dort
Suroviny
- 200 g polohrubé mouky
- 120 g tuku
- 230 g práškového cukru
- citronová kůra
- 2 vejce
- 1 vanilkový cukr
- 1 kg jablek
- rybízový džem
Postup přípravy receptu
Zmiešame tuk, múku, 2 žltky, 70 g cukru, citrónovú kôru a vymiesime cesto. Vyložíme ním dno a boky vymazanej tortovej formy. Mierne zapečieme v rúre (do bleda).
Nakrájané jablká rozdusíme so 100 g cukru a vanilkou. Túto jablčnú masu urovnáme na predpečené cesto a v rúre dopečieme.
Bielky vyšľaháme so 60 g cukru na tuhý sneh, rozotrieme na koláč a v rúre krátko zapečieme, kým sneh nebude svetlo hnedý.
Lekvár trocha nahrejeme a po vychladnutí koláča na z džemu urobíme mriežku.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jablkový dort
-
Páni, že jsem tohle tu neměla před 14 dny, ukládám a dělám na víkend. Jablek je plno, naši jsou nešťastný, že se dělá jen štrůdl, takže nebude jen štrůdl, díky
-
tejaja: díky za odpověď, dávám do oblíbených a určitě vyzkouším.
-
Maris, po vychladnutí to pekne narežeš ako tortu. Jablká sú rozdusené, počas dusenia sa voda vyparí, potom sa ešte pečie, takže je to hustá masa, len treba nechať vychladnúť.
-
To je určitě výborné
Jen bych měla otázku, jestli to jde dobře krájet, nerozpadávají se ta jablíčka ?