

Dort Sacher
Suroviny 12 porcí
- 150 g hladké mouky
- 150 g čokolády na vaření
- 150 g moučkového cukru
- 150 g másla
- 30 g kakaa
- 1 lžička kypřícího prášku
- 2 vejce
- 4 žloutky
- 1 vanilkový cukr
- meruňková marmeláda
- čokoládová poleva
- ořechy nebo strouhanka
Postup přípravy receptu
V nádobě zamícháme dohromady mouku, prášek a kakao. Dále našleháme měkké máslo spolu s cukrem a přidáme také vanikový cukr a 2 vejce + 4 žloutky. Nakonec ještě rozpuštěnou čokoládu (vychladlou). Ze směsi ušleháme sníh a opatrně přidáme do sypké směsi.
Těsto nalijeme do formy, která je vymazaná a vysypaná strouhankou nebo ořechy. Pečeme na 170°C v předehřáté troubě asi 45 minut.
Necháme vychladnout a dort vyklopíme dnem vzhůru. V případě, že je korpus napuchlý, můžeme jej seříznout, jinak rozdělíme nožem na dvě poloviny a potřeme marmeládou. Spojíme dohromady a polijeme polevou. Necháme v ledničce ztuhnout.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dort Sacher
-
je mi 12 let udělala sem ho úplně sama a byl výbornej a vypadal moc dobře ten kdo ho vymyslel byl gényus....
-
Jistě vynikající dort, ale : "ze směsi ušleháme sníh"
myslím si našlehat do husté pěny
Začínající pekařky to asi nepochopí
-
Mám takový hloupý dotaz. Jak dlouho dopředu můžu dort upéct? Tedy myslím, jak dlouho dopředu si můžu upéct korpus? A je to s tímhle dortem jako s ostatními, že když se odleží, chutná lépe? Chtěla bych ho upéct kamarádce k 18. narozeninám, protože miluje čokoládu, ale mám z toho trochu respekt...
-
Vypadá moc hezky
Výbušná, nejspíš nebudeš mít úplně přesně ten samý recept, tak vlož do podobných
-
Dextra - nádhera,
+
Výbušná - ty ho děláš podle stejného receptu? Pokud ne, tak tu klidně může být Sacher II. nebo ne? -
a si ma predbehla....o dva tyzdne pojdem domov naslovensko a chcela som s mamkou sacherku upiect a vlozit...
nuz co sa da robit.