Václavkový guláš
Hustý a sytý houbový guláš z podzimních václavek má díky feferonce velmi pikantní chuť. Guláš podáváme s knedlíkem a na talíři jednotlivé porce ozdobíme cibulí, nakrájenou na měsíčky.
Suroviny pro 4 porce
4 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 1 668 kJ / 399 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 29,96 g |
Tuky | 2,34 g |
Vláknina | 48,40 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 91 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 42,60 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme vývar, použijeme vodu a 1 hovězí bujón.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
7. 10. 2010 16:25
Dělala jsem dnes prakticky stejně, takže bych třeba jen přidala fotku, jen jsem tam dala gulášovou papriku, sušená rajčata v oleji, stroužek česneku a snítku libečku
2. 10. 2010 18:36
Teď mě kamarádka přinesla košík václavek,takže bude zítra prima oběd.......dcera se moc ,moc těší
2. 10. 2010 17:12
Super recept !
30. 10. 2009 10:13
Škoda,že u nás houby nerostou,hned bych udělala taky gulášek,my to milujeme.Dávám bodík tento vypadá krásně.
29. 10. 2009 22:25
Jendo, jaké ingredience bys ještě použil? Ať se taky přiučíma díky za bodík
29. 10. 2009 20:12
Dělávám také houbový guláš, ale z václavek ne-nám nechutnají, ale z hub je výborný, nakonec i tento kdo má václavky rád. Šťáva má super barvičku Dávám ti boda
29. 10. 2009 19:41
Ivetko, guláš má krásnou barvu. Škoda, že jsem se v době, kdy václavky rostly, nedostal do lesa. Přestože bych při přípravě guláše použil další ingredience, posílám pátý bodík.
29. 10. 2009 18:35
Ale máš ho, jak malovaný!! Taky jsem nedávno dělala, byl skvělý
29. 10. 2009 17:06
Nojo, to u nás neroste ale vůbec nic, tady v Idahu je moc sucho, sice rostou žampiony před domem, ale nevím jak je možné že rostou už s červy. Ale jdu do obchodu, tam je jich spousta, taky bedly a ústřicové a shitaki a co já vím? Myslím že z bedel bude fajn. Jdu na to.
29. 10. 2009 16:12
Našla jsem jich na zahradě jenom pár. Byla z toho pouze jedna porce. Škoda, že u nás teď nerostou. Taky ho máme moc rádi
29. 10. 2009 16:10
Houbičky mám k smrti rád a na tenhle gulášek jsem úplně zapomněl. Děkuju za připomenutí, udělám hodně brzy.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 3 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 12 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 13 hodinami
Banana split
Přidáno před 13 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Právě bylo uvařeno:
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Tonja uvařila před 11 minutami
Ořechový moučník
Lenca44 uvařila před 23 minutami
Výborné kynuté těsto
KarelDvorsky uvařila před 3 hodinami
Babiččiny lívance
Listicka129 uvařila před 3 hodinami
Luxusní brownies
eliska.melichova22 uvařila před 4 hodinami
Kýta na černém pivu
NellaGW uvařila před 5 hodinami
Hovězí na zázvoru a česneku
Helenecka 21 uvařila před 6 hodinami
Tvarohové muffiny s ovocem
Kacennaa uvařila před 6 hodinami
Focaccia s rozmarýnem a černými olivami
Adlla uvařila před 6 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Babrlik uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: úprava václavek zpracování václavek guláš z václavek houbový guláš z václavek úprava hub václavek václavkový guláš s masem guláš s václavek sušené václavky houby václavky recepty václavky sušení václakový guláš zpracování hub václavek sušení václavek houby vaclavky zpracovani váckavkový guláš václovkový guláš vyborny vaclavkovy gulaš jak vypadá houba václavka váslavkový guláš recepty z václavek
Suroviny: houby václavky, cibule, olej, paprika sušená sladká, mouka hladká, kmín celý, feferonky sušené, sůl, vývar masový, cibule
Václavkový guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lxxl
26 názorů