Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí müsli Cini Minis

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 11. 2009 11:51

Suroviny

Porce: 2 plechy

Nutriční hodnoty

Energie6 462 kJ / 1 544 kcal
Bílkoviny36,23 g
Tuky55,16 g
Vláknina9,50 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 163 mg
Sůl0,69 g
Sacharidy221,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Neobalené určitě vydží ve sklenici, ty obalené, nevím. Zkusím a napíšu své poznatky.:) Byla to taková moje impovizace, zatím jednou vyzkoušená, ale jsou opravdu dobré, jak k mléku tak na chroupání samotných müslí.

POKUS Č.2- Dělala jsem znovu, trošku jinak, z dvojité dávky:

Radýlkem rozřezané těsto jsem pomázla troškou mléka a posypala cukrem smíchaným se skořicí. Pekla jsem na více stupňů, cca 220C. Je to jednodušší...Doporučuju vyválet těsto co nejnižší, aby se müsli upekli co nevíc do křupava :-D

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

happy.lenulka happy.lenulka

29. 3. 2010 21:52

tak dneska jsem to vyzkoušela. Dala jsem místo normální mouky rozmixované ovesné vločky a musím říct, že je to šíleně moc dobré. Chtěla jsem je dietnější, tak jsem je už poté neobalovala v cukru a i tak jsou výborné. doporučuji

a tímto i zavrhuji kupované od nestlé... za 70Kč je jich troška, takhle si jich za 70Kč udělám aspoň kilo :yes:;-)

LidaD

2. 12. 2009 04:31

Vyborne! Delala jsem dneska "na slano", vynechala jsem cukry, misto oleje dala lzici kokosoveho tuku a pridala vic soli, a jsou to krekriky jedna radost, a navic plne vlakniny. :-p:-p:-p:-p:yes:Dalsi bodik k dobru.

Táňa

21. 11. 2009 23:56

Výborné a jednoduché, na jeden plech jsem nastrouhala jablko a posypala skořicovým cukrem a zmizel v cuku letu

plotna plotna

18. 11. 2009 09:56

:-K:yes:dávám bodík.A z toho komentáře o omylu si nic nedělej.Máš pravdu ty.

knedlicek

16. 11. 2009 17:42

:-O:-O

ssimusshka ssimusshka

16. 11. 2009 14:58

Tak jsem pekla cini minis podruhé, trošku jinak, vše je napsáno v poznámce u receptu, fotky jsou také přidány nové;-)

ssimusshka ssimusshka

16. 11. 2009 13:38

Dneska se dám do nich znovu...a zkusím už před upečením posypat skořicovým cukrem..:-K ráno jsem si dala směs neobalených a obalených cini minis v mléce a bylo to mňamózní:-p

Gabina

16. 11. 2009 13:23

Rozhodně stojí za vyzkoušení :yes: U nás jsou cini minis v kurzu :-p

finneta

16. 11. 2009 11:42

zkoušel je už někdo upéct? pokud ano (kromě Simči;-)), jaké jsou?

coco-choc coco-choc

15. 11. 2009 14:03

To kvinek: díky za tip. Používám jen třtinový cukr, med a jiná přírodní sladidla, a po přečtení tohoto a jiných článků vím, že je to dobře :-K

kvinek kvinek

15. 11. 2009 13:46

a tady přímo hodnoty minerálních látek http://biocukr.cz/bio-trtinovy-cukr.php

coco-choc coco-choc

15. 11. 2009 13:43

Je pravda, že nepoužívání pouze bílého cukru nás asi nespasí, ale celkově se jedná o změnu životního stylu. Přesto bych podotkla, že bílý cukr (tak jako jiné rafinované potraviny) neobsahuje až na prázdné kalorie nic, což se o třtinovém cukru (samozřejmě čím větší podíl melasy, tím lépe) říci nedá. Pokud máte někdo chuť si ještě počíst o cukru a jiných sladidlech, tak můžete zde www.azrodina.cz/3024-cukr-nebo-jina-sladidla :-K

Iljusa Iljusa

15. 11. 2009 13:29

kvinek - ano obsahuje, ale to bychom toho museli sníst alespoň "kilo" aby se nějako projevily (obrazně řečeno) ;-)

kvinek kvinek

15. 11. 2009 13:28

Iljuso, velmi děkuji, že sis dala práci s hledáním odkazu. Ano, mezi "bílým cukrem" není rozdíl, ale já mám spojen třtinový cukr s tím, který obsahuje i zbytkovou melasu a není od ní úplně odstraněn - tedy ten "hnědý", nikoli "bílý třtinový", který je levnější :-) A pravděpodobně bych řekla, že coc-choc uvažovala stejně :-)

kvinek kvinek

15. 11. 2009 13:22

Ano, taky se přimlouvám za vysvětlení toho, že třtinový cukr není zdravější. Pokud tedy odhlédneme od toho, že žádný cukr není zdravý a měly by se používat slady a sirupy, přece jen třtinový cukr alespoň obsahuje vitamíny a minerální látky, kdežto bílý cukr nic ... Takže jsem teď velmi překvapená ...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: domácí musli domácí ciniminis ciniminis recept cini minies ciniminis domácí musli recept domáci cini minies recept na ciniminis cinni minies musli domácí musli cukroví cini minis-skořicové müsli domácí musli na plechu recept na domácí müsli domácí mussli domácí zdravé musli cini cukroví z musli skoricove ciniminis

Suroviny: mouka celozrnná, mouka hladká, prášek do pečiva, sůl, cukr třtinový, vejce, cukr skořice, olej, mléko, cukr skořice, mléko

TopRecepty.cz

Domácí müsli Cini Minis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NLEm