Jihočeské bosáky-drbáky
Pokud rádi vaříte k pečeným masům oba druhy knedlíků, tyhle Bosáky jsou přímo pro vás. Knedlíky z housek a brambor jsou k nim výbornou přílohou, nebo si je můžete dát samotné, třeba se zelím.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
asi 12 kusů podle velikosti
Nutriční hodnoty
Energie | 8 862 kJ / 2 118 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 58,70 g |
Tuky | 10,68 g |
Vláknina | 41,35 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 3,27 g |
Sůl | 7,77 g |
Sacharidy | 426,15 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Bosáky mě před mnoha lety naučil tchán, jsou bezvadný a hodně rychlý. Hodí se ke všem pečeným masům a u nás v Jižních čechách se dělají nejvíc k huse a kachně se zelím.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 11. 2009 19:01
10
19. 11. 2009 18:53
Mirko, ale jestli má manžel rád houskové knedlíky, tak ani nepozná, že jsou to Bosáky-teda když mu to neřeknešjá jsem vypozorovala, že je chlapi mají dost rádi, protože jim to připomíná ty houskové
19. 11. 2009 18:35
Bibinko máš pravdu hodně podobné stlačovaným, jen brambory strouháme na větších okách, ale vlastně vždyť jsi to četla. Příležitostně vyzkouším drbáky, posílám bodík.
19. 11. 2009 16:28
Máme je moc rádi,bodík je tvůj.
19. 11. 2009 15:25
Bibinko, podobné dělám, jen ne solamyl, ale hrubou krupici, i když to vyzkouším i s ním
19. 11. 2009 14:57
Bibinkopodobné knedlíky mám v jihočeské kuchařce a už jsem o nich párkrát uvažovala.Můj muž by to asi nejedl(neví co je dobré),ale já když je u tebe vidím,tak do toho půjdu.Boďka je tvá.
19. 11. 2009 14:51
Bibi, ty píšou! Zajímavá příloha.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hrášek se sýrem, vepřová pečeně a ztracené vejce
Přidáno před 7 hodinami
Citrusový džem
Přidáno před 11 hodinami
Pórková polévka s mrkví, fenyklem a vejcem
Přidáno před 13 hodinami
Mrkvová pomazánka mediterran z varného mixéru
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí kořeněná stehna pečená na zelenině
Přidáno 16. 5. 2024 09:14
Makovec za hubičku (z domácí pekárny)
Přidáno 16. 5. 2024 08:51
Právě bylo uvařeno:
Kuře na zelí (kysaném)
zutro uvařila před 26 minutami
Jednoduché punčové řezy
michaelabur uvařila před 44 minutami
Zmrzlina ze zavařených meruněk
slunicka uvařila před 52 minutami
Libečková polévka
Jasol uvařila před 1 hodinou
Jednoduchý jahodový dort
LenkaHaas uvařila před 1 hodinou
Dýňová polévka se zázvorem a kari
Akninah uvařila před 3 hodinami
Zapečené kotlety se smetanou
petula177 uvařila před 3 hodinami
Kuřecí s chřestem na cidru
Fitulka uvařila před 3 hodinami
Jablkový závin (štrúdl) z jogurtového těsta
Pajaja uvařila před 4 hodinami
Hraběnčiny výborné řezy
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Gastro glosa: Občerstvení na hokejovém mistrovství není drahé, ale nudné a obyčejné. Chtělo by to snahu a péči
Doudlebské ušaté koláče podle receptu Josefa Maršálka: Neuvěřitelně vláčné koláče s několika náplněmi chutnají božsky
Jak zahušťovat polévky a omáčky. Jíška je jednou z možností
Další recepty
Tématické fráze: knedliky drbaky knedlíky bosáky knedlíky recepty bosáky knedlík bosák knedlík drbák bosáky knedlíky bosak knedlik jihočeské knedlíky bosaky knedlik jihočeské recepty drbáky knedlíky jihočeský knedlík bosaci bosaky se zelim recept na knedliky bosaky chlupaté knedlíky bosáky recept bosáky s rohlíky knedlik drbaky bosáky z rohlíků jak se vaří bosáky
Suroviny: brambory, rohlík, solamyl, sůl
Jihočeské bosáky-drbáky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XLko
22 názorů