jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Můj boršč v PH

Můj boršč v PH
nahoru
Můj boršč v PH Můj boršč v PH Můj boršč v PH Můj boršč v PH
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pomalý hrnec

Suroviny:

400 - 500 g bravčové - vepřové pliecko
500 g hlávková kapusta - zelí
2 - 3 ks červená repa
2 ks zemiaky
1 mrkva
1 petržlen
kúsok zeleru
1 cibuľa
3 strúčiky cesnaku
2 ks bobkový list
čierne korenie - pepř
soľ
200 ml paradajková šťava
múka na zahustenie
voda
kocka masoxu - kto používa, príp. polievkové korenie Maggi
pri servírovaní kyslá smotana

Postup přípravy receptu

Mäso pokrájame na kocky, kapustu na rezance, cibuľu na drobno, všetku zeleninu na kocky cca 1x1 cm. Dáme do PH, osolíme, okoreníme - opatrne! Pridáme bobkový list, paradajkovú šťavu, rozdrobíme masox, zalejeme vodou - aby všetko bolo zakryté.
Nastavíme HIGH 5 hod. Necháme variť, nevšímame si PH.
Potom premiešame, zmiešame trochu polohrubej múky so studenou vodou, vlejeme do hrnca, pridáme horúcu vodu, premiešame a dochutíme. Ešte varíme HIGH ďalších 30 min.
Nepridávame žiaden olej, masť, mäso obsahuje mastnoty dostatok.
Mäso je krásne mäkké, zelenina sa vôbec nerozvarí.

Poznámka

Servírujeme s kyslou smotanou.
Ja som dnes varila boršč na zajtra, tak pridávam, kým mám všetko v pamäti.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Můj boršč v PH"

autor: magdalenka
vloženo: 17.11.2012 15:27:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes som okrem mäsa pridala aj václavky a vôbec neľutujem!smajlik

autor: Drobek
vloženo: 04.02.2010 00:25:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Magdaleko a Špagetko, Tohle jsem našel ve Vikipedii, překládám z angličtiny to nejpodstatnější. Rusko je totiž veliká země a proto musíte chápat, že jako se liší české a moravské zelí, mohou být i různé boršče. Nezbývá mi, než se dovolat autorit. Kdo by si chtěl přečíst celý artikl, link je dole.
Boršč je polévka velmi populární mezi různými kulturami, nejen v Rusku, v Polsku, Československu, Prusku, ale i v Číně, Vietnamu a Tchajvanu. Každá z těchto kuchyní má své odchylky. Je to silná polévka s mnoha ingrediencemi v závislosti na místní kuchyni, to vše včetně ingredienci.(fazole, zelí, mrkev, brambory, houby a různá masa, drůbeží, hovězí a vepřové).
V Běloruské kuchyni jsou standartní rajčata, někdy doplněná červenou řepou.
V Ruské kuchyni je to především červená řepa, cibule, česnek a zelí, někdy s bramborami.
Litevská kuchyně přidává ještě houby.
V menonitské kuchyni je bořšč ze zelí, hovězího. brambor a rajské polévky, ochucené cibulí, koprem a pepřem.
Tak a teď mi řekněte který je ten jediný a správný boršč.
http://en.wikipedia.org/wiki/Borscht.
Jen je to halt anglicky, v české verzi jsem se nedozvěděl nic.

autor: spagetka
vloženo: 02.02.2010 17:38:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Souhlasím s Magdalenkou, bez červené řepy to není boršč, přidáním protlaku vznikne prostě jen jiná polévka (ne horší ne lepší - jiná, ne boršč.)

autor: magdalenka
vloženo: 02.02.2010 16:04:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Drobku, ja by som si dovolila oponovať... špecifickú "zemitú" chuť dodáva práve červená repa. Bez nej boršč nie je borščom. Ona niekomu moc nechutí, preto boršč odmietajú. Nejde len o sfarbenie a paradajkový pretlak, šťava, tam beztak patria.

autor: Drobek
vloženo: 02.02.2010 15:38:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Včera jsem boršč spáchal, ne podle tohoto receptu, známe ho a vaříme už dlouho. S jednou obměnou. Kdysi se stalo, že jsme náhle neměli řepu. Zkusili jsme to očervenit rajským protlakem, a od té doby už nic jiného nepoužíváme. Později jsme zjistili, že nic nového pod sluncem, oni to v zemi originálu dělali taky. Zkuste to, má to chuť nepatrně jinou, podle našeho názoru zajímavou a snad i lepší.smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 07.01.2010 14:39:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřinka, je to záhadné, ale jedlá z PH sú fakt iné. Hoci tam dáme všetko čo do normálneho. A čo ešte mäsové vývary...smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 07.01.2010 13:48:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko,dneska jsem boršč udělala a musím ti poslat velkou pochvalu...smajliksmajliksmajlik,vždycky jsem dělala dobrý boršč,ale v PH nemá konkurenci...zelenina zůstala krásně chrupkavá,no muž prohlásil že je to vitaminová bomba...smajliksmajliksmajliksmajlik.Nedala jsem zakysanku jako ozdobu ale celou zamíchala do hrnce..smajliksmajliksmajlik

vloženo: 03.01.2010 23:09:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajlik, já vím, taky ho mámsmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.01.2010 22:45:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

...a hrníček má objem vyše 400 ml...just som teraz odmerala...smajlik

vloženo: 03.01.2010 22:32:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

magdalenka smajliksmajliksmajlikTen hrníček s polévkou jsem taky hledala a hodně jsem se pobavilasmajlik, asi jako Bibismajlik. Ale je to tvé a to si fakt cením!smajlik

autor: Bibinka
vloženo: 03.01.2010 22:29:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jéééé, Magdalénko, to jsem nijak zle nemyslela, mně jen přišlo srandovní, že je takový hrnec boršče a jeho porce tak malinká. Nic nemaž, není žádný důvod, vždyť je fotka suprsmajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.01.2010 22:26:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Si rob srandu...a pred hodinou mi padol mobil na dlažbu, rozpadol sa na tri kusy, nie je nikto po ruke, čo by ho poskladal, beztak bol na figu...na druhej strane, moje snímky sú tiež originálne a typické, to mi nikto nemôže uprieť, ani tvrdiť, že sú odniekade okopírované...

vloženo: 03.01.2010 22:21:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdi, opovaž se něco mazat, to je originál!!smajlik Tvoje fotky, to je něco!!smajliksmajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.01.2010 22:13:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bibi, tu je hrniec celý, ja to ale zmažem - z mobilu sú nemožné fotky...

autor: Bibinka
vloženo: 03.01.2010 20:04:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, teď jsem se od srdce zasmála-četla jsem ty ingredience a říkám si:ono se to nezdá, ale do boršče jde tolik ingrediencí a jdu na obrázek a tam takovej malilinkatej nalitej hrníčeksmajlikDělám téměř stejně, jen ne v PH, protože ho nemám a zakysanku dávám přímo do hrnce. Znám, je vynikající tak dávám bodasmajlik

autor: Iljusa
vloženo: 03.01.2010 19:52:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.01.2010 19:32:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dooga, prepáč, teraz som si všimla dotaz. Ale odpoveď ja netuším, pretože boršč jedávame dosť bezuzdne a potom aj podľa toho, ako si to kto nariedi vodou...my to máme radi dosť husté. Ja mám ten väčší PH a je tam toho asi 8 cm pod okrajom. Tipla by som pre 8-10 obyčajných ľudí...asi som ti nepomohla, čo?

autor: magdalenka
vloženo: 03.01.2010 19:27:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Dooga
vloženo: 03.01.2010 19:26:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No super.smajlik Jen se zeptám kolik je z této dávky asi porcí?
+3

autor: maris
vloženo: 03.01.2010 19:23:51   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko, boršč v PH jsem měla v plánu, jsi rychlejší,smajlik recept je smajlik a posílám Ti +smajlik

autor: magdalenka
vloženo: 03.01.2010 19:19:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chute jedál z PH sú úplne iné ako "normálne". Treba ich menej soliť, koreniť, netreba olej, sádlo, je to aj zdravšie. Iba treba byť trpezlivý, najlepšie je odísť z domu a je úžasné sa vrátiť domov, napr. takto v zime a víta vás vôňa vareného jedla...
Má to svoje finty, podobne ako aj varenie v tlakovom hrnci. Ten mám tiež rada.

autor: Jikotka
vloženo: 03.01.2010 19:18:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Magdalenko...to je nápad,boršč milujeme...jenom koupím řepu a hned to bude v hrnci...smajliksmajliksmajliksmajliksmajliksmajlik.

autor: spagetka
vloženo: 03.01.2010 19:13:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já snad fakt ten PH budu chtít, jinak paráda smajliksmajliksmajlik Jen nevím, když mám 2 tlakáče, jestli se to vyplatí, ale ta úspora energie ... jak jsem četla na foru a na webech.... uvidímsmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

dobrý boršč ingredience boršč můj boršč bez masa masový boršt borsc fazole cervena repa v kuchyni boršč v pomalém hrnci originál boršč original boršč recept bořšč boršč ph boršč dost dobrý boršč obrázky červená řepa v pomalém hrnci fazole v pomalem hrnci varenie v tlakovom hrnci boršč ml boršč recept pomalý hrnec hlavkova kapusta recept na varenie boršč obrázek rusky boršč belorusky borst česky boršt boršč v ph boršt v pomalém hrnci muj boršč boršč v pomalém brnci pomalý hrnec recepty boršč recepty v pomalém hrnci boršč boršč pomalý hrnec ruská polévka boršt boršč z drůbeží rychlý boršč s červenou řepou vaříme boršč boršč trochu podle mně boršč z pomalého hrnce český boršč boršč v pomalém hrnci recept boršč v pomalém boršč "červená řepa" boršč s červenou řepou v pomalém hrnci pomaly hrnec borsc




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty