Kapr není jen symbolem Vánoc. Tato sladkovodní ryba chutná skvěle celý rok
Kapr je velmi známá ryba. Je tomu tak nejen díky tomu, že je jakýmsi českým státním symbolem, protože se jedná o náš tradiční vánoční pokrm. Kapr je také rybou, kterou neomylně pozná už malé dítě. Velké šupiny, ploutve a typický tvar těla způsobují, že si kapra s jinou rybou nespletete. V kuchyni má kapr široké použití.
Rybí polévka
Polévku vonící rybami nemá rád každý a někdo ji nesnese dokonce ani o Vánocích. Rybí pach lze potlačit a třeba smetanová varianta rybí polévky už mnoha lidem nevadí.
Hlavní chody z kapra
Na kaprovi si pochutnávali už naši dávní předkové. Kromě klasické úpravy, tedy smažení, lze kapra připravit například v marinádě nebo na medu. Naprosto vynikající jsou třeba takové nudličky nebo smažené mlíčí.
Další témata
Další recepty
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Česnekové výhonky se slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Gyóza knedlíčky
Přidáno před 9 hodinami
Jogurtový chlebíček
Přidáno před 9 hodinami
Vepřový plátek v rozlítané omáčce v pomalém hrnci
Přidáno před 10 hodinami
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Přidáno před 12 hodinami
Letní rajčatový salátek
Přidáno před 13 hodinami