Kapr na medu

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: 10-20min + uležení v marinádě 2 porce Ryby 44 názorů

Suroviny

4 porce kapra
2 lžíce másla
0,5 dcl sójové omáčky
4 stroužky česneku
1 dcl bílého vína
0,5 dcl medu
špetka kmínu
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z uvedených surovin kromě másla uděláme marinádu a porce kapříka do ní vložíme, nejlépe přes noc, ale stačí na několik hodin.

  2. Na druhý den si marinádu slijeme do pekáčku a dáme ji do trouby zahřát.

  3. Mezitím si porce kapra zprudka opečeme z obou stran na másle a poté kapra i máslo přendáme do pekáče s rozehřátou marinádou.

  4. Pečeme na 250°C nejlépe horkým vzduchem cca 14 minut, v polovině kapra obrátíme. Podáváme s bramborovým salátem, opečenými, nebo vařenými bramborami.

Poznámka

Zdroj- Chalupářské recepty Dobromila

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 259 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr na medu

1 2 3

Tématické fráze: kapr na medu kapr recept kapr v medu recepty kapr recept kapr na medu kapr recepty kapr na medu recept úpravy kapra recepty kapr s medem ryba na medu recepty z kapra kapri kostky na medu kapří kostky upravujeme kapra úprava kapra lkapr na medu lkapr na medu upravy kapra recep na kapra recept na kapra

Zapomněl/a jsem heslo