Kapr podle pánů z Rožmberka

Eliza Kuchařka: Eliza

4 porce Ryby 16 názorů

Suroviny

600 g kapra (filety)
100 g anglické slaniny vcelku
1-2 cibule
130 ml červeného vína
3 lžíce medu
drcený kmín
sůl
sádlo
hladká mouka
šalvěj
rozmarýn nebo tymián
chléb (na topinky)
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kapra dobře nasolíme, posypeme kmínem a necháme odležet.

  2. Mezitím připravíme topinky a uložíme je v teple.

  3. Porce kapra obalíme v hladké mouce a zprudka je opečeme na rozehřátém sádle, nejprve kůží navrch. Opečené maso obrátíme a přidáme hrubě nasekanou cibuli a hranolky slaniny. Jakmile je maso hotové, vyjmeme ho z pánve a udržujeme teplé.

  4. Do výpeku k cibuli přidáme med, necháme ho rozpustit, zalijeme vínem a vhodíme nasekané bylinky.

  5. Omáčku necháme zredukovat na potřebnou hustotu a případně dosolíme.

  6. Topinku nakrájíme na příčné pruhy, položíme na ni porci kapra a celé přelijeme omáčkou.

Poznámka

Recept pochází z kuchyně mistra Stupky, pouze jsem ho napsala vlastními slovy tak, jak jsem ho realizovala. Videorecept je uveden na www. třeboňský kapr a v případě zájmu o pokrm rozhodně stojí za shlédnutí.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 425 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kapr podle pánů z Rožmberka

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Mneneznas :-), děkuji za fotečku. A jsem ráda, že jste si také pochutnali...:-K

    Odpovědět

  • mneneznas mneneznas

    Tuhle dobrotu jsem podle Třeboňských receptů na kapra dělala a můžu všem doporučit je to úžasná dobrota.Jen jsem ještě přidala trochu šunky a špeku. Místo chleba jsem použila celozrnný toustový a bylo to super. Eli, máš moc hezké fotky, já také jednu přidám, pokud ti bude vadit tak ji smáznu :-))

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.

    Nádhera ....krásné fotky a báječný recept od Petra Stupky .:yes:
    Fotečky a komentáře mě lákají k odzkoušení , v mrazáku se ještě nějaká porce najde , počasí na rybaření není (zamrzají očka na prutě ), tak se bude asi vařit a ochutnávat :-p

    Odpovědět

  • Irrena Irrena

    Elizo podle tohoto receptu jsem také dělala kapra a moc nám chutnal:-p:-pAle našla jsem tento recept někde na "Třeboňských stránkách".

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    Tak toto jsou opět velmi "žravé" fotečky, prostě kráása:yes: bodík letí :-K +9

    Odpovědět

  • katysek katysek

    super recept vsichni doma jsme si na nej pochutnali:-)

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Oboí krásné Eli, recept i fotky. Bod. Uloženo, jen koupit kapra.:yes::-))

    Odpovědět

  • maris maris

    To je velká krása - recept i fotky a ode mě bodík :yes::-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Ivulinko, děkuju. :-) To potěší...:-)
    K té první otázce... Můj otec je filmař a syn fotograf, možná to máme v rodině...;-) Mám dobrý aparát a to dělá hodně.

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Eli, kde ses naučila tak dobře fotit? I kdyby jsi tu měla deset podobných fotek se stejným motivem, tak mě by to teda navydilo, je to vyloženě barevná pastva pro oči.
    Vánoce se blíží, to je fakt, mě sice dneska končí dovolená, a tak si do Vánoc budu pracovní dny zpříjemňovat alespoň surfováním po těchto stránkách.
    PS: okna jsem stihla umýt:-D

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Krásná fotka! Recept výborný a pro mne zajímavý. Kapra mám moc ráda a občas si ho dáme i mimo Vánoce, pokud seženu menší porci. :yes: 5.

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    No, já vlastně kapra nemusím, ale zbylá část rodiny ho má moc ráda... Ta omáčka je skvělá, tu jsem ochutnala a musím poděkovat panu Stupkovi...:-p
    Jani, nestraš s Vánocemi, já jsem ještě nestihla umýt okna po létě...:-D a teď zas tohle! :-D:-D
    Hello, nikdy nesoutěžím, nesoutěžila jsem a soutěžit nebudu... Kvalita ani kvantita mých fotek nezávisí na jakýchkoli soutěžích. Kterou fotku mám tedy ponechat a které vymazat? Nechám si poradit... A budu se tvou radou řídit.
    Děkuji všem za body a virtuálně je přeposílám autorovi receptu...:-);-)

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Fajn recept, krásná fotka. Akorát nevím proč 3x téměř stejná fotka, když už se nesoutěží?

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Eli, je to super inspirace, jak jinak na kapra. Nevím proč, jakoukoliv rybu udělám na všechny způsoby a kapra se bojím. Nemám k tomu žádný důvod, ale je fakt, že kapr mnoha lidem a já mezi ně patřím chutná nejlépe na Vánoce a tohle já teda ukládám a ...Vánoce se blíží!!:-)):-D:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Elizo, nechceš mě adoptovat? :-p;-):-8:-))Opět to vypadá velmi chutně :-p:-p

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: grilovaný kapr na kameni kapr recepty kapr po rožumbersku kapr recept kapr pánů z rožumberka výborný kapr kapusta podle polreicha kapr recepty kapr kapr na kameni recept výborný grilovaný kapr kapr pana voka fotky kapra recept kapr kapr na medu kapr dle pana voka vanocni kapr podle polreicha recepty kapr po mlynářsku kapr dle pánú z rožumberka fotka kapra

Zapomněl/a jsem heslo