Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční smažený kapr Retro

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

6. 12. 2011 01:59

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie1 104 kJ / 264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Olej nerozpaluji na příliš vysokou teplotu, není to zdravé. Abych docílil křupavou kůrčičku, tak do vajíčka zašlehávám lžíci jogurtu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

Bendik

4. 7. 2012 08:19

Omlouvám se za chybu (notoricky známý).

Bendik

4. 7. 2012 08:03

Ať čtu jak čtu, retro nevidím. Normální, notoricky známí recept na řízek z kapra.:

eva hubova

25. 12. 2011 15:23

:-p:-p:yes:+4

zizala

7. 12. 2011 08:57

Nonya: :yes: Díky za radu, určitě vyzkouším:-K

Nonya

7. 12. 2011 01:34

zizala:
Ked nemas cerstvu rybu a len zmrznutu, nie si ista ako bude chutit -vonat-smrdet.Tak ju daj do ladnicky rozmrazit v mlieku cez noc.Uvidis ten rozdiel:yes:

zizala

6. 12. 2011 20:40

tejaja: No, já bych tak úplně přísná, jako ten Francouz, nebyla. Třeba taková makrela, když rozmrzne, je až nepříjemně cítit rybinou (a to mám ryby opravdu moc ráda) a citron to trochu srazí. Možná je to tím zmražením. Ale věřím, že národy, které mají k čerstvé mořské rybě přístup téměř kdykoliv, citron nepotřebují :-)

tejaja

6. 12. 2011 20:18

Pozerala som raz reláciu, kde varil Francúz z Marseille - kuchár jedlá z morských rýb. Keď náš moderátor podotkol, že rybu treba pokvapkať citrónovou šťavou, úplne zhrozený podotkol, odkiaľ to berieme u nás ten citrón, žiadna ryba sa nikdy nekvapká citrónom. A veru ja sa nikdy nepamätám, žeby sa u nás toto robilo. Je to asi novodobý fenomén u nás.;-)

drahulin

6. 12. 2011 17:15

Já musím souhlait se Žížalou,že syrový kapr se správně citronovat nemá.

porada

6. 12. 2011 16:34

Nonya, nejen za totality, ale takto se kapr obaloval již za Rakouska-Uherska.:-D

spagetka

6. 12. 2011 14:40

Slovo "retro" pochází z latinské předpony retro, což znamená "zpět" nebo "v minulosti". Slovo "Retro" funguje podobně jako slova "nadčasové", nebo "klasika".
http://www.retro-obchudek.cz/?clanek=12
a tím bych řekla, že je vše řečeno o významu RETRO - neb z latiny ho převzaly prakticky všechny jazyky ve stejném významu.

Nonya

6. 12. 2011 14:25

Porada:
Ja nejdem komentovat na Cesky vyznam ani na Slovensky slova "Retro" ale ked som tam vyrastal tak to slovo som nepoznal? nepouzivalo sa. Podla mna je prebrane z anglictiny ale tam ma vela vyznamov a jeden z nich je "Nostalgicky" takze recept ako si pamatame z totality ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Retro_style

finneta

6. 12. 2011 14:04

tak to je bomba. klasický obalený kapr a tolik ohlasů.:-// já radši právě u klasických receptů ocením nějaké vylepšení.

spagetka

6. 12. 2011 13:42

Porada:sice hezky opsané z wikipedie, ale pozor - v tom je právě čeština nádherná:-! - zde prostě to autor myslí tak, že opisuje recepty ze starých zaniklých kuchařek a oprašuje postupy minulé a dnes již zapomenuté. V tomto případě je RETRO na místě - nebo by se snad lépe vyjímal název vzpomínka na minulost?
Ty významy jsou mnohočetné a vyhynulý kapr určitě není retro :-D:-D:-D;-)

Porada

6. 12. 2011 13:33

Dovolím si podotknout:
Retro je obecné označení pro něco minulého, zaniklého, bývalého, může se jednat o označení pro cokoliv zpět v čase. Může se jednat jak o předponu k jinému slovu tak i o samostatné slovo.
cs.wikipedia.org/wiki/Retro
To snad znamená, že děláte jídlo z vyhynulého kapra ?
Salát retro atd.Držte se radši češtiny, když neznáte význam slov.Už tu byla i sofistikovaná srnka,tu bych rád viděl.
Přeci když není recept na smaženého kapra tady, neznamená to, že zaniknul.A najednou je Retro ?

Nonya

6. 12. 2011 13:02

:-( Dakedy nechapem tieto stranky, ked dakdo prida recept co ma "vsetky spravne ingrediencie " co je : vegeta, kecup, horcica. Dostane hned 10 bodov.Tu je normalny klasicky -retro recept a vsetci sa tvaria 'mudro"..:no: Inac fb.lib. mas uplne pravdu citron rybu "uvari" , a netreba ju ani dalej tepelne pripravovat.
Vo vela kuchyniach sa tento proces pouziva :yes: bod odo mna

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smazeny kapr smažený kapr recept nejlepší smažený kapr kapr na vánoce vánoční kapr recept smažení kapra jak smažit kapra jak správně smažit kapra řízky z kapra recept na smaženého kapra kapr smažený recepty smažený kapr smažený kapr recepty recept na vanocniho kapra jak se smaží kapr řizek z kapra obaleny kapr smažený řizek z kapra nejlepší vánoční kapr jak usmazit kapra

Suroviny: kapr, sůl, mouka, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Vánoční smažený kapr Retro

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6BA