Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční smažený kapr Retro

V mnoha rodinách je dozlatova smažený kapr stále tou nejlepší klasickou štědrovečerní večeří. Voňavé kapří řízky podáváme s bramborovým salátem, na který má snad každá rodina svůj vlastní recept.

Hodnocení receptu je 4,7 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 47 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 12 min bez doby odležení

47 min (35 min příprava + 12 min tepelná úprava, bez doby odležení)

6. 12. 2011 01:59

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie1 104 kJ / 264 kcal
Bílkoviny21,70 g
Tuky18,90 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 648 mg
Sodík 249 mg
Sůl0,53 g
Sacharidy1,75 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Olej nerozpaluji na příliš vysokou teplotu, není to zdravé. Abych docílil křupavou kůrčičku, tak do vajíčka zašlehávám lžíci jogurtu.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

24. 12. 2023 12:33

MartinKonig: Tak to by se spíš měla podávat mistička s vodou a plátkem citronu zvlášť.

MartinKonig

24. 12. 2023 12:07

zizala: Tak o tom náhodou něco vím. Ten citrón se k rybě naaranžuje proto, abychom si po ní mohli očistit prsty, kdyby to bylo potřeba; jde spíš o mastnotu než smrad, protože jak bylo řečeno, ten citrón toho se smradem moc nezmůže.
(Ale na pokapkané makrele nevidím taky nic špatného-ho-ho.)

vaclava gregrova vaclava gregrova

26. 12. 2021 10:09

DÍKY ZA RADU S JOGURTEM.SUPER

Bendik

4. 7. 2012 08:19

Omlouvám se za chybu (notoricky známý).

Bendik

4. 7. 2012 08:03

Ať čtu jak čtu, retro nevidím. Normální, notoricky známí recept na řízek z kapra.:

eva hubova eva hubova

25. 12. 2011 15:23

:-p:-p:yes:+4

zizala zizala (moderátorka)

7. 12. 2011 08:57

Nonya: :yes: Díky za radu, určitě vyzkouším:-K

Nonya

7. 12. 2011 01:34

zizala:
Ked nemas cerstvu rybu a len zmrznutu, nie si ista ako bude chutit -vonat-smrdet.Tak ju daj do ladnicky rozmrazit v mlieku cez noc.Uvidis ten rozdiel:yes:

zizala zizala (moderátorka)

6. 12. 2011 20:40

tejaja: No, já bych tak úplně přísná, jako ten Francouz, nebyla. Třeba taková makrela, když rozmrzne, je až nepříjemně cítit rybinou (a to mám ryby opravdu moc ráda) a citron to trochu srazí. Možná je to tím zmražením. Ale věřím, že národy, které mají k čerstvé mořské rybě přístup téměř kdykoliv, citron nepotřebují :-)

tejaja tejaja

6. 12. 2011 20:18

Pozerala som raz reláciu, kde varil Francúz z Marseille - kuchár jedlá z morských rýb. Keď náš moderátor podotkol, že rybu treba pokvapkať citrónovou šťavou, úplne zhrozený podotkol, odkiaľ to berieme u nás ten citrón, žiadna ryba sa nikdy nekvapká citrónom. A veru ja sa nikdy nepamätám, žeby sa u nás toto robilo. Je to asi novodobý fenomén u nás.;-)

drahulin drahulin

6. 12. 2011 17:15

Já musím souhlait se Žížalou,že syrový kapr se správně citronovat nemá.

porada

6. 12. 2011 16:34

Nonya, nejen za totality, ale takto se kapr obaloval již za Rakouska-Uherska.:-D

spagetka spagetka

6. 12. 2011 14:40

Slovo "retro" pochází z latinské předpony retro, což znamená "zpět" nebo "v minulosti". Slovo "Retro" funguje podobně jako slova "nadčasové", nebo "klasika".
http://www.retro-obchudek.cz/?clanek=12
a tím bych řekla, že je vše řečeno o významu RETRO - neb z latiny ho převzaly prakticky všechny jazyky ve stejném významu.

Nonya

6. 12. 2011 14:25

Porada:
Ja nejdem komentovat na Cesky vyznam ani na Slovensky slova "Retro" ale ked som tam vyrastal tak to slovo som nepoznal? nepouzivalo sa. Podla mna je prebrane z anglictiny ale tam ma vela vyznamov a jeden z nich je "Nostalgicky" takze recept ako si pamatame z totality ?
http://en.wikipedia.org/wiki/Retro_style

finneta

6. 12. 2011 14:04

tak to je bomba. klasický obalený kapr a tolik ohlasů.:-// já radši právě u klasických receptů ocením nějaké vylepšení.

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: smazeny kapr smažený kapr recept nejlepší smažený kapr kapr na vánoce vánoční kapr recept smažení kapra jak smažit kapra jak správně smažit kapra řízky z kapra recept na smaženého kapra kapr smažený recepty smažený kapr smažený kapr recepty recept na vanocniho kapra jak se smaží kapr řizek z kapra obaleny kapr smažený řizek z kapra nejlepší vánoční kapr jak usmazit kapra

Suroviny: kapr, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej

TopRecepty.cz

Vánoční smažený kapr Retro

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/o6BA