Jak připravit dokonalou pečenou kachnu? je třeba dodržet několik důležitých kroků
Pečená kačenka je oblíbenou pochoutkou obzvlášť při svátečních příležitostech. Aby se vaše pečínka rozplývala na jazyku, byla šťavnatá a plná chuti, je potřeba dodržet několik pravidel. A jaká to jsou, to se dozvíte v následujícím článku.
Kachní maso má tmavší barvu a oproti jiné drůbeži obsahuje také více tuku. Díky tomu je chutnější, protože tuk je nositelem chuti. Aby byla pečená kachna šťavnatá a křehká, je dobré nic neuspěchat a péct ji delší dobu při nižší teplotě.
Tipy a triky pro vás Všechny tipy a triky
Jak upéct kachnu
Plánujte dopředu a při přípravě nespěchejte.
- Pokud máte kachnu zmraženou, vyndejte ji 1–2 dny předem a nechte pomalu rozmrznout v lednici. Rozmrzání při pokojové teplotě není ideální kvůli vysokému rozdílu teplot. Přímo hřích je rozmrazování v teplé vodě.
- Před samotným zahájením pečení nechte kachnu v pokojové teplotě alespoň 3 hodiny, během kterých se vyrovnají teploty a předejdete tím teplotnímu šoku, který masu nesvědčí.
- Kachnu okořeňte podle svých představ, ale úplně postačí sůl a kmín. Podlijte vodou.
- Pečte v uzavřené nádobě na 150 °C alespoň 4 hodiny. V poslední hodině pečení ji přelijte výpekem a dopečte odkrytou. Získáte tak dokonale křupavou kůžičku.
- Ideální přílohou je houskový nebo bramborový knedlík a vařené zelí.
Jestli jsme vás navnadili a dostali jste na pečenou kačenu chuť, můžete se při přípravě inspirovat třeba následujícím videoreceptem.
Další tipy a triky
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno před 17 hodinami
Sladké chlebíčky s džemem a šlehačkou
Přidáno před 17 hodinami
Banana split
Přidáno před 17 hodinami
Avokádová pomazánka s česnekem a cibulí
Přidáno 27. 4. 2024 19:17
Pórková pomazánka s ovesnými vločkami
Přidáno 27. 4. 2024 18:33
Přečtěte si Zobrazit více
Křupavý bramborák pro líné kuchaře patří do trouby: Odpadá loupání a strouhání brambor, oleje úplně stačí lžička
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
Jak připravit domácí arašídové máslo. Chutná báječně s pečivem i v ovesné kaši
Komentáře
26. 12. 2023 15:50