Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem

Na této kachně si nejlépe pochutnáte, pokud si k ní připravíte červené karamelizované zelí s opečenými bramborovými plátky. Větvičky čerstvého tymiánu se k drůbeži hodí a nahradí vůni kmínu, který je v tomto receptu vynechán.

Hodnocení receptu je 4,9 (18×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 300 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 285 min bez doby odležení masa

300 min (15 min příprava + 285 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

22. 10. 2011 13:40

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie19 437 kJ / 4 646 kcal
Bílkoviny16,88 g
Tuky499,03 g
Vláknina5,90 g
Cholesterol 450 mg
Sodík 426 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy20,97 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Michal

22. 8. 2013 09:57

Ja jsem to dělám velice jednoduše. Očištěnou a umytou kachnu osuším, poselim, pokmínuju dám do hlineného pekáče s pokličkou do rána odležet.Ráno zahřeju troubu na 110 -120°C. Peču 3,5 - 4 hod. Po celou dobu neodkrývám. Po pečení odkryje a grilem zapeču cca 20 min aby byla kurčička křupavá. Nepeču kachnu v celku, ale ji hned naporcuji, nebo když jsem ji pekl v celku, na konci pečení před grilováním jsem ji porcoval, ale se mi dost rozpadala. Za mlada pani máma chovala i 60 ks kachen, které jsme za podzim snědli na různé úravy. Ale lepší kachnu jak tu mojí jsem ještě nejedl. Nejlepší z houstkovým knedlákem a červené zelí. Dobrou chuť.

aaadobromila

29. 10. 2012 19:43

Eli, také tu mám husu na Sv. Martina připravenou. :-) Tu asi nadiju jablky a cibulí... ,-)

Eliza Eliza

29. 10. 2012 19:17

Moc děkuji, Aaadobromilce zejména za obrázek. Tahle konfitovaná kachna je fakt výborná, možná ji udělám místo svatomartinské husy, s tou nemám zkušenosti. Jsem ráda, že se klasické recepty, které vařím a někdy přidávám, líbí.:-K

varilamyskakasicku varilamyskakasicku

28. 10. 2012 21:09

No, to je krásná kachna, kde jsem byla,když se tu ukázala, dávám bodíka, tu bych si přála na víkend:-p;-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

28. 10. 2012 17:32

aaadobromila:Ježkovy voči já zapoměla vyfotit kachnu ! Ty jsi mi to připomenula ! :-(

aaadobromila

28. 10. 2012 11:13

Ke karamelovému zelíčku jsem pekla kachničku podle Tebe. Také s dovolením přidávám důkaz bez aranžmá :-8 :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

22. 10. 2012 08:50

Včerejší oběd,konfitovaná kachna bez chyby , nastavila jsem troubu na 60 a dala do ní kachnu.Časový spínač na 2 v noci obstaral všechno za mě.V 7 ráno jsem slila vypečený tuk a zvýšila teplotu na 110 a potom pekla ještě do 10,30. Zbytek obstaral grill na každé straně 10 minut. Mám nový sporák a ještě jsem kachnu nepekla ,takže premiéra. :-D:-*:-K

vacicka

15. 3. 2012 18:40

Zdravím, pro ty, co se děsí sádla, mám svoji variaci kachny pomalu pečené: žádné píchání, pouze kachnu vcelku pořádně osušit(!!!), hodně nasolit, opepřit, zavřít poklici, nepodlévat ničím. Dala jsem do trouby v 18h večer na 140° na cca 4 hodiny, před spaním jsem stáhla teplotu na 110°. Ráno kolem 8h jsem nakoukla - spousta vypečené šťávy a tuku, neslévat, nechat tak, zavřít. Zvýšila jsme na cca 120°. V poledne jsem odkryla, slila vsechno, co se vytopilo, a zprudka opekla kůžičku pod grilem. A to je vše. Tedy celkem 18h, ale lze úměrně zkrátit :) A tip na závěr, byť vznikl náhodou: kachnu jsem pekla prsama dolů (nevlezla se mi do pekáče naopak) a ukázalo se, že to byl nejlepší tah! Prsní maso nacucané šťávou, luxus. Kachny křehoučká, veškerý její tuk pryč, jen šťavnaté maso s kůžičkou. Tak dobrou :)

rimanka

9. 2. 2012 09:00

můžu se zeptat, v jakém sádle se to dělá? v kachním? a lze někde sehnat? nebo se může dělát i ve vepřovém sádle?

Eliza Eliza

12. 11. 2011 23:08

Veronika.Hrozna: Tento komentář jsem našla náhodou až teď a musím hned napsat, že mě moc potěšil. Konfitování je báječná úprava masaa jsem ráda, že našla dalšího příznivce:yes::-):-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

3. 11. 2011 15:06

:-K:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-p:-pVeronika.Hrozna: Teď to vyšlo kachna se rozmrazila a teď jdu na věc! Píchat i tam ,kde není tolik tuku na prsou a křidélkach :-?:-D:-p:-p:-p Hlásím,že to vyšlo.Kachna 2.6 kg se pekla celkem 5 hodin na 110 stupňu a pak jenom s horním ohřevem 20 minut z každé strany 200 stupňu. Z prsíček se sloupla kuže,takže při zapékání jsem je přikryla kousíčkem alobalu.
Popíchala jsem celou kachnu /jde to snadněji když je ještě rošku zmrzlá. Příště budu péct jenom 4 hodiny aby se mi nesloupla kuže na prsou. Tuk i šťávu jsem slévala cca 5 x !Kachnu už jinak připravovat nebudu.:yes::yes::yes:

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 10. 2011 21:50

Veronika.Hrozna:Nevyšlo to,mně se ta kachna nechtěla potvora rozmrazit do neděle a tak jsem ji šoupla nerozmrzlou zpátky do mrazáku. Já jsem udělala chybu,měla jsem ji dát do kuchyně,ale nechala jsem ji v špajzu a tam je taková zima ,že i moučným molum mrznou nohy!

Anna Kocikova Anna Kocikova

25. 10. 2011 16:47

Eli;-)opět jeden z mnoha Tvých dobrých receptů:-p+15:yes:Fotky už ani nekomentuji:-8jsou prostě parádní:-K:-*

mysulka mysulka

23. 10. 2011 15:49

:-p krása:-K

Eliza Eliza

22. 10. 2011 22:59

Jsem ráda za komentáře a za tu debatu, která se rozvinula a v podstatě doplnila recept - nebo vytvořila nový! To je skvělé a tak by to mělo vypadat...měli bychom se co nejčastěji vzájemně inspirovat. :yes:
Přestože mám žlučník (zatím) v pořádku a moje rodina rovněž, tak se nebojím říct, že konfitování není způsob přípravy, která by příliš zatěžovala organismus. Důležité je, abychom sádlo důkladně slili a maso následně opekli, třeba podlité vodou. Konfitování zajistí masu šťavnatost, ale nikoli mastnost.
Výpek je možné potom zredukovat, jak píšu, a šťávu vyrobit spíše lehčí - možno i jen prostřednictvím vývaru, bez mouky, pokud by někomu vadila. Ale zase na druhou stranu, mouka mastnotu sráží... Srettinky způsob je dovedený k dokonalosti a moc děkuji, že ho popsala!!:-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: konfitovaná husa konfitování masa konfitovaná kachní prsa konfitovaná husa recept konfitovana kachní stehna konfitovaná krkovice konfitovana husí stehna konfritovaná kachna konfritování svatomartinska kachna kachna na česneku konfitovana svatomartinská husa recept svatomartinská kachna recept kachní prsa konfitovaná husa konfitovaná konfitování husy recept konfitovaná husa konfitovana kačena komfitovaná kachna svatomartinská husa recept pohlreich

Suroviny: kachna, sádlo, pepř mletý, sůl, česnek, tymián, vývar masový, mouka hladká

TopRecepty.cz

Konfitovaná kachna s česnekem a tymiánem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P5r1