Pomalu pečená kachna

Drůbeží maso Doba přípravy: 6 hodin 2 názory

Drůbeží maso Doba přípravy: 6 hodin 2 názory

Suroviny 4 porce

kachna bez drobů
sůl
celý kmín

Postup přípravy receptu

  1. Kachnu omyjeme a nasolíme zvenku i zevnitř. Dáme do zapékací mísy a hojně posypeme celým kmínem. Přiklopíme a pečeme bez kontrolování a otevírání trouby cca 5-6 hodin, (dle velikosti kachny), na 120 stupňů Celsia.

  2. Podáváme nejlépe se zelím a knedlíkem (viz foto).

Poznámka od kuchařky

Kachna se díky pomalému pečení krásně rozpadá a přitom je úžasně šťavnatá. Obdobně lze upéct i husu.

Komentáře k receptu Pomalu pečená kachna

  • Ivana K. Ivana K.(autor receptu)

    zizala: Jasně, kdo má rád křupavou kůžičku, tak je to určitě lepší zvýšit na závěr teplotu a nechat odkryté dopéct. My kůži většinou nejíme, takže to nedělávám...

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Já ji na posledních asi 15 minut dám nezakrytou, zvýším teplotu na 220°C a nechám vypéct kůži dokřupava. Pak je to teprve "ono". :-8

    Odpovědět

Tématické fráze: pomalu pečená kachna jak upéct šťavnatou kachnu pomalu pečená kachna recept pomalu pečená kachna s nádivkou pomalu pečená kachna na pomerančích recepty kachna pečena pomalu kachna pomalu pečená pečená kachna top recepty pomalu pečená kachna recepty pečená kachna videorecept kachna pečená pomalu recept na pomalu pečenou kachnu top recepty pečená kachna pomalu pečená kachna v troubě pomalu pečená kačena pomalu pečená kachna videorecept pomalu pečená kachna top recepty videorecept pečení kachny pomalu pečená kachna top recept šťavnatá pečená kachna