Červené zelí vařené v uzeném vývaru

misza Kuchařka: misza

Přílohy 13 názorů

Suroviny

Uzené kosti
1 stroužek česneku
1 cibule
olej
hladká mouka
2 kuličky jalovce
kmín
sůl
cukr
červené zelí v sáčku
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uzené kosti dáme vařit do tlakového hrnce. Část vývaru použijeme do zelí zbytek na polévku. Takže si do tlakového hrnce můžeme přidat koření i zeleninu na polévku.

  2. Po uvaření polévky vývar přecedíme a z kostí obereme maso.

  3. Zelí: Cibulku nakrájíme na drobno a krátce na oleji orestujeme.

  4. Poté přidáme česnek nakrájený na plátky a také krátce orestujeme.

  5. Přidáme červené zelí (neproplachujeme), zasypeme 1 lžící hladké mouky a promícháme.

  6. Zalijeme uzeným vývarem, přidáme kmín, jalovec, trochu cukru a dosolíme. vDusíme pod poklicí 10 minut. Občas promícháme.
    Podáváme s bramborovým knedlíkem a obraným uzeným masem.

Poznámka

Uzené můžeme použít jakékoli např. vakuované.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 18 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červené zelí vařené v uzeném vývaru

  • misza misza(autorka receptu)

    Deihero: děkuji za vyzkoušení:-) jsem ráda, že jste si pochutnali.

    Odpovědět

  • Deihero Deihero

    dělali jsme zrovna kačku na medu, tak jsme do zelí přidali kousek medu a musím říct, úžasný! :)

    Odpovědět

  • misza misza(autorka receptu)

    Ještě jednou děkuji:-) Budu ráda, když vyzkoušíte a ještě radši, když vám bude chutnat.;-):-K

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Tak tohle by mě nenapadlo,vařit zelí ve vývaru:-))+10 bod:yes::yes:Určitě bude výborně chutnat:-p

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

  • zizala zizala

    Zelí ve vývaru z uzeného jsem ještě nikdy nevařila...ale ukládám, co není, může být;-):yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Hmm, to musí být super aroma!!:-p:yes:

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    Zelíčko dušené v uzeném vývaru musí být :-p Velice hezká fotka. Křupky z uzených žeber mám nejraději a na fotce jsou krásně vidět. Míša, děláš jenom chutě.:-p Červené zelí dělám většinou ke kačeně. Příště vyzkouším zelíčko s uzeným. :yes: Posílám +7.

    Odpovědět

  • Suvicka Suvicka

    To je dneska smrst dobrot, fotka nadherna, bych ochutnala, kdyby to slo. :-)) No nic, 6. bod mas udelen. :yes::-K

    Odpovědět

  • misza misza(autorka receptu)

    Děkuji všem:-) Pipre já chtěla taky dělat plněné knedlíky, ale manžel to nerad. Musí to mít zvlášť.;-)

    Odpovědět

  • pipre pipre

    V uzeném vývaru jsem už vařila zelí a to na přání muže. Odkoukal to zřejmě někde:-) Maso jsem pak použila na plněné bramborové knedlíky. Moc mu to chutnalo.:yes:+4

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Mńam a hodně lákavé krásné foto. ;-);-);-)

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    tak toto může býti dobrota:-p+1:yes:;-)

    Odpovědět

Tématické fráze: vařené zelí varene zeli recept zelí vařené červené zelí jak vařit červené zelí červené zelí ke kačeně vařené sterilované zelí recept na červené zelí recept na vařené zelí vareni cerveneho zeli vaření zelí zelí ke kačeně recept vařene zeli jak uvařit červené zelí jak uvařit zelí polévka z červeného zelí červené zelí s uzeným vařit červený zelí červené zelí recept varene kysele zeli

Zapomněl/a jsem heslo