Trhanec podle Pohlreicha upravený recept

Suroviny 4 porce

1 část
3 jablka
50 g rozinek
6 vlašských ořechů
2 lžíce másla
2 lžíce krupicového cukru
2 část
špetka soli
2 lžíce másla
1 vanilkový cukr
1 lžíce krupicového cukru
100 ml mléka
125 g hladké mouky
2 ks vejce

Postup přípravy receptu

  1. Oddělte žloutky od bílků. V míse utřete žloutky s vanilkovám a krupicovým cukrem, přidejte mléko, mouku a ušlehejte. Vzniklou směs nechte chvíli odpočinout. Z bílků a špetky soli vyšlehejte tuhý sníh a opatrně ho vmíchejte do žloutkové směsi.

  2. V pánvi rozpusťte máslo, vlejte připravené těsto, zasypte rozinkami a pod pokličkou pomalu pečte cca 10 minut. Výška těsta v pánvi by měla být 2–3cm.

  3. Když je těsto z jedné strany hotové, otočte ho a nechte dojít. Upečenou placku natrhejte na menší kousky, vyjměte z pánve a nechte stranou.

  4. Do pánve vložte zbytek másla a nechte ho rozpustit. K máslu přidejte cukr a nechte zkaramelizovat. Přidejte na kousky nakrájené jablko, ořechy a promíchejte.

  5. Na závěr do pánve vraťte na kousky natrhané těsto a naposledy vše promíchejte.

Poznámka od kuchařky

Nejlépe se dělá na pánvi s teflonem, nebo keramikou, nechytá se k povrchu.

Komentáře k receptu Trhanec podle Pohlreicha upravený recept

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: štika recept od pohlreicha štika recepty od pohlreicha štika podle pohlreicha trhanec recept recept na trhanec trhanec rakouský trhanec zapečený lilek podle pohlreicha krupicový trhanec jak pripravit trhanec piškotový trhanec babiččin trhanec s jablky dezerty podle pohlreicha pohlreichovi recepty trhanec od polreicha linecký koláč s jablky pohlreich dezerty pohlreich houbové karbanátky podle pohlreicha rizoto podle pohlreicha vaječný trhanec