Suroviny
Porce: asi 60 kusů (záleží na velikosti)
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 183 kJ / 4 346 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 121,08 g |
Tuky | 241,31 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 2,57 g |
Sodík | 1,02 g |
Sůl | 2,24 g |
Sacharidy | 412,42 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větrníčky: Do kastrůlku dáme mléko s vodou, máslo, sůl a cukr. Jakmile začne vařit vsypeme mouku a hbitě mícháme. Těsto musí být hladké. Necháme vychladnout a pak vešleháme jedno vejce po druhém. Na plech vyložený pečícím papírem děláme hromádky a pečeme při 200°C asi 30-40 minut (záleží na troubě). Po dobu pečení troubu neotvíráme.
Krok 2: Krém: Do kastrůlku dáme mléko se smetanou a z vanilkového lusku semínka. V misce smíchíme vajíčka s cukrem a kukuřičnou moukou. Přilijeme trošku vlažného mléka a dobře rozmícháme. Směs nalijeme do ostatního mléka, jakmile začne houstnout a bublat ztáheme z plotny a necháme vychladnout. Občas promícháme.
Krok 3: Čokoládový krém: Čokoládu rozlámeme na kousky a zalijeme horkým mlékem a vymícháme do hladka.
Krok 4: Větrníčky plníme krémem, dáme do misky a polijeme čokoládou. Zdobíme ušlehanou smetanou.
Zveřejněno 13. 3. 2011
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Profiterol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYZ5
Moje poznámka
Profiterol
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/DYZ5
Nejnovější recepty
Žloutkové cukroví mojí babičky
Přidáno před 7 hodinami
Černé řezy s tvarohovým krémem s mandlovou příchutí
Přidáno před 16 hodinami
Likér ze slaného karamelu
Přidáno před 16 hodinami
Šlehačkové cukroví IV
Přidáno 7. 12. 2024 22:30
Chuťovky z toustového chleba
Přidáno 7. 12. 2024 16:52
Pomazánka z červené řepy a celeru na jednohubky, tousty nebo topinky
Přidáno 7. 12. 2024 16:37
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Šlehačkové cukroví: Výjimečně lahodné, jemné a na jazyku se rozplývající kousky jen ze tří surovin lehce zvládne i začátečník
Žloutkové cukroví se dá udělat jen ze dvou ingrediencí. Navíc je úžasně křehké a doslova se vám rozplyne na jazyku
Ledovky podle Martina z Peče celá země: Baví mě tam kyselost i chuť krému s rumem. Cukroví mě vrací do dětství, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí listové těsto + slané šátečky
SilviaD před 2 hodinami
Perníkové kuličky s ořechy
hanastan před 3 hodinami
Svíčková na smetaně
Martin2605 před 3 hodinami
Domácí mini pizza s olivami a šunkou
Komtesina před 4 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
wimra před 4 hodinami
Linecké cukroví
TereJanos před 5 hodinami
Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou
Lucie1001 před 8 hodinami
Bramboračka
Darwin před 8 hodinami
Tématické fráze:
profitrole,
proffiterol,
profiteroles recept,
profiterrol,
potiferol,
dezert profiterol,
profiferol,
profitrol,
domácí profiterol,
profitteroll,
profitelor,
profitterol,
recept profiteroles,
profiterol dort,
moucnik profiterol,
vanilkový krém, profi terol,
zákusek profiterol,
dort profiterol,
krém na profiteroles,
profiterol dezert
Suroviny:
mléko,
voda,
máslo,
sůl,
cukr,
mouka,
vejce,
mléko,
smetana,
cukr,
vejce,
žloutek,
mouka kukuřičná,
lusk vanilkový,
čokoláda na vaření,
mléko
Komentáře (4)