Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šlehačkový mazanec

Hodnocení receptu je 4,9 (23×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy doba kynutí + pečení cca 2 hodiny

doba kynutí + pečení cca 2 hodiny

27. 3. 2018 20:02

Suroviny

Porce: 2 menší mazance

Nutriční hodnoty

Energie10 337 kJ / 2 471 kcal
Bílkoviny67,55 g
Tuky11,05 g
Vláknina29,61 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 1,03 g
Sůl2,50 g
Sacharidy510,43 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zatím nejlepší mazance, jaké jsem dělala.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

18. 4. 2019 19:14

jirholu: Díky za vyzkoušení a foto! :-)

jirholu jirholu

18. 4. 2019 18:00

Výborný bochánek :-Q :yes: Dala jsem půl kostky droždí, pekla horkovzduchem na 150°C. Bochánek nepraskl. Na pomazání jsem do žloutku dala jenom rum. Děkuji za bezvadný recept, přidávám fotku :yes: :-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2019 09:54

BILKOVAI: To mne moc těší Ivet!! Ale jak zde holky píšou, asi by fakt stačila půlka droždí. Já se nad tím nějak nepozastavovala a pravda je, že je lépe, když těsto kyne pomalu, jak píše mata3636. Letos jsem ho ještě nedělala ;-)

magdalenka magdalenka

30. 3. 2019 09:33

mata3636: ďakujem, bežne pečiem kysnuté cesto bez problémov - každý týždeň pečiem niečo kysnuté...ale práve tento recept ma zaujal - v ceste nie je tuk (okrem tuku v šľahačke) a relatívne veľa droždia.

mata3636 mata3636

30. 3. 2019 09:21

magdalenka: Na pol kila múky stačí polovica droždia. Cesto na mazanec ( vianočku ) je lepšie, keď kysne pomaly. Ja ho nechávam cez noc v chladničke a je perfektné. A určite by som dala viac ako dve tri štipky soli. Kysnuté cesto, keď je neslané, je také plané. Nekritizujem recept, mazanec je krásny, na reze vyzerá, že je ako obláčik :-K

magdalenka magdalenka

30. 3. 2019 06:31

BILKOVAI: Ivet, prosím, dala si celu kocku drozdia? Alebo menej? Chcem vyskusat.
Jani, ty si to skusala s tou povicou potom? Dik.

BILKOVAI BILKOVAI

29. 3. 2019 19:46

Jani, tak to je fakt nejlepší mazanec, co jsem kdy pekla. Včera jsem dělala a dnes opět :-D:-*

JanaDorazinova JanaDorazinova

7. 4. 2018 19:58

rihana: Myslím, že spíš množstvím rozinek a ořechů, nebo od všeho něco. Já používám úplně normální mouku a mám ho bílý. Myslím, že je to na řezu vidět. A na chuti je dobrý?? Pokud ano, není co řešit. Jen příště dám polovinu droždí, určitě by stačilo..

rihana

7. 4. 2018 18:17

Krásný, jen bych se chtěla zeptat. Používám tu Babiččinu mouku na kynuté těsto, takže taky dobrou, ale vždycky mám to těsto takové tmavé. Není takový bělostný jako kupovaný. Jestli to ale nebude rumem, který do těsta dávám s rozinkama. Nebo vlašskýma ořechama, těmi taky nešetřím.

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 4. 2018 19:24

yanull: děkuji :-8

yanull yanull

2. 4. 2018 10:09

Také už jsem vyzkoušela mnoho receptů na mazance, ale tyto jsou opravdu výborné. Tudíž potvrzuji názor kuchařky. Mouku jsem dala napůl se Zlatkou, 2 celá vejce, do žloutku pouze rum, hezky na tom držely plátky mandlí. Určitě je zopakuji a chválím :yes::-K

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční mazanec šlehačkovy velikonoční mazané se slehackou velikonoční mazanec recept mazanec recept velikonocní mazanec se slehackou recept mazanec z práškového z droždí vyborny slehackovy mazanec mazanec z praskoveho drozdi velikonoční mazanec ze šlehačky velikonoční mazanec se šlehačkou vánočka ze šlehačky velikonoční mazanec s rumem šlehačkivý mazanec mazanec s rumem slehackovy velikonoční mazanec šlehačkovýmazanec velikonoční mazanec recept se šlehačkou velikonoční mazanec se šlehačky recept na mazanec mauanec šlehačkou

Suroviny: mouka hladká, šlehačka, droždí, cukr moučkový, sůl, cukr vanilkový, mazanec, rozinky, rozinky

TopRecepty.cz

Šlehačkový mazanec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gjkr