Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nádivka nejen velikonoční

Nádivku si nemusíme připravovat pouze o Velikonocích. Chutná i jindy. Ale na jaře ji lze připravit s medvědím česnekem a dalšími jarními bylinkami. Dobře připravená nádivka se může stát zlatým hřebem jarních svátků.

Hodnocení receptu je 4,0 (1×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

5. 4. 2021 09:37

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie15 198 kJ / 3 632 kcal
Bílkoviny120,20 g
Tuky290,91 g
Vláknina12,80 g
Cholesterol 1,80 g
Sodík 5,09 g
Sůl12,05 g
Sacharidy128,15 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 4. 2021 12:27

Eja57: :-D asi ti dědové byli stejní, také jsem takového zažila - kam se hrabe Monk:-)

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 4. 2021 12:24

Eja57: :-) no jo uznávám, bylo to nesrozumitelné, nechtěla jsem popisovat celý oběd ale dík za upozornění - upravila jsem ;-)Měj se skvěle :-K

Eja57 Eja57

5. 4. 2021 12:18

Marie Svarcova: tak to jo, broskovy kompot ano, ale ono to v tom receptu vyznělo něco jako že na hlavičku broskev a brusinky...
Znám také od babičky, kousek kuřátka, kousek nadivky, bramburek....ale kompot zásadně třešně...jinak by děda babičku asi ...trochu despota...v koblihach jedině jahodovy dzem..a tak:-8

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 4. 2021 11:49

Eja57: :-) Díky za komentář, brambůrky, pečené kuřátko, kousek nádivky a kompot - znám od babičky, mamky a mám to ráda já i moje děti a vnoučata. :-K výhoda vaření je, že si každý může dát co mu chutná. K samotné nádivce mám ráda jen salát:-K Hezký zbytek svátečního dne :-K možná někdy ochutnáš ? :-*

Eja57 Eja57

5. 4. 2021 11:38

Hlavičku s broskvi a brusinkami:-O
Marusko ty víš že tvoje recepty beru za top na webu... to nemyslíš vážně, viď že ne...:-O

Marie Svarcova Marie Svarcova

5. 4. 2021 09:56

yanull: :-)Díky za komentář, je mnoho receptů a každý dělá jak mu chutná a co se mu líbí. O tom to vaření je a je to dobře , já dávám třeba mandle nebo kaštany když ji dělám ke krůtě a také je skvělá. :-) Krásný zbytek svátečního dne a hodně zdraví všem:-K:-K:-K

yanull yanull

5. 4. 2021 09:48

Nádivku jsem pekla v sobotu, ulehčuji si práci tím, že ušlehám celá vejce do pěny, asi jako na roládu a vliji do rohlíků. Předtím je lehce navlhčím vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Do nádivky dávám ještě mandle, někdy slunečnicová semínka ;-)

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Suroviny: rohlík, vejce, krkovice uzená, slanina, smetana ke šlehání, máslo, cibule, sůl, pepř mletý, květ muškátový, petrželka hladkolistá, pažitka, česnek mědvědí, zelená nať

TopRecepty.cz

Nádivka nejen velikonoční

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pJzX