Bavorské červené zelí od Lemarti
Připravujete nedělní oběd a chcete uvařit výborné přílohové zelí? Vyzkoušejte toto červené barvorské s jablky. Podle chuti jej můžete podlít bílým nebo červeným vínem, což mu dodá výraznost. Pokud ale vaříte pro děti, víno klidně vynechejte.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 999 kJ / 2 151 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 47,13 g |
| Tuky | 67,33 g |
| Vláknina | 82,20 g |
| Cholesterol | 54 mg |
| Sodík | 1,38 g |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 299,20 g |
Postup přípravy
Krok 1: Zelí rozdělíme na listy, které omyjeme a nakrájíme najemno. Cibuli a jablka oloupeme, z jablek vykrojíme jádřinec a nakrájíme na malé kostičky. Jablka dáme stranou. Cibuli nakrájíme najemno.
Krok 2: V hrnci rozehřejeme sádlo, přidáme cibuli a restujeme, dokud nemá světle hnědou barvu.
Krok 3: Do cibulového základu vložíme zelí a restujeme asi 2 minuty. Přidáme jablka, bobkový list, hřebíček, sůl, cukr, ocet a 125 ml vody. Necháme dusit doměkka.
Krok 4: Zahustíme lžící hladké mouky se 2 lžícemi vody. Dochutíme solí, cukrem a octem.
Krok 5: Podáváme jako přílohu k pečenému masu a knedlíkům.
Zveřejněno 9. 3. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Moje poznámka
Bavorské červené zelí od Lemarti
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/36Kr
Nejnovější recepty
Vánoční oplatky
Přidáno před 16 hodinami
Medové kuličky
Přidáno před 17 hodinami
Pikantní smažený kapr
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný sýr s pečenými rajčátky a česnekem
Přidáno před 19 hodinami
Červená řepa s burratou a piniovými oříšky
Přidáno před 20 hodinami
Nepečené sacher kuličky
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční cukroví
fragolina před 5 hodinami
Brambory s vůní mandlí
Fitulka před 9 hodinami
Bílkový chlebíček s kandovaným ovocem
Ututatise před 10 hodinami
Poctivá vánočka
metrix7 před 10 hodinami
Vepřové nudličky na pórku s česnekem
Slavista62 před 11 hodinami
Krkovička z trouby
Sahula před 11 hodinami
Těsto na perníčky - hned měkké
habis před 11 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
AlienkaKalousova před 11 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
milhausz1984 před 11 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
busy_dad před 12 hodinami
Tématické fráze:
červene zelí a pečena kačena,
červené zelí,
recept na červené zelí,
bavorské zelí,
jak zahustit červené zelí,
červené zelí recept,
recepty cervene zeli,
červené zelí příloha,
recept červené zelí,
příloha červené zelí,
červené zelí recepty,
vařené červené zelí,
červené zelí vařené,
recept červene na zelí,
zelí z červené cibule,
červené zelí jako příloha,
červený zelí,
sterilované červené zelí ke kachně,
červené zelí od babičky,
červené zeí
Suroviny:
zelí červené,
cibule,
jablko,
sádlo,
bobkový list,
koření hřebíček,
sůl,
ocet,
voda,
mouka hladká,
voda,
cukr
Komentáře (25)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0
K tomu byl bůček z tohohle receptu: http://www.toprecepty.cz/recept/16496-bucek-peceny... ale bez solamylu...
Pěkně všechny vůně dohromady a pěkně se doplňovaly