Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek

Když jsou Velikonoce přede dveřmi, je ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten pravý recept, zkuste tuto klasiku z třeného těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (31×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 35 min

60 min (25 min příprava + 35 min tepelná úprava)

31. 3. 2009 12:10

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie13 756 kJ / 3 288 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky134,64 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol 1,35 g
Sodík 606 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy442,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

keijei

31. 3. 2024 11:24

Výborný recept, beránek šel i krásně z formy (viz foto), jen pozor do jaké formy těsto lijete. Recept odpovídá větším formám nad 30 cm!

Howdy

31. 3. 2024 00:56

Výborné těsto, pevné a vláčné. Beránek se neláme.

Zubejda1978 Zubejda1978

27. 3. 2024 16:09

Vyborny recept- upečeno🍰<3<3

Lucinka86

12. 4. 2023 16:46

Naprosto super recept. Děkuji <3

andeadys

8. 4. 2023 15:00

Recept je suprový! Beránek je výborný, šel krásně vyklepnout, při pečení žádné potíže ;-) Doporučuji!

JanaSte

7. 4. 2023 11:56

Zrovna peču, zatím mi pěkně teče do trouby, takže první radost z něj mám už teď. Nevím co jsem udělala špatně. Těsta bylo moc, do formy jsem ho nedala celé i tak teče. Uvidím jak se dopeče, protože rozhodně 45 minut je asi fakt málo. Mám keramickou formu.
Takže pekla jsem ho přes hodinu, kvůli tomu množství těsta. Příště menší dávku těsta a bude OK. Chuťově je výborný.

JaneBee

6. 4. 2023 18:38

Bodatosa: to asi fakt může být tou moukou 🤔🤔

Bodatosa

5. 4. 2023 06:29

Veronika.Hrozna: Zdravim a dekuju za radu ... Tohle jsem samozrejme zkousel a nevypadalo to, ze by byl uvnitr mazlavy. Pekl jsem 60 minut, plus 10 minut s alobalem. Zvenku krasny, uvnitr katastfrofa. Nejsem si jisty, jestli by to mohlo byt treba samotnou formou, nebo troubou (pouzivam elektrickou) a nebo treba i moukou, kterou tady v Japonsku pouzivam. Je toho hrozna spousta a vybrat si tady mouku je skoro veda.
Beranek byl uvnitr spise takovy jako gumovy nebo skoro jako silikonovy, tezko popsat ...
Mate treba podobnou zkusenost ...?
Dekuju

Honicka

5. 4. 2023 00:42

Dobrý večer chci se zeptat já mám beránka ze silikonu to je na 2beranky nebo na 1 ať vím děkuji za odpověď

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

4. 4. 2023 13:43

Bodatosa: Vyzkoušet špejlí, jestli je propečený, špejle je suchá, vybrat. Jesli je mokrá, péci dál a znovu zkusit za 6 minut. Samozřejmě zkusit v místě, kde je nejhrubší.

Bodatosa

4. 4. 2023 11:09

Zdravim vsechny berankotvurce…

Ja jsem se take pokusil, ale ani po 5- tem pokusu jsem neuspel. Vzdycky byl uvnitr nedopeceny. Zkousel jsem i alobal, ale vysledek je porad stejny. Co by mohlo byt spatne ..?
Pecu v kovove forme.

Dekuju za rady …

Vesele Velikonoce …

PetraW.

17. 4. 2022 14:57

PetraW.: Takže dcerka už nevydržela a zakrojily jsme beránka už dneska a musím říct, že výborný. Vláčný a chuťově výborný :-8

jabci

13. 4. 2022 16:20

Beránek byl fantastický. Výborný, krásně vyběhl, měkoučký a šel krásně z formy.

PetraW.

13. 4. 2022 13:58

Beránek se povedl, byl můj první, který jsem kdy upekla. Jak chutná zatím netuším, ale dám vědět

bublinka.1

6. 4. 2021 08:44

Jelikož nemohu mléčnou bílkovinu, nahradila jsem klasické máslo a mléko rostlinnymi výrobky. A byl výborný :-8
Ukládám a použiji jako univerzální těsto na muffiny, bábovku :-)

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční beránek velikonoční beránek recept recept na velikonočního beránka beránek recept beránek recepty velikonocni beranek recept velikonoční beránek velikonoční beránek recepty velikonoční beránek biskupský recepty na velikonocniho beranka velikonoční beránek top recepty recept na beránka beránek velikonoční velikonoční recepty na beránka top recepty velikonocni beranek velikonocniberanek jak vyklopit velikonočního beránka jak se peče velikonoční beránek recept beranek kdy vyklopit beranka

Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, šťáva citronová, tuk, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxOv