Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Velikonoční beránek

Velikonoce jsou přede dveřmi, je tedy ideální čas oprášit formu na beránka. V každé rodině se peče tato tradiční velikonoční dobrota trochu jinak. Pokud stále nemáte ten pravý, zkuste naši osvědčenou klasiku z třeného těsta.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

31. 3. 2009 12:10

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energetická hodnota13 756 kJ / 3 288 kcal
Bílkoviny72,36 g
Tuky134,64 g
Vláknina9,00 g
Cholesterol1 354 mg
Sodík606 mg
Sůl2,00 g
Sacharidy442,16 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

bublinka.1

6. 4. 2021 08:44

Jelikož nemohu mléčnou bílkovinu, nahradila jsem klasické máslo a mléko rostlinnymi výrobky. A byl výborný :-8
Ukládám a použiji jako univerzální těsto na muffiny, bábovku :-)

Ageron2655

4. 4. 2021 16:13

Teplota trouby alespoň by oko? Co třeba recept rozdělit na více jak dva kroky když "krok 1" má v sobě asi 5 kroků"? Beránek dobrý, ale udělal jsem již i lepší. Je to taková průměrná bábovka ve velikonoční formě.

Lenka Gelatkova

27. 3. 2021 10:52

Vyzkoušeno, výborné:-):-K

M.Michaela

11. 4. 2020 23:13

Dnes jsem upekla beránka podle tohoto receptu a je moc dobrý a krásně vláčný. Zařazuji do své kuchařky. :-)

kristynaaeliska

11. 4. 2020 22:27

Moooc dobrý recept. <3 beránek.je výborný, vláčný. Moc nám všem chutnal.:yes::yes::yes::-K

sinkognitos

30. 3. 2018 11:44

Výborný a vláčný beránek.

Jarka

9. 3. 2017 23:22

Peču beránky hodně roků v kameninové formě , která je ze dvou půlek. Recept je velmi jednoduchý:formu vymažu a vysypu hrubou moukou. Náplň 2 vajíčka,15 dkg kryst.cukru, 15 dkg hlad.mouky speciál, špetku soli a 2 lžíce vřelé vody. Toto vše ušlehám v robotě a pak dam do formy. Peču ve vyhřáté elektr. troubě asi 25 minut. Po vychladnutí vyklopím a ze 2 bílků šlehám sníh. Na jeden bílek 6 dkg kryst.cukru. S tímto nazdobím ovečku.

Tereza

3. 4. 2015 15:39

Beránek se mi povedl a chutná výborně.:yes::-p :-K

Monika

1. 4. 2015 20:04

beránek se povedl :-D :-))

Barbora

28. 3. 2015 10:03

Co bych doporučovala, já do beránka přidávám ještě alginátové kuličky a rozinky, je to opravdu dobré, pokud ovšem jíte rozinky :-D.

Petul

19. 4. 2014 14:08

Děkuji myslela jsem si to :-) beránek už se peče tak jsem zvědavá :-?

Petul

19. 4. 2014 13:43

Mam takový hloupý dotaz :( do čeho mám přidat ten vanilkový cukr ? :(

Terkap

17. 4. 2014 12:56

Zkusím ho, snad se povede:)

riedlovalenka

31. 3. 2013 09:53

Kdy prosím beránka z formy vyklopit ?

jajicek336

29. 3. 2013 21:47

Beránek byl super,ale dělali jsme ho nadvakrát :D Nic mu nechybí,budem dělat každy rok! :)
:-D

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: velikonoční beránek velikonoční beránek recept recept na velikonočního beránka beránek recept beránek recepty velikonocni beranek recept velikonoční beránek velikonoční beránek recepty velikonoční beránek biskupský recepty na velikonocniho beranka velikonoční beránek top recepty recept na beránka beránek velikonoční velikonoční recepty na beránka top recepty velikonocni beranek velikonocniberanek jak vyklopit velikonočního beránka jak se peče velikonoční beránek recept beranek kdy vyklopit beranka

Suroviny: máslo, vejce, cukr krupice, cukr vanilkový, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, šťáva citronová, mouka hrubá

TopRecepty.cz

Velikonoční beránek

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/NxOv