Krakonošův mazanec

Jana Dorazinová-Remková Kuchařka:

Moučníky , Kynuté 47 názorů

516

Suroviny

500 g polohrubé mouky
trošku soli
80 g moučkového cukru
citronová kůra
3 žloutky
100 g rozpuštěného másla
50 g mandlí
80 g rozinek namočených
rum
300 ml mléka
30 g droždí
1 polévková lžíce polohrubé mouky do kvásku
1 lžíce cukru do kvásku
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Z vlažného mléka, droždí, lžíce cukru a mouky uděláme kvásek.

  2. Mouku nasypeme do mísy, přidáme žloutky, máslo, sůl, citronovou kůru a nalijeme na to všechno vzešlý kvásek.

  3. Vypracujeme těsto, do kterého postupně zapracujeme mandle, (já dala lupínky) a rozinky.

  4. Vypracované těsto dáme na teplé místo kynout.

  5. Po vykynutí na vále vytvoříme bochánek, který přeneseme na plech s pečícím papírem a pečeme dozlatova.

  6. Špejlí vyzkoušíme, jestli je bochánek hotový, potřeme vajíčkem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 404 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krakonošův mazanec

  • Helena: Já jsem s tím nikdy neměla problém, až letošní Velikonoce. A nejen já. Fakt nevím, jestli to může být třeba nekvalitní moukou :-//

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Helena: *oprava - VONÍ! :-D

    Odpovědět

  • Helena Helena(neregistrovaná)

    Takovou prasklinu jako v tomhle dnešním mazanci jsem ještě neviděla :-O Nevíte někdo kde se stala chyba? :-(( Jinak - zatím vodí úžasně <3

    Odpovědět

  • Milu Milu(neregistrovaný)

    Děkuji za rady budu hlídat :-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    No, prostudovala jsem, podle výrobce je to dost jedno, vlastně já přikrývám mazance i vánočky přehnutým pečícím papírem:-D

    Odpovědět

  • Přiznám se, že alobal jsem nikdy nepoužila a jak píše cassino, každá trouba peče jinak. Já jsem zvyklá ty časy nějak moc neřešit, do trouby vidím, hlídám. Ale také ze začátku dávám těch 150 st a pak malinko přidám.

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    maris: hosta: Je to kvůli vedení tepla. Lesklá strana teplo odráží, matná propouští. Už se to tu někde fakt řešilo, ale já si to napsala do svých vychytávek ;-)
    Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
    http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...

    Odpovědět

  • maris maris

    hosta: jednou jsem četla o tom článek, rozdíl v tom je, ale už jsem bohužel zapomněla jaký a jak se to má používat, taky by mě to zajímalo:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    casino: :-O proč lesklou stranou nahoru? To jsem nikdy neřešila, poučte mě prosím - to myslím vážně:-))

    Odpovědět

  • casino casino

    Milu:
    No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...:-D
    Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...

    (i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)

    Odpovědět

  • Markéta Markéta(neregistrovaná)

    Dobrý den pani Milu já ho pekla ze začátku na 150stupnů asi 15minut a pak na 180 35-40minut

    Odpovědět

  • Milu Milu(neregistrovaný)

    Jana Remkova:
    Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji

    Odpovědět

  • Markéta : díky, to mám velkou radost :-)

    Odpovědět

  • Markéta Markéta (neregistrovaný)

    mazanec je výborný včéra jsem ho pekla nemá chybu :yes:

    Odpovědět

  • malakucharinka: Budu ráda :-)

    Odpovědět

1 2 3 4

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: bochánek který se vždy povede mazanec recepty jak se peče mazanec mazanec který se vždy povede dobrý mazanec mazanec,který se vždy povede dobrý recept na mazanec mazanec pro začátečníky mazanec recept recept na mazanec recept mazanec hrníčková kuchařka velikonoční mazanec bochánek, který se vždy povede pomazánka z lanšmítu popraskany mazanec velikonocni nazanec jak udělat mazanec recepty mazanec, který se povede mazanec, který se vždy povede mazanec

Zapomněl/a jsem heslo