Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krakonošův mazanec

Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky namočené v rumu a citrónová kůra.

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min

140 min (140 min příprava)

11. 4. 2009 15:22

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 877 kJ / 3 795 kcal
Bílkoviny89,34 g
Tuky135,18 g
Vláknina29,98 g
Cholesterol 911 mg
Sodík 193 mg
Sůl0,40 g
Sacharidy540,24 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

JanaDorazinova JanaDorazinova

17. 7. 2016 18:24

Helena: Já jsem s tím nikdy neměla problém, až letošní Velikonoce. A nejen já. Fakt nevím, jestli to může být třeba nekvalitní moukou :-//

Helena

17. 7. 2016 17:33

Helena: *oprava - VONÍ! :-D

Helena

17. 7. 2016 17:31

Takovou prasklinu jako v tomhle dnešním mazanci jsem ještě neviděla :-O Nevíte někdo kde se stala chyba? :-(( Jinak - zatím vodí úžasně <3

Milu

2. 4. 2015 13:32

Děkuji za rady budu hlídat :-)

hosta hosta

2. 4. 2015 11:25

No, prostudovala jsem, podle výrobce je to dost jedno, vlastně já přikrývám mazance i vánočky přehnutým pečícím papírem:-D

JanaDorazinova JanaDorazinova

2. 4. 2015 10:31

Přiznám se, že alobal jsem nikdy nepoužila a jak píše cassino, každá trouba peče jinak. Já jsem zvyklá ty časy nějak moc neřešit, do trouby vidím, hlídám. Ale také ze začátku dávám těch 150 st a pak malinko přidám.

spagetka spagetka

2. 4. 2015 10:20

maris: hosta: Je to kvůli vedení tepla. Lesklá strana teplo odráží, matná propouští. Už se to tu někde fakt řešilo, ale já si to napsala do svých vychytávek ;-)
Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...

maris maris

2. 4. 2015 10:13

hosta: jednou jsem četla o tom článek, rozdíl v tom je, ale už jsem bohužel zapomněla jaký a jak se to má používat, taky by mě to zajímalo:-)

hosta hosta

2. 4. 2015 10:05

casino: :-O proč lesklou stranou nahoru? To jsem nikdy neřešila, poučte mě prosím - to myslím vážně:-))

casino casino

2. 4. 2015 08:57

Milu:
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...:-D
Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...

(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)

Markéta

2. 4. 2015 08:24

Dobrý den pani Milu já ho pekla ze začátku na 150stupnů asi 15minut a pak na 180 35-40minut

Milu

1. 4. 2015 22:36

Jana Remkova:
Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2015 19:28

Markéta : díky, to mám velkou radost :-)

Markéta

31. 3. 2015 18:13

mazanec je výborný včéra jsem ho pekla nemá chybu :yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

31. 3. 2015 16:21

malakucharinka: Budu ráda :-)

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Další recepty

Tématické fráze: bochánek který se vždy povede mazanec recepty mazanec recept mazanec velikonoční mazanec velikonoční mazanec recept recept na mazanec recept mazanec jak se peče mazanec dobrý mazanec recept na velikonoční mazanec mazanec který se vždy povede mazanec pro začátečníky dobrý recept na mazanec recepty na mazanec mazanec,který se vždy povede recept na dobrý mazanec jak udělat mazanec na kolik stupnu se pece mazanec hrníčková kuchařka velikonoční mazanec

Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, kůra citronová, žloutek, máslo, mandle, rozinky, rum, mléko, droždí, mouka polohrubá, kvásek

TopRecepty.cz

Krakonošův mazanec

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nZzW