Krakonošův mazanec
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky namočené v rumu a citrónová kůra.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 16 037 kJ / 3 833 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 90,44 g |
Tuky | 135,29 g |
Vláknina | 30,31 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 548,27 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
25. 3. 2023 14:43

17. 7. 2016 18:24

17. 7. 2016 17:33

17. 7. 2016 17:31



2. 4. 2015 13:32

2. 4. 2015 11:25

2. 4. 2015 10:31
2. 4. 2015 10:20

Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...
2. 4. 2015 10:13

2. 4. 2015 10:05


2. 4. 2015 08:57
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...

Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...
(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)
2. 4. 2015 08:24
1. 4. 2015 22:36
Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji
31. 3. 2015 19:28

31. 3. 2015 18:13

Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více

Masové jehněčí kuličky v pikantní omáčce
Přidáno před 1 hodinou

Kousky kýty, pečené v bůčku a domácí slanině, hlávkové zelí a karamelizovaná cibulka
Přidáno před 13 hodinami

Vepřová pečeně plněná slaninou a hráškem
Přidáno před 15 hodinami

Mrkvovo - kukuřičná polévka s pažitkou
Přidáno před 15 hodinami

Rychlé sushi
Přidáno před 15 hodinami

Šunkové prasátko
Přidáno před 15 hodinami
Právě bylo uvařeno:

Smetanové rizoto dle mého gusta
uvařil/a mirek780
před 2 hodinami

Domácí langoše
uvařil/a jacsgirl
před 13 hodinami

Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
uvařil/a Nastasja
před 13 hodinami

Nadýchaný litý kynutý koláč s borůvkami
uvařil/a Dannulka
před 13 hodinami

Smetanovo borůvkový dortík
uvařil/a Psonk
před 15 hodinami

Vepřová játra na uzené slanině
uvařil/a Dacota
před 16 hodinami

Rychlý jahodový dort (Jahodoví bubáci)
uvařil/a Vladka321
před 17 hodinami

Květákovo-bramborová krémová polévka
uvařil/a Markeeta
před 19 hodinami

Jahodové řezy s vanilkovým pudinkem a želatinou
uvařil/a Anetyn
před 20 hodinami

Další bublanina
uvařil/a Anetyn
před 20 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bochánek který se vždy povede mazanec recepty mazanec recept mazanec velikonoční mazanec velikonoční mazanec recept recept na mazanec recept mazanec jak se peče mazanec dobrý mazanec recept na velikonoční mazanec mazanec který se vždy povede mazanec pro začátečníky dobrý recept na mazanec recepty na mazanec mazanec,který se vždy povede recept na dobrý mazanec jak udělat mazanec na kolik stupnu se pece mazanec hrníčková kuchařka velikonoční mazanec
Suroviny: mléko, droždí, mouka polohrubá, kvásek, mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, kůra citronová, žloutek, máslo, mandle, rozinky v rumu, vejce
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
48 názorů