Krakonošův mazanec
Velikonoce bez nadýchaného mazance si jen stěží představíme. Letos ho nekupujte, ale upečte si poctivý domácí podle našeho receptu. Chutná výtečně, je vláčný, o jeho výjimečnost se postarají mandle, rozinky namočené v rumu a citrónová kůra.
Suroviny pro 1
1
Nutriční hodnoty
Energie | 15 877 kJ / 3 795 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 89,34 g |
Tuky | 135,18 g |
Vláknina | 29,98 g |
Cholesterol | 911 mg |
Sodík | 193 mg |
Sůl | 0,40 g |
Sacharidy | 540,24 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 7. 2016 18:24
Helena: Já jsem s tím nikdy neměla problém, až letošní Velikonoce. A nejen já. Fakt nevím, jestli to může být třeba nekvalitní moukou
17. 7. 2016 17:33
Helena: *oprava - VONÍ!
17. 7. 2016 17:31
Takovou prasklinu jako v tomhle dnešním mazanci jsem ještě neviděla Nevíte někdo kde se stala chyba?
Jinak - zatím vodí úžasně
2. 4. 2015 13:32
Děkuji za rady budu hlídat
2. 4. 2015 11:25
No, prostudovala jsem, podle výrobce je to dost jedno, vlastně já přikrývám mazance i vánočky přehnutým pečícím papírem
2. 4. 2015 10:31
Přiznám se, že alobal jsem nikdy nepoužila a jak píše cassino, každá trouba peče jinak. Já jsem zvyklá ty časy nějak moc neřešit, do trouby vidím, hlídám. Ale také ze začátku dávám těch 150 st a pak malinko přidám.
2. 4. 2015 10:20
maris: hosta: Je to kvůli vedení tepla. Lesklá strana teplo odráží, matná propouští. Už se to tu někde fakt řešilo, ale já si to napsala do svých vychytávek
Jé hele, vyguglila jsem to, není to přesně ten článek, co jsem myslela, ale je to vlastně totéž:
http://www.labuznik.cz/diskuse/spravne-pouzivani-a...
2. 4. 2015 10:13
hosta: jednou jsem četla o tom článek, rozdíl v tom je, ale už jsem bohužel zapomněla jaký a jak se to má používat, taky by mě to zajímalo
2. 4. 2015 10:05
casino: proč lesklou stranou nahoru? To jsem nikdy neřešila, poučte mě prosím - to myslím vážně
2. 4. 2015 08:57
Milu:
No, asi se dozvíte, že každý trouba peče jinak...
Já např. peču, (na rozdíl od Markéta: ) podobně jako Vaclav Fronek: zpočátku při 225°C a jen co těsto vyběhne a začne se barvit, tak ho nadstřeším alobalem (samozřejmě lesklou stranou nahoru) snížím na 160°C a dopékám asi 30minut na špejli...
(i s tím mlíííkem bych byl vopatrnej... já dávám na 600g mouky pouze 250ml, ale másla 200g)
2. 4. 2015 08:24
Dobrý den pani Milu já ho pekla ze začátku na 150stupnů asi 15minut a pak na 180 35-40minut
1. 4. 2015 22:36
Jana Remkova:
Dobrý večer,jen se chci zeptat na kolik stupňů pečete mazanec a jak dlouho?Děkuji
31. 3. 2015 19:28
Markéta : díky, to mám velkou radost
31. 3. 2015 18:13
mazanec je výborný včéra jsem ho pekla nemá chybu
31. 3. 2015 16:21
malakucharinka: Budu ráda
Moje poznámka
Nejnovější recepty Více

Grilovaná roláda z mletého masa
Přidáno před 5 hodinami

Noky s kuřecím, cuketou, sušenými rajčaty a mozzarellou
Přidáno před 9 hodinami

Cuketa obalená v cornflakes se sýrem
Přidáno před 16 hodinami

Vařená sekaná z krůtího masa s vejci
Přidáno před 18 hodinami

Obrácené vepřové řízky z trouby
Přidáno před 20 hodinami

Kakaový dort s višněmi a tvarohem
Přidáno 23. 5. 2022 14:30
Právě bylo uvařeno:

Bramborová kaše s červenou čočkou
uvařil/a daninako
před 6 hodinami

Kuřecí paličky pečené s chřestem a ředkvičkami s hořčičnou zálivkou
uvařil/a Cleryen
před 7 hodinami

Hrnková bábovka
uvařil/a MonikaHo
před 8 hodinami

Čínské nudle narychlo
uvařil/a tejaja
před 8 hodinami

Banánová bábovka
uvařil/a Jana130978
před 9 hodinami

Domácí blesková zmrzlina
uvařil/a siana
před 9 hodinami

Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
uvařil/a Barudanko
před 10 hodinami

Švédské masové kuličky
uvařil/a Tynkak
před 10 hodinami

Jednoduchý a rychlý slaný koláč
uvařil/a Kitulla155
před 10 hodinami

Dršťková z hlívy ústřičné jednoduše
uvařil/a bajoo
před 10 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: bochánek který se vždy povede mazanec recepty mazanec recept mazanec velikonoční mazanec velikonoční mazanec recept recept na mazanec recept mazanec jak se peče mazanec dobrý mazanec recept na velikonoční mazanec mazanec který se vždy povede mazanec pro začátečníky dobrý recept na mazanec recepty na mazanec mazanec,který se vždy povede recept na dobrý mazanec jak udělat mazanec na kolik stupnu se pece mazanec hrníčková kuchařka velikonoční mazanec
Suroviny: mouka polohrubá, sůl, cukr moučkový, kůra citronová, žloutek, máslo, mandle, rozinky, rum, mléko, droždí, mouka polohrubá, kvásek
Krakonošův mazanec
Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nZzW
47 názorů