Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce

Houskové knedlíky z mikrovlnky jsou rychlé, chutné a při jejich přípravě ušpiníte minimum nádobí. Potřebovat budete mísu, vařečku a hrnečky, které díky mikrotenovému sáčku zůstanou čisté. Vyzkoušejte tuto lahodnou přílohu třeba ke guláši.

Hodnocení receptu je 5,0 (65×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 15 min Doba přípravy: 15 min

15 min (15 min příprava)

22. 3. 2010 02:47

Suroviny pro 3 kusy

3 kusy

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie4 640 kJ / 1 109 kcal
Bílkoviny42,18 g
Tuky13,81 g
Vláknina7,50 g
Cholesterol 274 mg
Sodík 4,26 g
Sůl10,94 g
Sacharidy200,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Hrnky používám buď 1/4 litrové, ale raději větší 4 dl (kolečka knedlíků jsou větší). Uvedené časy jsou pro 4 dl hrnky.

Do MW dávám všechny 3 hrnky najednou - při jiném počtu hrnků se čas mění (jednomu hrnku stačí cca 3 minuty).

Dodatečně jsem zjistila, že je lepší mikrotenový sáček nad knedlíkem vždy přehnout, nenechávat vršek otevřený, ale pozor při otevírání sáčků na horkou páru.

Nejčastěji dělám knedlíky jen z mouky, soli, prášku do pečiva, burizonů a mléka - burizony knedlíky nakypří.

Dnes jsem zjistila, že nemám burizony a měla jsem obavu, že knedlíky budou tuhé a hutné, tak jsem místo burizonů dala 1 vajíčko - žloutek jsem vmíchala hned do těsta a na konci jsem do hotového těsta opatrně "zabalila" tuhý sníh z bílku. Knedlíky byly krásně nadýchané.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

LucieH25

25. 8. 2010 21:22

Jednoduché, rychlé a skvěle chutnají:yes: a to jsem si ještě vzpomněla na chleba či burisony, až jsem je měla na talíři:-D:-D.

Lusi

10. 7. 2010 12:32

Klidně dej naplněné vymazané hrnečky do kastrolu s vroucí vodou, doba varu bude 20-25 minut.

spagetka spagetka

10. 7. 2010 12:26

Darina (neregistrovaný/á) - určitě můžeš v osolené vodě, ale vařící - jen musíš být u toho a jak jdou na hladinu, obrať je a vypni sporák a nech ještě minutku

Darina

10. 7. 2010 12:18

Čau, chtěla bych se zeptat, jestli když nemám mikrovlnku můžu vařit ve vodě a jestli s tím má někdo zkušenost, tak jestli mi může poradit???:-8 ..díky moc...jinak to vypadá fakt k nakousnutí :-p

Nadja Nadja

29. 4. 2010 22:46

:-K Papričko, já to také zkoušela několikrát, než jsem vychytala časy pro ty moje hrnky. Čím větší hrnek, tím delší čas, ale zase jsou to pořádná kolečka, ze 1/4 litráků jsou mrňavá, ale když jiné hrnky nejsou, ...
Dělám je dost často, je to rychlé. Když ale vařím pro víc lidí, tak je vařím tradičně ve vodě.
Dostala jsem mailem podobný recept, ale místo v hrncích jsou "vlněny" v silikonové nebo skleněné bábovkové formě.
:-O;-)

Paprika Paprika

29. 4. 2010 07:10

Nadjo - dělala jsem ty dva puntíkaté 250ml hrnky spolu a pak jeden větší samostatně, tak proto asi ten rozdíl v době přípravy. Večer jsem je dělala znovu a dala jsem tam všechny 3 hrnky najednou. Po cyklu 3+3 to bylo málo, takže jsem přidávala a ten čas 4+4 by byl asi akorát. Musím se s tím naučit pracovat, jako se vším.:-8 ;-)
V každém případě ti moc děkuji, protože knedlíky byly až dosud mou slabou stránkou.;-)

Nadja Nadja

29. 4. 2010 01:55

:-K Papričko, těší mě, že vám chutnalo a děkuji za krásné fotečky. Ty bylinky jsou super, moc hezky to vypadá a budou krásně voňavé!
Doba vaření závisí na velikosti hrnků a samozřejmě na nastaveném výkonu MW - já mám 800 W.
Nevím,jestli jsem pochopila dobře, že jsi do MW dala jen 1 hrnek-pak není třeba ho otáčet. Já dávám všechny 3 hrnky najednou. S tím otáčením jsi mne dostala, už dlouho jsem se tak neřehtala, když jsem si to představila. Ale hlavně, že se nic nestalo hrnkům ani MW.
;-)

Paprika Paprika

28. 4. 2010 14:22

Dnes jsem se odhodlala udělat rajskou omáčku podle Iljuši a když jsem klukům řekla, že bude s kolínkama, tak se moc nadšeně netvářili. Zalovila jsem proto na TOPkách a našla jsem tenhle krásný receptík na knedle, kterými si nenadělám v kuchyni. Dala jsem do nich 1 rohlík a 1 krajíček vlastního vícezrnného chleba. Také jsem přidala trošku sekané čerstvé petrželky - co mám tu bylinkovou zahrádku v květníkách na okně, tak dávám bylinky všude.:-8
Moje MW má nějak větší výkon. První knedlík jsem dělala 4+4 min. a byl moc. Druhý jsem dělala ve větším hrnku 3+3 min. a byl akorát.;-)
Taky jsem si pozdě přečetla v komentáři to otáčení o 180° :-8:-8 Já je otočila dnem vzhůru a samozřejmně se po chvilce ozvala ráno a hrnky lehly na bok.:-D:-D:-D Tak jsem je dodělala v leže :-D:-D:-D
I přes mou blbost to dopadlo SUPER :yes::yes::yes: Klukům i mně to moc chutnalo, taťka to bude mít až k večeři. ;-) + je jasný :yes::yes: ;-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

24. 3. 2010 12:44

Určitě ho zkusím, je to rychlé a u nás je knedlík dost často.;-)

Nadja Nadja

23. 3. 2010 01:18

Jani, klidně se ptej,když budeš potřebovat,ráda poradím,pokud vím. Já se také raději zeptám,než abych si pak nevěděla rady a nebo prostě jen proto,že mě to zajímá. Až vyzkoušíš,dej vědět,zda Ti chutnaly.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2010 15:32

Nadja díky za vysvětlení, určitě zkusím:-)

eva hubova eva hubova

22. 3. 2010 14:42

:yes:+3

Nadja Nadja

22. 3. 2010 12:22

Jani, hrnky se sice otáčejí, ale jsou tam všechny 3 najednou. Myslím, že se jídlo prohřívá více po obvodu otočného talíře.
Stalo se mi, že po obvodu již byly knedlíky hotové, ale na straně hrnku, která byla uprostřed = blíže středu otočného talíře, byly ještě syrové. Proto je raději otáčím.
Ale můžeš vyzkoušet bez otáčení a nastavit si rovnou čas na 8 min.
Pokud použiješ jen klasické 1/4 litrové hrnky, tak se snad provaří dobře. Já používám širší, 3 dl.

JanaDorazinova JanaDorazinova

22. 3. 2010 08:28

Nadjo, proč se mají otočit o 180 stupňů? ten recept je fakt zajímavý a rychlý, ta cca 15 minut všechno hotovo se mi líbí, ale ty hrnky se přece v mikrowlnce otáčejí i tak, ne? To budu muset zkusit hodně brzo!!:-D:yes:

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: knedlíky v mikrovlnce hrníčkové knedlíky v mikrovlnce hrníčkový houskový knedlík do mikrovlnky knedlík v mikrovlnce knedlík houskový v mikrovlnce houskove knedliky v mikrovlnce domácí houskový knedlík v mikrovlnce houskový knedlík v mikrovlnce knedlíky vařené v hrnku knedlíky vařene v mikrovlnce knedlík v mikrovlnce recept knedliky v hrnku hrníčkové houskové knedlíky houskové knedlíky knedlik v hrnku hrničkový knedlík v mikrovlnce hrnkové knedlíky recept v mikrovlnce hrníčkové knedlíky z mikrovlnky knedliky do hrnku karlovarský knedlík v mikrovlnce

Suroviny: mouka hrubá, prášek do pečiva, sůl, mléko, burizony, houska, vejce

TopRecepty.cz

Knedlíky houskové hrnečkové, vařené v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QkKZ