Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Naše kuchařka 2 právě v prodeji!

Do obchodu

Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

30. 3. 2009 17:36

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie6 580 kJ / 1 573 kcal
Bílkoviny57,48 g
Tuky17,21 g
Vláknina13,30 g
Cholesterol 277 mg
Sodík 849 mg
Sůl2,02 g
Sacharidy290,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

výborný a rychlý..je možno taktéž zaměnit s práškem do pečiva..dělá se ale hned

silikon se může zaměnit za sklo či kameninu...staré bábovky po babičce, ale tam prý stačí jen 5 minut

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

vecaa vecaa

2. 6. 2016 19:08

výborný :yes: přidávám k oblíbeným .. vlnila jsem 8minut ve skleněné míse přikrytý :yes:

Macek

17. 12. 2011 21:28

Recept jsem si trochu upravila, místo polohrubé jsem dala hrubou mouku,jen 1/2 kostky droždí,150 ml mléka a 150 ml perlivé vody. Vlnila jsem ve skleněném srnčím hřbetě pak 5 min. při 900 W a bylo hotovo. Snad jen příště přikryju folií do mikrovlnky, aby nebyl povrch okoralý. Jinak skvělé a rychlé.:-K

Jaroslava Kiraly

25. 2. 2011 19:16

Mili vasnivci vareni,
chtela bych vas upozornit na to, ze jakykoliv plast pri zahrivani vylucuje skodlive, latky. Pokud nemusite, nepouzivejte je a zustante jenom u skla.(zaruvzdorneho)

Jinak pro jidlo se hodi plast se symbolem v trojuhelniku od cisla 5 a vice. To je OK pro studene pokrmy.

Voda v lahvich je vetsinou v plastu cislo 1 a kdyz se necha v teple, treba v aute tak se zahratim vylouci skodlive latky ktere ve vode jiz zustanou i po vychladnuti.
Jinak jsem ty knedliky vyzkousela, ale muj recepis vyzadoval prasek do peciva. Vypadaly a chutnaly velmi dobre ale tekstura byla spis jako babovka a ne knedlik. vyzkousim znovu tentokrat s drozdim.

To jen tak pro informaci.
Jaroslava ( Kanada, Ontario)

Hanulka21

22. 2. 2011 02:58

moje je ta tmavá neprůhledná, pak je tam od další čtenářky vložena ta průhledná..já to mám silokona a bohužel mám věnec a ne bábovku, také jsem to dělala ve skleněné

centercom

21. 2. 2011 22:03

A ještě takový dotaz k tomu pečení v silikonové formě. Trochu mě zaráží, že máte silikonovou formu, která je průhledná (průsvitná), zatím jsem viděl jen silikonové formy neprůhledné. Podívejte se prosím ze spodní strany Vaší modré silikonové formy, zda tam náhodou není vyraženo PP - poly propylen ? To je totiž jiný materiál.

centercom

21. 2. 2011 21:36

:no: Dnes to přítelkyně zkusila ve formě od TUPERWARE (červená forma) a nepřál bych nikomu vidět ten Eliášův oheň, který v mikrovlnce vznikl. Díky pohotovému vypnutí, je mikrovlnka jen okouřená (černá) uvnitř, kupodivu funkční. Asi není silikon, jako silikon. Jste si opravdu jistí, že jste dávali do mikrovlnky formu ze silikonu? Není to jen určitý druh plastové formy. Je ten Váš silikon, který dáváte do mikrovlnné trouby vhodný i na pečení v troubě třeba na 250 st.C ?

Ingrid

4. 2. 2011 13:25

Tak jsem ho zkusila ve formě od Tuperware a opravdu to funguje,děkuji.

mirca75 mirca75

19. 1. 2010 12:42

Jano (neregi.):-).Všeobecně platí,že 1 lžička sušeného = 1/4 čerstvého droždí;-).

Jana

19. 1. 2010 12:39

Zajímá mě poměr toho sušeného droždí. Na sáčku se píše, že odpovídá 25 g čerstvého a tady, že stačí půl sáčku na kostku čerstvého. Prosím napiště mi někdo, kdo má se sušeným droždím zkušenosti, děkuji. Čerstvé doma nemám, jen sušené a potřebuji udělat knedlík.

Hanulka21

17. 11. 2009 19:46

není potřeba jen to tam dáš a zapneš...

magdalenka magdalenka

16. 11. 2009 19:29

...dávam cesto do mikroténového sáčku, ten dám do hrnčekov a tak vlním...cesto je v sáčku asi do 2/3 hrnčekov a sáčok nie je uzavretý, aby odchádzala para...v bábovkovej forme ma nenapadlo skúsiť. Treba to niečím prikryť pri vlnení?

Iljusa Iljusa

20. 6. 2009 17:10

Zajímavá rychlovka :yes:

HankaPu HankaPu

30. 3. 2009 23:16

:yes::yes::-D super

Hanulka21

30. 3. 2009 18:08

jéjda, já jsem ale nešika, takhle se přepsat, děkuji za upozornění, to když člověk spěchá...ale opravdu je výborný...jde také udělat kamenině..už mi to jeden psal..

spagetka spagetka

30. 3. 2009 18:04

Určitě se Hanulka spletla a opraví to - ta modrá je myslím silikon ne? Aspoň jsem nějakou takovou viděla u sousedky ;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Nové knihy!

v našem eshopu

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e‑mailem. Vaše Marie Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: houskový knedlík tuperware katalog houskový knedlík z mikrovlnky kynutý knedlík v mikrovlnce kynuté knedlíky v mikrovlnce tuperware houskovy knedlik recept pečení v mikrovlnce hrníčkové knedlíky v mikrovlnce houskové knedlíky pečení v mikrovlnce recepty tuperware recepty knedlík bezlepkový houskový knedlík tuperware.cz kynuté houskové knedlíky v mikrovlnce knedlík z mikrovlnky houskové knedlíky z mikrovlnky hrnková knedla kynutý knedlík z mikrovlnky

Suroviny: rohlík, vejce, mouka polohrubá, mléko, sůl, droždí, cukr

TopRecepty.cz

Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/k526