Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

Hanulka21 Kuchařka: Hanulka21

Přílohy 17 názorů

Suroviny

2 ks rohlíky
1 vejce
300 g polohrubé mouky
300 ml mléka
sůl
droždí kostička nebo 1/2 sáčku sušeného
lžíce cukru
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Do misky nasypeme polohrubou mouku. Uděláme důlek, nalijeme vlažné mléko, dáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vykynout kvásek. Místo kostičky droždí můžeme použít půl balíčku sušeného droždí v sáčku. Pak přidáme trochu soli a vajíčko. Promícháme a zamícháme na kostičky nakrájené pečivo.

  2. Těsto kynutý knedlík necháme 20 minut kynout. Těsto musí skoro stékat z vařečky, jinak by knedlík byl tuhý. Po vykynutí těsto vlijeme do silikonové formy jakéhokoliv tvaru, ale bábovka je nejhezčí. Můžeme použít také skleněnou bábovku.

  3. Kynutý houskový knedlík vaříme na plný výkon asi 5 minut podle výkonu mikrovlnné trouby. Slabší výkon asi i 7 minut - zkusíme píchnutím špejle.

  4. Kynutý houskový knedlík z mikrovlnky nakrájíme a ihned podáváme s vhodným hlavním jídlem.

Poznámka

výborný a rychlý..je možno taktéž zaměnit s práškem do pečiva..dělá se ale hned

silikon se může zaměnit za sklo či kameninu...staré bábovky po babičce, ale tam prý stačí jen 5 minut

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 19 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Houskový knedlík vařený v mikrovlnce

  • vecaa vecaa

    výborný :yes: přidávám k oblíbeným .. vlnila jsem 8minut ve skleněné míse přikrytý :yes:

    Odpovědět

  • Macek Macek(neregistrovaný)

    Recept jsem si trochu upravila, místo polohrubé jsem dala hrubou mouku,jen 1/2 kostky droždí,150 ml mléka a 150 ml perlivé vody. Vlnila jsem ve skleněném srnčím hřbetě pak 5 min. při 900 W a bylo hotovo. Snad jen příště přikryju folií do mikrovlnky, aby nebyl povrch okoralý. Jinak skvělé a rychlé.:-K

    Odpovědět

  • Jaroslava Kiraly Jaroslava Kiraly(neregistrovaný)

    Mili vasnivci vareni,
    chtela bych vas upozornit na to, ze jakykoliv plast pri zahrivani vylucuje skodlive, latky. Pokud nemusite, nepouzivejte je a zustante jenom u skla.(zaruvzdorneho)

    Jinak pro jidlo se hodi plast se symbolem v trojuhelniku od cisla 5 a vice. To je OK pro studene pokrmy.

    Voda v lahvich je vetsinou v plastu cislo 1 a kdyz se necha v teple, treba v aute tak se zahratim vylouci skodlive latky ktere ve vode jiz zustanou i po vychladnuti.
    Jinak jsem ty knedliky vyzkousela, ale muj recepis vyzadoval prasek do peciva. Vypadaly a chutnaly velmi dobre ale tekstura byla spis jako babovka a ne knedlik. vyzkousim znovu tentokrat s drozdim.

    To jen tak pro informaci.
    Jaroslava ( Kanada, Ontario)

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    moje je ta tmavá neprůhledná, pak je tam od další čtenářky vložena ta průhledná..já to mám silokona a bohužel mám věnec a ne bábovku, také jsem to dělala ve skleněné

    Odpovědět

  • centercom centercom

    A ještě takový dotaz k tomu pečení v silikonové formě. Trochu mě zaráží, že máte silikonovou formu, která je průhledná (průsvitná), zatím jsem viděl jen silikonové formy neprůhledné. Podívejte se prosím ze spodní strany Vaší modré silikonové formy, zda tam náhodou není vyraženo PP - poly propylen ? To je totiž jiný materiál.

    Odpovědět

  • centercom centercom

    :no: Dnes to přítelkyně zkusila ve formě od TUPERWARE (červená forma) a nepřál bych nikomu vidět ten Eliášův oheň, který v mikrovlnce vznikl. Díky pohotovému vypnutí, je mikrovlnka jen okouřená (černá) uvnitř, kupodivu funkční. Asi není silikon, jako silikon. Jste si opravdu jistí, že jste dávali do mikrovlnky formu ze silikonu? Není to jen určitý druh plastové formy. Je ten Váš silikon, který dáváte do mikrovlnné trouby vhodný i na pečení v troubě třeba na 250 st.C ?

    Odpovědět

  • Ingrid Ingrid(neregistrovaný)

    Tak jsem ho zkusila ve formě od Tuperware a opravdu to funguje,děkuji.

    Odpovědět

  • mirca75 mirca75

    Jano (neregi.):-).Všeobecně platí,že 1 lžička sušeného = 1/4 čerstvého droždí;-).

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Zajímá mě poměr toho sušeného droždí. Na sáčku se píše, že odpovídá 25 g čerstvého a tady, že stačí půl sáčku na kostku čerstvého. Prosím napiště mi někdo, kdo má se sušeným droždím zkušenosti, děkuji. Čerstvé doma nemám, jen sušené a potřebuji udělat knedlík.

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    není potřeba jen to tam dáš a zapneš...

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    ...dávam cesto do mikroténového sáčku, ten dám do hrnčekov a tak vlním...cesto je v sáčku asi do 2/3 hrnčekov a sáčok nie je uzavretý, aby odchádzala para...v bábovkovej forme ma nenapadlo skúsiť. Treba to niečím prikryť pri vlnení?

    Odpovědět

  • Iljusa Iljusa

    Zajímavá rychlovka :yes:

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    :yes::yes::-D super

    Odpovědět

  • Hanulka21 Hanulka21(autorka receptu)

    jéjda, já jsem ale nešika, takhle se přepsat, děkuji za upozornění, to když člověk spěchá...ale opravdu je výborný...jde také udělat kamenině..už mi to jeden psal..

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Určitě se Hanulka spletla a opraví to - ta modrá je myslím silikon ne? Aspoň jsem nějakou takovou viděla u sousedky ;-)

    Odpovědět

1 2

Tématické fráze: houskový knedlík tuperware katalog kynutý knedlík v mikrovlnce kynuté knedlíky v mikrovlnce tuperware houskovy knedlik recept pečení v mikrovlnce houskový knedlík z mikrovlnky hrníčkové knedlíky v mikrovlnce pečení v mikrovlnce recepty tuperware recepty knedlík bezlepkový houskový knedlík tuperware.cz kynuté houskové knedlíky v mikrovlnce hrnková knedla knedlík v mikrovlnné troubě kynutý knedlík z mikrovlnky houskovy knedlik bez vajicka pečení v silikonové formě

Zapomněl/a jsem heslo