

Hrníčkové knedlíky
Suroviny
- 3 kusy den staré rohlíky
- 1 vejce
- 1,5 hrníčku hladké mouky
- 1,5 hrníčku mléka
- sůl
- řeřicha (bylinky dle chuti)
- (4 kusy větších hrnků)
Postup přípravy receptu
Tyto knedlíky jsou výbornou přílohou k pečenému masu, kuřeti a uzenému masu. Pokrájíme na kostičky 3 rohlíky( z druhého dne), nasypeme je do větší mísy.rozklepneme 1 vajíčko, 1,5 hrníčku mléka, sůl a 1,5 hrníčku hladké mouky,promícháme.Jestliže si pěstujeme na okně bylinky,já třeba řeřichu, tak je můžeme do těsta posekat. knedlíky dostanou výbornou chuť.
Připravíme na naplnění hrníčky, větší rovné, asi s obsahem 250 ml. Vymažeme je máslem a vysypeme pol. moukou. Těsto naplníme do 3/4 hrníčky a dáme do většího hrnce se studenou vodou. Voda by měla sahat asi do půlky hrníčku.vaříme asi 20 až 25 minut. Opatrně vyndáme,pomůžeme si rukavicí, ořízneme okraj hrníčku a celý váleček vyndáme na prkénko a pokrájíme na plátky.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Hrníčkové knedlíky
-
dělal jsem podle vás byly dobré a hlavně jednoduché
dík
-
Právě vařím, a uvidíme jak nám budou chutnat
-
Jak mam udelat z dnesních rohlíku včerejší? :D Nebo co to udela ...díky
-
hrnkové knedlíky dělám už dlouho, ale lákalo mě vyzkoušet jiný recept
.. nevím kde jsem udělala chybu, ale vařila jsem je hodinu.. chuťově dobré, ale raději se vrátím k původnímu receptu..
-
jdu na ne;)
u
-
Dík za recept právě zkouším,tak uvidíme,ale zalíbili se mi na 1.pohled
-
mockrát děkuju za recept ty knedlíky byli výborné