Domácí bonboniéra
Křupavá čokoládová skořápka v kontrastu s jemnou náplní správným způsobem pošimrá chuťové buňky. Náplň si můžete zvolit dle svého gusta. Můžete do ní přidat rum, sušené ovoce, rozinky nebo ořechy, atd..
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 4 837 kJ / 1 156 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,00 g |
Tuky | 70,00 g |
Vláknina | 9,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 126 mg |
Sůl | 0,29 g |
Sacharidy | 115,00 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Pokud nemáme formu, dá se použít i méně členité platíčko z nějaké bonboniéry. To bych ale asi raději i lehounce vymazala olejem, než začnu vymazávat čokoládou.
Bonbóny můžou být nevšedním dárkem a překvapilo nás, že i přes použité suroviny nejsou nijak přeslazené....
Můžeme použít i čokoládu bílou nebo udělat bonbóny dvoubarevné. A jako náplň by se dala určitě použít i nějaká jiná, doma oblíbená, třeba ořechová.
Silikonové formy na čokoládky mají třeba tady http://www.a1gastro.cz/cenik/241-silikonove-formy....
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 12. 2010 16:56
Vsetko vyzeralo dobre, az kym neprislo na vyklapanie. Z osmych uvodnych bonbonov prezil len jeden junak. Keby tu bol naaaaahodou tiez niekto taky hlupy, ako ja, tak:
1. vonkajsi cokoladovy obal urobte dostatocne hruby, inak bude praskat, sviniar
2. napln nalejte najviac do polovice,ja som dala do dvoch tretin, a aj tak vytiekla
Ale ten jeden, co prezil (plneny nutelou, nie salkom), je velmi pekny! Pravdaze, neslobodno ho prevratit . Neviem, ako to vo Figare robia, ze spodok kazdeho bonbonu je dokonale rovny, ten moj vyzera dost zufalo.
Ale vsetky, aj tie nepodarky, chutia vyborne .
17. 12. 2010 23:32
14. 12. 2010 16:49
13. 12. 2010 16:50
13. 12. 2010 10:40
12. 12. 2010 17:36
18. 9. 2010 22:00
18. 9. 2010 21:41
18. 9. 2010 21:23
30. 8. 2010 18:42
10. 8. 2010 10:35
9. 8. 2010 20:07
3. 8. 2010 13:34
Použila jsem platíčko na výrobu ledu a trochu si zjednodušila postup. Nepatlala jsem tam čokoládu štětcem, přišlo mi to zbytečně pracné (a navíc doma žádný štětec nemám). Prázdou formu na led jsem vymazala olejem a dala do mrazáku, aby byla "vychlazená" a čokoládá v níc rychleji tuhla. Po vytažení jsem do ní okamžitě nalila lžící tekutou čokoládu až po vrch, a pak hned rychle obrátila a vylila zpět do hrnce. Ve formičce zůstalo přichycené přesně tolik čokolády, kolik je potřeba, aby se vytvořil "obal". Hned jsem to strčila do mrazáku, aby to pořádně ztuhlo. Mezitím jsem si připravila náplň. Rozehřála jsem nutellu a smíchala s mletými ořechy (nic jiného jsem doma neměla). Touto směsí jsem naplnila čokoládové pralinky a opět šup s tím do mrazáku. Pak už jsem jen "uzavřela" bonbonky zbytkem rozehřáté čokolády a opět nechala v mrazáku stuhnout. Na vše jsem používala polévkovou lžíci, čokoláda i nutella byla tekutá, takže s tím nebyl problém Celá příprava mi zabrala asi tak půl hodiny.
Ufff, nevím, jestli to nevysvětluji moc složitě Pro jistotu přikládám video, ze kterého jsem se v postupu inspirovala http://www.obchudekubalonku.cz/katalog.php?kategor...
Jediný problém byl s vydolováním bonbonků z formy. Přestože jsem ji předem vymazala olejem, tak to šlo hodně hodně špatně. Asi bude lepší silikonová forma než obyčejná umělohmotná, kterou jsem měla já...
Cathleen, každopádně moc děkuji za tenhle recept, nikdy by mě to nenapadlo. Je to vážně vynikající a jako dárek fakt super, mělo to velký úspěch
Přidávám bod a fotečky.
1. 8. 2010 21:58
12. 6. 2010 18:48
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Karbanátky z vepřové plece
Přidáno před 2 hodinami
Chuťovky s pomazánkou z balkánského sýra
Přidáno před 5 hodinami
Vepřové plátky na zelenině z papiňáku
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Jahodové nanuky s jogurtem
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Chalupářské fazole s klobásou a vejcem
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Celerovo žampionová polévka s kysanou smetanou
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Právě bylo uvařeno:
Buchta s jablky a čokoládovou polevou
Sluncejasne uvařila před 18 sekundami
Kynuté ovocné knedlíky II
Wanilor uvařila před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
Michaela1818 uvařila před 1 hodinou
Koláče s plněným okrajem
Polina uvařila před 2 hodinami
Levandulový sirup s mátou - domácí limonáda
Marcela0123 uvařila před 2 hodinami
Zeleninové lasagne
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Kuřecí stehna pečená s rýží z jednoho pekáčku
paprika1000 uvařila před 4 hodinami
Koprová omáčka
olca1983 uvařila před 4 hodinami
Rajská omáčka s karbanátkem
MiraBar uvařila před 5 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Ronnykush uvařila před 5 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak doma zkaramelizovat Salko? Oblíbené karamelové cukroví, řezy a další pochoutky budou díky němu neodolatelné
Jak využít pivo při vaření: Hodí se nejen pod špekáčky, ale i do těsta na závin a při přípravě jiných moučníků
Bratislavské rožky: Legendární slovenské pečivo z kynutého těsta je vynikající s makovou i ořechovou náplní
Další recepty
Tématické fráze: domácí čokoládové bonbony domácí bonboniera výroba čokoládových bonbonů výroba domácí čokolády výroba domácí čokolády čokoládové bonbony recept domácí čokoládové pralinky čokoládové bonbony recept domaci bombony recept na čokoládové bonbony domácí cukroví výroba domácích bonbonů domácí pralinky recept domácí výroba čokolády čokoládové pralinky recept výroba čokolády recept domaci cukroví recepty recept na domácí čokoládu domácí čokoládové bombony čokoládové bonbony výroba
Suroviny: čokoláda mléčná, čokoláda hořká, tuk ztužený, mléko kondenzované
Domácí bonboniéra
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J8wP
154 názorů