jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Marcipán (mléčná hmota)

Marcipán (mléčná hmota)
Jsou z toho takové krásné růžičky.
nahoru
Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota) Marcipán (mléčná hmota)
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Krémy, polevy, náplně - Ostatní

Suroviny:

20 dkg mletého cukru, 10 dkg sušené polotučné mléko a voda - přidávat opatrně, až vznikne hmota podobná plastelíně.

Postup přípravy receptu

Hmotu zpracovat a když se udělá kulička a nemění tvar, tak je to dobré.

Poznámka

Dělám z této hmoty kytičky, postavičky, prostě vše a taky s ní potahuji dorty.

Autor Autor: (LUDMILA)
Datum vložení Datum vložení:
43 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Marcipán (mléčná hmota)"

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.09.2014 08:39:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, mohu si tuto potahovací hmotu připravit týden do předu? Na příští víkend chystám překvapení a chtěla bych si teď vyzkoušet, zda se mi to povede a tudíž bych si hmotu hned schovala smajlik

autor: alenice
vloženo: 20.09.2014 05:52:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bezva jednoduchý recept- hned ho taky zkusím! A koukám,že i dobře drží tvar růžiček,supersmajlik potahovku si kupuju,ale je to dost drahé,tak zkusím něco ekonomičtějšího smajlik
Jinak super nápad se špagetama!smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 18.09.2014 18:02:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kuliška88 - ta voda se nedá určit,dává se opatrně po trošce a jak je psáno v postupu,musí vzniknout hmota podobná plastelině

autor: kuliska88
vloženo: 18.09.2014 16:04:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi jsem hloupá, ale nechápu, tedy chapu 20 dkg mletého cukru, 10 dkg sušené polotučné mléko a voda - přidávat opatrně ( ta voda se přidává po lžičkách do toho? není nějak určená míra kolik nebo tak :)). Omlouvám se možná za hloupý dotaz. :/

autor: LIDKA
vloženo: 09.09.2014 09:44:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nikol - dělám tuto hmotu už roky a jsou spokojeni všichni co ji měli na dortech a i nám chutná,co z toho že už i v cukrárnách i mnoho cukrářek používají různé potahovky,ano dotry vypadají krásně,ale bohužel se to nedá jíst,hodně lidí mi to potvrdilo, že to vše vyhodili a tak já si zůstanu u svého marcipánu(mléčné hmoty),jsem ráda že i vy jste spokojená. smajlik

autor: Nicol (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.09.2014 07:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A já zase za tenhle recept mockrát děkuji. Zkusila jsem ho jednou v loni a od té doby ho dělám pravidelně 2-3x do roka. Vždy se mi povedlo! Jednoduché a chuťově i dobré, rodina si vždy chválí, že to chutná lépe, jak některé jiné hmoty, jež se nalézají na kupovaných dortech. smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 22.08.2014 22:52:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vladik - vždycky mne rozesměje že může někdo kritizovat, aniž by to prvně vyzkoušel,já s touto hmotou pracuji už léta a jsem spokojena a těší mne když mi ji pochváli i ti co ji měli na dortíku a že se Vám nezamnlouvá,Vaše škoda.smajlik

autor: vladik (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.08.2014 16:00:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a fondan ne? ani skrobovy sirup :D DIVNA modelovacka :)

autor: Vlasta (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.07.2014 15:11:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LIDKA: Růžičky a jiné kytičky léta(víc jak 30) dělám z pravé mandlové hmoty - tedy z mandlí a dělají se dobře a vypadají krásně, ale chce to trpělivost. A taky je dost dřina připravit správně hmotu. Záleží i na kvalitě mandlí (nesmí být vyschlé). Je tedy pravda, že na potažení tří pater by to bylo dost finančně nákladné, ale zase velmi chutné - opravdu mandlové.

autor: LIDKA
vloženo: 19.06.2014 23:27:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo,když marcipán řádně zabalíte do igelitu a uzavřete do krabičky tak Vám ničím nenačichne,dělám to roky a taky dávám silnější vrstvu na potahování dortů,jinak to ani nejde

autor: Michala (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.06.2014 13:23:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míša:Co vim já,tak by taky v lednici spolu s potahovkou neměla bejt zelenina a potahovat dort je lepší silnější vrstvou.I cukrářky maj vždycky silnější vrstvu potahovky

autor: Dana B. (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.10.2013 20:45:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat. Udělala jsem hmotu podle Vás,povedla se mi. Ale je nažloutlá (logicky po sušeným mléce),ale jak uděláte bílou, bělobou se mi to nepovedlo obarvit. Musela bych tam vylít celé balení gelové barvy.

autor: MakiMB
vloženo: 18.09.2013 12:00:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju za tip.. smajlik Udělala jsem podle návodu (samozřejmě jsem to přehnala s vodou smajlik) ale povedlo se!!! smajlik

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2013 18:23:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za radu,zkusím tento recept a uvidím zda se mi to povede bez toho aniž by mi to teklo.Krému jsem právě dávala málo,protože jsem četla,že to pod velkou vrstvou stéká,ale i přes to,že jsem dala opravdu malou to stékalo.Ani postavičky mi nedrželi,zkrátka hrůza.Tak zkusím toto,jinak to vzdávám smajlik smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 20.08.2013 17:40:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Míšo - já tuto hmotu už používám hodně dlouho,dělám různé ozdoby,postavičky a hlavně potahuji dorty,strašně málokdy se stane že mi trochu teče,ale hlavně dole u dortu,je to ovlivněno třeba tím že tam mám víc krému,toho se musí dát málo pod potahovku,jen tak lehce potřít krémem,jinak se ale nedá ovlivnit i počasí,teď jak byli ty vedra a dort jsem vytáhla z lednice tak se orosil,ale jak říkám to se nedá ovlivnit,vím že stím bojuje hodně holekek co pečou,ale jinak jsem s touto hmotou spokojena a všem chutná

autor: Míša (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.08.2013 15:45:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravím děvčata. Mám k Vám prosbu, zkoušela jsem již několik receptů na potahování dortu a vždy se mi hmota povedla, ale na dortu se mi v zápětí roztekla (ať už na vzduchu při pokojovce nebo v lednici). Jsem už zoufalá a nevím co s tím smajlik Chci se tedy zeptat zda se tento potah chová stejně a zda hotový dort mohu dát do lednice?Děkuji za radu a hezký den smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 21.07.2013 11:30:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Pro pana - Jaroslav Hrouda - pravý marcipán se vyrábí z mandlí a nedovedu si predstavit s tímto marcipánem potahovat 3 - patrový dort,za prvé - ani by to nešlo a potom by se to i sakramensky odrazilo i na ceně dortu,mohu Vám říct že jsem měla možnost s pravého marcipánu dělat kytičky a vůbec to nešlo,mléčnou hmotu dělám dlouho a nikdo si doposud nestěžoval,ba naopak jsou všichni spokojeni a když vzpomínáté že už není to co bylo kdysi,mohu Vám to potvrdit že kdysi bylo vše lepší než teď,ale taky si pamatuji že mléčná hmota byla i za mých dětských let.

autor: Katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.07.2013 11:21:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jaroslav Hrouda: Myslím, že to záleží hlavně na chuti a vkusu. Já delám falešný marcipán (chcete-li mléčnou hmotu) s pár kapkami mandlového aroma a chutove je to perfektní, nikdy jsem se nesetkala s tim, aby nekomu nechutnal nebo to nazval chutově hnusným. Dnešní ceny mandlí a pracnost skutečného marcipánu asi málokdo ocení (i finančně) a dle me v tom není zas až takový rozdíl. Když si udelate tuto hmotu doma, urcite se nedá srovnat s výrobky z obchodu (ale to platí i o ostatních výrobcich, například bujony se nedaji srovnat s domácím vývarem apod.) Takže autorce moc dekuji za skvelý recept, protože na potahovani dortu se pravý marcipán ani nedá použít kvuli jiným vlastnostem, ostatně zkuste si to sám. smajlik

autor: Jaroslav Hrouda (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2013 18:30:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Bohužel, všude se teď prodává cukroví z tzv. mléčné hmoty (která je chuťově hnusná), nazývané marcipán a úplně vytlačilo cukroví z opravdu pravé, mandlové hmoty, tedy směsi, která neobsahuje žádné sušené mléko. Kdysi jsem si ho rád kupoval, leč bohužel, teď už mě to ani nenapadne a raději si ho nechám udělat od známé, která ho umí tak, jaké dříve bylo v obchodech.... Je to docela škoda, když někdo vydává něco za něco, co skutečně "něco" není. Je to stejné, jako např. výrobci konzerv s tzv. "vepřovým ve vlastní šťávě". Jediné, co umí je napodobování obalu tradiční čínské konzervy, kde skutečně bylo vepřové maso ve vlastní šťávě.... a nazývají to různě Ma Ning, Ha Ming a pod. Přitom uvnitř najdete hnusný obsah podobný luncheon meatu, nemající s vepřovým ve vlastní šťávě nic společného.....

autor: LIDKA
vloženo: 10.03.2013 17:18:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Odpověď na poslední 3 dotazy,množství dávek záleží jak hrubý chcete plát na dortu,já si vždy dělám víc a když mi zůstane,tak to dám v sáčku do mražáku a použiji později,jelikož potřebuji často hmotu ve větším množství,neumím Vám říct kolik je třeba dávek na jednu dortu.Vím že potahovku dělají v domácí pekárně,ale já to nedělám,zdá se mi hmota dost tuhá a nevím jestli by to utáhlo a nahradit sunarem,nemám zkušenosti a sunar je poměrně drahý,no a k těm figurkám,já si části které potřebuji přichytit,přichycují syrovíma špagetami,vždy si zapíchnu do jedné části,kousek ulomím a zapíchnu do druhé části a jěště trošku před tím potřu čistou vodou ať se to přilepí.

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.03.2013 15:44:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím o radu, jak spojovat kousky hmoty, když se z nívyrábí třeba nějaké figurky. Hmota je super, dobře se s ní pracuje, ale oddělené kousky pak u sebe nedrží ani po navlhčení a ani po silnějším přimáčknutí, kdy už stejně dochází k deformaci spojovaných dílků.

autor: Marcela (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.02.2013 13:39:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj. Jsem amater na potahovani,ještě jsem nic nedělala a proto se chci optat. KOlik dávek bych mela udělat ,aby mi to stačilo na potaženi asi 28cm v průměru dortu. A ještě otázka. Může se to zpracovavat v robotě? může se nahradit sušené mléko Sunarem, nebo Nutriolem? Díky moc . Marcela

autor: Mirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.12.2012 17:30:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý večer,chtěla jsem se zeptat,kolik je z receptu zhruba hmoty,potřebuju potáhnout větší dort tak abych měla dost.Děkujismajlik

autor: LIDKA
vloženo: 09.11.2012 18:40:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je možné že jste měla špatné sušené mléko,mi to dělá LARGO,je mazlavější a hrudkovitý,ale do druhého dne se to ale rozleží a dá se zpracovat a je bez hrudek,s vodou musíte opravdu opatrně,jen to spojit a pak zpracovávat jen namočenýma rukama.

autor: Market (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.11.2012 11:19:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den,už jsem jej jednou zkoušela,ale marcipán se mi nehorázně lepil po rukách při zpracování a i pak byl hrudkovitý a lepil hrozně po vyndání z lednice...chci jej zkusit znova,prosím o radu,v čem mohl být problém a o co nejrychlejší odpověď smajlik děkuji moc smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 25.10.2012 13:11:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nevadí jaké tam dáte mléko

autor: Jarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.10.2012 12:48:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den, chci se zeptat, jestli moc vadí na chuti, když tam dám PLNOtučné sušené mléko - jiné nemám, a nechci kvůli tomu kupovat nové.. :( Děkuju za případnou (pokud možno nejrychlejší) odpověď :D :)

autor: Daranea
vloženo: 03.10.2012 15:17:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělá hmota, potahovala jsem si s ní svatební dort a teď jdu dělat dort pro známé, je jednoduchá a má skvělou chuť.

autor: LIDKA
vloženo: 21.09.2012 15:45:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klárko asi tam máte málo vody když se to trhá,musí to být jak plastelína a válím to mezi dvěma igelity.

autor: Klára (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.09.2012 13:41:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den ..co mám dělat když se marcipán trhá když ho válím?Dělám dceři dort a dělala jsem ho podle receptu,ale když ho chci rozválet trhá se do mám do něj přidat?

autor: LIDKA
vloženo: 16.09.2012 20:17:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já tuto hmotu už dělám léta a jsem spokojená já i mý zákaznici,zkoušela jsem i jinou ,ale buhužel nemám ráda když tam jsou ty jiné přísady(tuk,med,různé sirupy,atd),každý má to svoje.smajlik

autor: Luca1109
vloženo: 16.09.2012 10:40:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já děělám jen podle aldosky..paní má luxusní dorty a začínala jako samouk...klobouk dolů..recept má tady-http://www.aldoska.estranky.cz/clanky/recepty/hmoty-na-potahovani-dortu.html

autor: vladimír (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2012 12:34:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to dobré sem vyučený cukrář :) akorad ja sem zvykly tam davat ješte fondan a skrobovy sirub :) a rumove aroma :)

autor: LIDKA
vloženo: 07.03.2012 19:00:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivčo - taky jsem dělala v cukrárně a vím jak se tam dělá marcipánová hmota,ale bohužel jsem sní nebyla spokojená.

autor: Ivča (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.03.2012 17:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Učím se cukrářkou, a marcipán děláme úplně jinak je hezky vláčný a dlouho vydrží :)) Ale musím uznat máš to hezké smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 06.03.2012 14:08:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vpopisu máte napsané jaké používám sušené mléko.

autor: sušené mléko (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.03.2012 09:17:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat k tomu sušenému mléku. Které je nejlepší? Použila jsem nějaký ,,přídavek do kávy'' cca za 25 korun a marcipán byl nepožitelný. Díky předem smajlik

vloženo: 12.12.2011 15:55:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mňam uplně šupa lepší marcipán sem nejedla smajliksmajliksmajliksmajlik

autor: LIDKA
vloženo: 04.12.2011 00:26:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizabeth - jsem ráda že se povedlo a jste spokojená, k tomu uchování marcipánu -hotové ozdoby klidně dám do krabiček a do mražáku,nic se tomu nestane a vydrží.

autor: Elizabeth (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2011 17:37:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ještě jsem si vzpomněla, přemýšlela jsem jak výrobky z hmoty nejlépe skladovat protože na vzduchu tvrdnou a nakonec jsem vyzkoušela dát je do uzavřené plastové nádoby do vstupní chodby kde je trochu chladněji než v pokojové místnosti, ale není tam zima. Mám je tam asi 3 týdny a jsou pevné ale měkké tak akorát smajlik myslím že takhle můžou vydržet docela dlouho, tedy pokud vydrží to moje občasné ozobávání! Určitě je pak použiji třeba při zdobení ván. cukroví

autor: Elizabeth (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2011 17:27:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuji za recept, vyzkoušela jsem a je to super smajlik ať se tomu říká mléčná hmota, nebo marcipán, je to prostě mňamka. Už jsem poslala recept dále, protože výrobky z této hmoty se všem líbily a hlavně chutnaly smajlik jen pozor na tu vodu, také jsem musela zahušťovat, takže příště budu opatrnější a opravdu jen po kapkách.

vloženo: 19.11.2011 11:25:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobře děkuji moc za radu. :)

autor: LIDKA
vloženo: 19.11.2011 10:29:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kristýno - barvy jsou nejlepší gelové,dají se objednat přes internet v prodejnách pro cukráře a jinak barvy dostaneš koupit v Tescu a stojí něco kolem 11-13 kč,když budeš chtít najdi si stránky -DORTOMÁNIE,zaregistruj se tam a tam najdeš vše o pečení a hlavně děvčata tam jsou šikovné a podělí se tam o všechny rady a zkušenosti,najdeš tam prostě vše i adresy na ty obchody.Lidkasmajlik

vloženo: 19.11.2011 08:45:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrá tedy tak já skusím tady ten :) snad se mi povede hlavne sem zvedavá jak dopadne ten dort ještě sem ho nikdy nedělala. a ještě sem se chtěla zeptat kolik tak stojí potravinářské barvivo? děkuji :)

autor: LIDKA
vloženo: 16.11.2011 23:02:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chutná to jako marcipán a je lepší než jsme dělali v cukrárně, kde jsem pracovala,naopak je lepší i co se týče potahování a jiné,mandlová trest tam není a není ani potřeba,pěkně voní a chutná i bez ní,s trestí je to příkrá chuť a nikdy bych neradila někomu ať hledá něco jiného,když jsem to nevyzkoušela, s touto hmotou už pracuji víc jak 10 let a jěště mně nezklamala a každému chutnala.

vloženo: 16.11.2011 13:40:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kupkova kristyna:určitě to nechutná jako pravý marcipánsmajliktady není ani mandlová trestsmajlikzkus ještě najít nějakou jinou potahovací hmotusmajlik

vloženo: 16.11.2011 13:21:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla jsem se zeptat chutná to jako normálni marcipán? dělal školu jako cukrářku a marcipán děléme trošku jinak daváme tam toho více.a teď se mi bude vdavát maminka a chci im udělat dort a marcipanem ale chutná to stejně jako marcipan? děkuji za odpověď. jinak moc krásně to vypadá :)

autor: a.d.e.a
vloženo: 14.11.2011 18:15:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

chtěla jsem se zeptat, jestli na sluníčko máte formu nebo jste si ho vyřezávala smajliksmajlik

autor: LIDKA
vloženo: 27.07.2011 15:47:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Veroniko - smetanu jsem nezkoušela a smetana se mi zdá trochu krupkovitá,nevím jestli by to šlo.

autor: Veronika (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.07.2011 10:38:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LIDKA: dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda je možné místo šušeného mléka dát sušenou smetanu? mléko jsem včera sháněla a nesehnala smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 09.06.2011 13:39:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jarus87 - s vodou se musí opravdu opatrně,jinak růžičky pěkné.
Zdenča - marcipánová hmota se nedá natírat jako krém.

autor: Jarus87
vloženo: 09.06.2011 08:47:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem včera dělala váš receptík na marcipánsmajlik
dalo mě zabrat ho vytvořitsmajliknapřed jsem dala moc vody bylo z něho bláto tak jsem musela zahuštovatsmajliksmajlikale zadařilo sesmajlik
a dneska jsem udělala růžičky,sice nejsou na poprvé insmajliksmajlikale snad budou hezké na dortu co budu dělat mamince k50narozeninámsmajlik
dovolila jsem si přidat fotečkusmajlika přidávám zasloužený bodsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Zdenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.05.2011 19:26:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla jsem se zeptat, když udělám tu marcipánovou hmotu, tak na ten dort jí namažu normálně jako krém? Dělám totiž marcipán z namletých mandlí a vždy byl spíš tužší

autor: LIDKA
vloženo: 18.04.2011 22:54:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nina.Angels - bohužel,ale nikdy jsem to nepočítala.

vloženo: 18.04.2011 21:26:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Asi je to hloupý dotaz, ale chtěla bych se zeptat, kolik růžiček se z tohoto množství asi dá vyrobit? Chtěla bych ozdobit jeden dort mrkvemi z marcipánu.Tak bych chtěla vědět, jestli toto množství mám rozpůlit ;) Děkuji za odpověď ;)

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.04.2011 22:58:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dík za recept. Na uvedené množství jsem dal 20cl vody do misky, co to udělá a nakonec to bylo úplně přesně. Napřed vzniklo blátíčko a okolo se to drolilo, ale šlo to krásně zapracovat do sebe. SUPER.

autor: pytlickovi (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2011 10:27:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

to nema chybu!!!!!!!! jen tak dal.dekuji.

autor: pytlickovi (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.04.2011 10:22:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prenadherne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!dekuji za recept. budu pouzivat. protoze taky rada pecu ruzne veci.pytlickova

autor: anessa30
vloženo: 26.02.2011 10:16:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ukláádáám a uděluji bodíksmajliksmajliksmajlik

autor: LIDKA
vloženo: 19.02.2011 09:14:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hanko,tato dávka je jen orienteční,na potahování dortu se musí udělat více.smajlik

autor: Hanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2011 19:52:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidko, já bych se zeptala, možná hloupě, ale potřebovala bych potáhnout klasický dort, bude mi na to tato várka stačit, nebo jich musím udělat víc. děkujismajlik

autor: Miška (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2011 13:14:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidko, mas naprostou pravdu!!!! zkusila jsem dalsi varku s davkovanim tzv. "po kapkach" smajlik a uz mam hotove dve varky... je to bozske, ted to mam v lednicce a vecer uz budu valet, barvit a hrat si... samozrejme neuzobavat smajlik dekuji Ti za tento bajecny a jednoduchy recept smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 18.02.2011 12:30:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miško- je mi líto,ale asi opravdu bylo moc vody,dávat trochu,aby se to spojilo a pak jen vlhčit ruce a zpracovávát.smajlik

autor: Miška (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.02.2011 11:33:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zdravim a pridavam se k obdivovatelum nadhernych ruzicek... take jsem se o Vas recept pokousela, ale testo abnormalne lepilo, ackoli sladce vonelo, tak jsem si pres deset minut myla ruce... pritom vodu jsem davala opatrne! takze prvni varka v kosismajlik

autor: LIDKA
vloženo: 16.12.2010 15:35:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsem ráda že můj recept někomu pomohl.smajlik

autor: Piškvorka (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.12.2010 11:50:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidunko,velké poděkování,super recept,po několika marných pokusech z jiných receptů tento vyšel na jedničku:)smajlik

autor: janatka
vloženo: 14.11.2010 21:18:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTak jsem se odvážila do toho pustit i když s obavami a to proto,že už jsem to zkoušela několikrát nikdy se to nepovedlo,ale toto když jsem to uhnětala,tak odložila do lednice,protože jsem to potřebovala na druhý den.Vytáhla z lednice a bylo moc tuhé,tak pomalinku přidala vodu a propracovala a šlo to i rozválet a pracovat s tím.Do velkých věcí jsem se moc nepouštěla pro tentokrát smajlik,ale pro příště to napravím.Dokonce i dcera si pohrála a udělala růžičku a zbytek mě ty naši rošťáci snědly. smajlikTakže se to nakonec povedlo,příště to budu i barevnější.smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 25.10.2010 19:27:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na mléce nezáleží,můžou se použít oboje.

autor: beere (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.10.2010 16:54:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chci se zeptat, jestli to sušené mléko musí být POLOTUČNÉ? Nějak jsem to popletla a mám doma plnotučné... Díky

autor: LIDKA
vloženo: 25.10.2010 08:59:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Markéto,já potahuji slabou vrstvou krému,dělám pudinkový krém.

autor: markéta (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.10.2010 00:42:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosím,poradí mi někdo čím namazat piškot před potahem z marcipánu,aby mi netekl?děkujismajlik

autor: marenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.10.2010 14:44:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem ted marcipánek dodělala.Kulička drži krásný kulatý tvarsmajlik a chutévě je vynikající!!!!!s barvičkama jsem si vyhrála,takže dcerka bude mít obrovskou radost,až bude zítra dortík rozkrajovatsmajlik.A já budu mít ještě větší že všem chutná a líbí sesmajlik.Děkuji za tento rychlí a jednoduchý receptíksmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.09.2010 17:48:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju moc za rady, tak doufám, že se příště podařísmajlik

autor: LIDKA
vloženo: 24.09.2010 19:00:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzko-olej tam nedávejte,stačí když si zvlhčíte ruce vodou a budete dál zpracovávat dokud nebude hmota jak plastelina.

autor: eva hubova
vloženo: 24.09.2010 18:28:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zuzka ner.- i když to není můj recept tak odpovím,zkus přidat kapku nebo dvě oleje a musíš mísit a mísit,až budeš mít hmotu jak plastelinu a pak už jenom podle fantazie tvořit postavičky,uvidíš že se podařísmajlik

autor: Zuzka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.09.2010 18:20:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj, mam dotaz, taky sem se pokoušela vytvořit tenhle marcipán a vyšel mi hrozně tvrdý, co s ním? A jak se dá pak nejlíp zpracovat, myslím vytvořit z něj postavičky a tak, pomocí vody?? Nějak se mi to nepovedlosmajlik...děkuju za odpověď

autor: isindy
vloženo: 16.09.2010 19:57:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Erid (neregistrovaný/á) na to jsou barvy do potravin, buď mají v drogerii základní barvy, asi 6-10Kč za sáček nebo speciální gelové, to už je dražší smajlik

autor: Erid (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.09.2010 19:40:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prosi nekoho, jak dam barvu tomu marcipanu

autor: alzzik
vloženo: 09.08.2010 15:03:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Obdivuju! Je to krása!

Já dělala marcipánovou hmotu včera.
Ale na marcipán jsem vyloženě antitalent a vždycky to přeženu s vodou a pak z toho mám lepidlo tak akorát smajliksmajlik

Chtěla jsem se zeptat: Holky, můj syn bude mít 1 rok 26.12. Nevíte, kdo by mi o svátcích upekl dort? Moje výtvory zrovna nejsou ukázkové smajlik

autor: Kateřina (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2010 13:26:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, neporadil by mi prosím někdo jakého množství je potřeba na potažení dortu? budu dělat poprvé...

autor: LIDKA
vloženo: 18.05.2010 23:37:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děvčata nevím zda jde mléko nahradit něčím jiným.

autor: Tina (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2010 12:07:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ráda bych se zeptala , zda je možné nahpadit sušené mléko něčím jinýmsmajlik
děkuji

autor: MrazovaJa
vloženo: 17.05.2010 10:46:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Můžu se zeptat, zda se dá místo toho sušeného mléka přidat sušená syrovátka?

autor: mneneznas
vloženo: 08.05.2010 20:57:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tento mléčný "marcipán" taky dělám,přidávám mandlové aromasmajlik
bodík

autor: LIDKA
vloženo: 08.05.2010 20:46:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papriko - mléčnou hmotu můžeš dát klidně zabalenou do mražáku,nic se jí nestane a kdikoliv můžeš použít.

autor: Paprika
vloženo: 07.05.2010 23:37:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělala jsem tuto hmotu. Dala jsem víc vody, než mělo být a pak jsem zahušťovala a zahušťovala ... Fotka je u receptu http://www.toprecepty.cz/recept/10782-bananovy-kol... a z této hmoty jsou bílé krajnice a středová přerušovaná čára. Hodně mi jí zbylo, tak jsem vymýšlala, co z ní udělám, ale manžel mi jí asi sní ...smajliksmajlik smajliksmajliksmajlik smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 21.03.2010 16:09:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucia - vodu do této hmoty musíš přidávat opatrně,nejde napsat dej tam tolik a tolik vody,ze začátku přidávám opatrně po troškách a když už mám hmotu spojenou dám si to na stůl a navlhčuji si ruce ve vodě a zpracovávám až je tak akorát a jak píši v postupusmajlik,když uděláš kuličku a nemění tvar,tak je to dobré.

autor: Lucia
vloženo: 21.03.2010 15:32:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahoj holky,prosim vás, mohli by jste sem napsat,kolik patří na tohle množství vody??Já věřím,že recept je super,akorát já jsem antitalent!!!!!!Pomůže mi někdo??!Moc,moc děkuji

autor: Gabčus (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.02.2010 16:34:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidi já vás obdivuji....tak krásné výtvorky. O víkendu se taky pokusím,ale bojím se. Je to nádherné!

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2010 15:44:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dobrý den ten dort je nádherný mohla byste mi poslat recept mailem? zsemlyeovam@seznam.cz předem děkujismajlik

autor: vybusna
vloženo: 11.01.2010 13:09:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

irrena ja myslim, ze mlety cukor je urcite praskovy....btw...do marcipanovej hmoty sa urcite dava praskovy

autor: Irrena
vloženo: 11.01.2010 12:42:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidko dá se místo mletého cukru dát moučkový?smajliksmajlik

autor: Gabina
vloženo: 04.01.2010 15:04:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lucko, sušené mléko mívají ve větších supermarketech

autor: Lucia
vloženo: 03.01.2010 16:00:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidko,kde seženu to sušené mléko?Děkuji a růžičky vypadají fakt famózně!!!!

autor: LIDKA
vloženo: 02.01.2010 20:16:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinko,taky používám tuto hmotu na potahování dortů,velice dobře se s ní pracuje,v mém profilu najdeš odkaz na mé stránky a tam mám své dorty.smajlik

vloženo: 01.01.2010 18:57:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivulinka to je dortíček, jak malovaný, fakt krásný!!smajlik A určitě se tady hodí!!smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 01.01.2010 18:14:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Liduško, dovolila jsem si přidat foto, jak využít mléčnou hmotu při zdobení dortu. Podotýkám, že dílko není můj výtvor, ale bylo by škoda ho k tvému receptu nedát.smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 26.12.2009 21:53:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kajko,recept na marcipánovou hmotu máš tady napsaný,kolik by stálo kilo nevím,dělám si růžičky pouze pro svou potřebu a omlouvám se že odpovídám až teď,ale zaměstnalo mě pečení cukroví.Lidka

autor: Iveta (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2009 19:21:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tohle je pastva pro oci!!smajlikOpravdu nadherny ruzicky.smajlikMoc sikovna kucharka.Obdivuji.smajlik

autor: kajka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2009 18:09:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

za chvilku má moje mamka 50 a taky to moc miluje a jsem si jistá že kdybych jí něco podobného vyrobila tak že by jí to potěšilo víc než kdybych jí to koupila a mimochodem ty růžičky jsou suprový

autor: kajka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.12.2009 18:06:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a kolik stojí 1 kg?prosím napiš co nejdřív já tu marcipánovou hmotu miiiiiiluju tak prosím.....

autor: Běta (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.11.2009 22:56:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jsou nadherne šikula!!

autor: xalfons
vloženo: 14.10.2009 16:41:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: xalfons
vloženo: 14.10.2009 16:39:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky tak jsem zkoušela (marcipán) podle tebe,jen jsem si to trošku ochutila lžičkou medu a kápla jsem tam i aroma mandle - hořkou a sladkou. Až teda na ty barvy, nekoupila jsem gelové ale sypké - kovandovi, jiné neměli...ale i tak to docela šlo...foto dortíku sem pak vložím, jestli se mi povede? budu s tím dělat poprvésmajlik jinak máš hrozně moc pěkné růžičkysmajlik

autor: xalfons
vloženo: 14.10.2009 16:33:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ahojky tak jsem zkoušela marcipán podle tebe,jen navíc jsem si tam kápla lžičku medu a aroma mandle hořkou a sladkou. Je to super.smajlik

autor: iveta40
vloženo: 10.06.2009 15:33:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

růžičky jsou moc krásnésmajlik

autor: Rose (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2009 21:37:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Su prekrásne

autor: Angela (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2009 11:08:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja mam presne taki isti recept a je veľmi dobrý ale pravda je že neviem robiť take krasne ružičky ako Vy su naozaj veľmi pekne. Ja som skušala robyť poťahovanu hmotu na torty ma nazov Varna ale chuťovo to nieje bohvie čo, to som našla na internete.smajlik

autor: Hella
vloženo: 15.03.2009 20:10:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko, vaše rada je naprosto zavádějící. Vody se tam přidává pár kapek a nechápu, proč by se přidávalo pár kapek Salka. Asi jste chtěla napsat né místo vody, ale místo cukru. Ale tady už takový recept jehttp://www.toprecepty.cz/recept/2676-marcipan-ze-s.... Nezlobte se na mě, ale tohle není marcipán, ale pouze - jak říká název - mléčná hmota (bez chuti - pouze sladká). V receptu chybí příchuť sladké a hořké mandle.

autor: lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.03.2009 09:29:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkuste místo vody dát salko a už není ani potřeba cukr smajlik

autor: alus.s
vloženo: 02.02.2009 20:28:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ježkovy oči to je krása smajlik smajlik dávám bodík

autor: Marta
vloženo: 02.02.2009 11:52:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

za tuhle nádheru smajlik musím udělit bodíka smajlik

autor: LIDKA
vloženo: 01.02.2009 21:42:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Papriko-tyto jsou barvené barvami od KOVANDŮ(mají je v Tescu) a jinak používám gelové barvy.Jinak tady mám své stránky
http://www.lidka.estranky.cz/

autor: jinjorka (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2009 20:17:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTak jsem to zkusila...hmota je fakt skvělá...děkuji...dokonce jsem z ní vyplodila i jakés takés růžičky...takže moc děkuji za recept.Jindra

autor: spagetka
vloženo: 01.02.2009 11:18:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Paráda až oči přecházej smajliksmajlik

vloženo: 01.02.2009 10:03:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nádherasmajlik to je přesně něco, kde já dávám + už proto, že to neumím.smajlik

autor: maris
vloženo: 01.02.2009 08:48:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To nám sem přišla šikovná cukrářkasmajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 31.01.2009 23:44:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jejda ty jsi šikovnásmajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 31.01.2009 22:45:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Receptů na marcipán je tu víc, ale tvůj je velmi jednoduchý. Máš to krásně barevné. Čím to pak barvíš?

autor: žaneta (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2009 22:44:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jsou moc hezkésmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 31.01.2009 22:38:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

LIDKO,ty jsou tak božsky roztomilé a vypadají tak krásně, že by se do nich člověk raději ani nezakouslsmajliksmajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

cukrova hmota mléčný marcipán recept gelové barvy na marcipán recept na fondánovou hmotu mléčná hmota na dorty marcipán potahovaci hmota s maršmelou potahový marcipán recept marcipanova hmota cukroví z marcipánu mléčný marcipán recepty na marcipán recept na mléčný marcipán prodej marcipánu postavicky z marcipánu marcipán recept modelovací mléčná hmota jednoduchý marcipán marcipánová hmota prodej recept na fondánovou modelovací hmotu mléčná hmota recept recept na marcipán na zdobení dortů mléčná hmota maršmelou hmota marcipán prodej mléčná modelovací hmota recept na marcipanovou hmotu mandlová hmota fondánová hmota recept potahová mléčná hmota na dorty recept na marcipánovou hmotu od markéty recept na marcipán mléčná potahovací hmota recept na mlecnou hmotu růžičky z marcipánu kde koupit marcipán domácí marcipán na potahování dortů recept marcipán maršmelounová hmota jak obarvit marcipán mandlová hmota recept mlecna hmota na potahovani dortu




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty