Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Řezy s vaječným likérem

Sváteční řezy s vaječným likérem jsou moc pěkné na pohled a skvěle chutnají. Kombinace krému z likéru a pařížské šlehačky je možná trochu překvapivá, ale lahodná. Řezy s vaječným likérem se stanou součástí vašich rodinných oslav.

Hodnocení receptu je 5,0 (190×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

15. 5. 2010 19:34

Suroviny pro 1 plech

1 plech

plech 30x40 cm

Nutriční hodnoty

Energie21 210 kJ / 5 069 kcal
Bílkoviny103,83 g
Tuky304,16 g
Vláknina24,85 g
Cholesterol 2,09 g
Sodík 979 mg
Sůl2,28 g
Sacharidy414,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Knihovnička receptů

Dobré rady ohledně šlehačky viz komentík:

Sodovka - 11.1.2011 13:19

Zuzka-Cobra - 10.3.2011 10:34

Výhoda 40% šlehačky nebo rostlinné Cremefine je v tom, že šleháme vše dohromady a máme hned pařížskou šlehačku. Pokud ji neseženeme, tak uvedeme večer do varu obyčejnou šlehačku s cukrem a kakaem, a dáme ji vychladnout přes noc, nejlépe do ledničky. Druhý den vyšleháme.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

volhpe1

17. 12. 2013 18:13

Místo pudinku radši kaši z mouky nemám rád tu chuť v tom krému :-p

Monika

30. 6. 2013 18:14

Tak jsem neska vyzkoušela, jsou výborné. Já dělám pařížskou šlehačku tak že ve 33% šlehačce rozpustím ledové kaštany nechám vychladnout a druhý den vyšlehám je výborná ;-)

Dominik

31. 5. 2013 20:20

Nemam slov uzasna dobrota delal jsem ho pro mladsi sestru k narozeninam a myslim ze bude hodne prekvapena pokud ho driv nesnim snad vydrzi jeste 8 hodin :-8

LenkaSilerka LenkaSilerka

27. 5. 2013 19:04

Vypadá to nádherně... Mohu se zeptat na kolik cca kusů to výjde? V sobotu jdu na větší sešlost cca 20 lidí a nechci přijít s prázdnou :)

Irule Irule

25. 4. 2013 11:08

to vypadá skvěle:-O :yes::-p

Ivana79 Ivana79

25. 4. 2013 09:57

Ja pridávam 130.bod:yes:a tak,ako moji predchodcovia,musím moooc pochváliť,naozaj vydarené rezy:-p:yes::yes:

senky senky

31. 3. 2013 19:05

Milá Jahůdko:-K dovol, abych i já se zapsala do Klubu milovníků "Řezů s vaječným likérem";-) Nevím, jakými slovy bych tady vyzvedla všechny jejich superlativy:-D:-D vše už bylo řečeno:yes::yes:
Snad jenom tolik.... dodělala jsem je dopoledne, je tam třetina plechu (a to jsme na to dva:-8:-8 manžel se rozhodl držet rýžovou očistnou kůru :-D:-D:-D dobře mu tak:-S).
Jako důkaz přidávám foto a jako dík 127. bodík:yes::-K

1974andrea 1974andrea

17. 3. 2013 18:22

jahoda:Tak už si můžeš v klidu oddychnout;-):-D

jahoda jahoda

17. 3. 2013 17:35

1974andrea:
Andrejko, tak to je super:-). Trochu jsem trnula, to víš, nemáme všichni stejné chutě:-p.
Pořád lepší, když kuchařku ostatní chválí, než jako někdy u nás "no šlo to" :-D:-//
Díky za fotky :-K

1974andrea 1974andrea

17. 3. 2013 13:06

jahoda:Tak Jahůdko, musím vyřídit od všech velké díky za recept, moc jsme si všichni pochutnali a recept jsem rozdávala skoro všem;-) Posílám ti velký bodík a fotky, které jsem fotila letem světem, když jsem nosila na stůl, takže žádná velká paráda:-8

1974andrea 1974andrea

15. 3. 2013 12:08

jahoda:Tak díky za radu a už se těším, jak si budou hosti mlaskat;-)

jahoda jahoda

15. 3. 2013 12:05

1974andrea: ;-), i když ta Cremefine(nebo i 40% na šlehání) má super trvanlivost i 3 dny, já bych ji tam dala až zítra.
Mám totiž ráda všechno čerstvé a šlehačka se nemusí nechat ztuhnout, jako krém, takže proč ne až zítra:-*
Držím palce, ať jsi max. spokojená (a nejen Ty):-K

1974andrea 1974andrea

15. 3. 2013 11:46

jahoda:Jahůdko, už mám 3/4 za sebou. Chci ty řezy na zítra odpoledne a chci se zeptat, jestli tu šlehačku mám udělat radši až zítra?

jahoda jahoda

26. 2. 2013 23:08

masou: ahoj, myslíš ten "zastudena"??? ten taky ráda používám, ale hlavně do šlehačkového, nebo jak píšeš - tvaroh+zakysanka.
Ale když šlehám máslový, tak ho nastavuji právě uvařeným pudinkem. Hodně zjemní máslovou chuť... Zašlehat jen pudink.prášek, to jsem ještě nezkoušela, fakt to jde??:-K

masou

26. 2. 2013 23:01

jahoda:
Já dávám do krému instantní puding, krásně drží. Dávám ho i do tvarohu s kysanou smetanou - úžasný krém....

1 2 3 4 5 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: skvělé řezy na oslavu řezy s vaječným konakem krém s vaječným likérem vaječné řezy co s vaječnými bílky řezy s vaječným likérem a pařížskou šlehačkou buchta s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku recepty s vaječným likérem super recepty na rezy zákusek s vaječným likérem řez s vaječným likérem řezy z vaječného koňaku a šlehačky máslový krém s vaječným likérem pařížská šlehačka recept krem z vaječného likéru moučník s vaječným likérem řezy s vaječným řezy s vaječným koňakem a pařížskou šlehačkou s vaječným likérem

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, voda, mouka polohrubá, kakao, prášek do pečiva, marmeláda, mléko, pudink vanilkový, koňak vaječný, máslo, cukr moučkový, šlehačka, cukr, kakao

TopRecepty.cz

Řezy s vaječným likérem

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gpBD