Krémové řezy s vaječným koňakem

Denisa Kuchařka:

Moučníky , Řezy 7 názorů

59

Suroviny

5 ks vejce
5 lžic cukru
1 lžíce horké vody
3 lžíce oleje
1 ks kypřicího prášku do pečiva
5 lžic polohrubé mouky
3 lžíce kakaa
0,5 l mleka
2 ks vanilkového pudingu
200 ml vaječného koňaku
1 balení šlehačky ke šlehání
1 balení zakysané smetany
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Bílky oddělíme od žloutků. Žloutky, cukr, vodu a olej ušleháme do pěny. Poté přidáme mouku smíchanou s práškem do pečiva a kakao. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků.

  2. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme péct. Upečené těsto se začne odchlipovat od okrajů pekáče, necháme ho vychladnout.

  3. Krém č. 1: V oslazeném mléce, dle vlastní chuti, uvaříme hustý pudinK. Poté necháme trochu vychladnout a zamícháme do něj vaječný koňak, vhodíme jedno celé máslo a vyšleháme hladký krém. Necháme ho chvilku vychladnout a pak krém navrstvíme na upečené těsto a dáme vychladit do ledničky.

  4. Krém č. 2: Ušleháme si smetanu na šlehání se 2 ztužovači šlehačky a pak po lžících přimícháme zakysanou smetanu a dle chuti přidáme moučkový cukr.

  5. Šlehačkový krém navrstvíme na krém pudinkový a můžeme posypat například grankem. Vrátíme zpět do lednice a necháme úplně zatuhnout.

Poznámka

Poté můžeme krájet a servírovat

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 50 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Krémové řezy s vaječným koňakem

  • kacenka tarbajova kacenka tarbajova

    děkuji moc za recept včera jsem vyzkoušela a povedlo se jenom ja nedavám do 2 krému ztužovače ale stejně my ztuhlo a dokonce rodine moc chutná.děkuji a doporučují to vyzkoušet :-))

    Odpovědět

  • tlapička tlapička(neregistrovaná)

    procházím recepty a tento vypadá dobře tak ho vyzkouším pak napíšu výsledek:-))

    Odpovědět

  • kačenka tarbajová kačenka tarbajová(neregistrovaný)

    Krémové řezy s vaječným koňakem můžu říct že je to výborný recept je upečený a dokonce velmi chutná nejvíc si rodina pochutnala na krémy a čerstvé mi baštili když jsem dělala řez .doporučijí ho delát je vyborný jená vec byla že jsem zapoměla na ztužovače šlehačky to jsem si nevšimla takže je řez bez ztuhčovače no ale je dobrý .:-)

    Odpovědět

  • Lendiiik Lendiiik

    zapomněla jsem na stužovače šlehačky, letím pro ně a až mi to ztuhne, tak ještě přidám výsledný efekt, ale už teď si myslím, že to bude velká ňamka:-p

    Odpovědět

  • HankaPu HankaPu

    Vypadá to na pořádnou mňamku:-p:yes: a už mám v oblíbených a tobě bodík:yes::yes: +

    Odpovědět

  • Sodovka Sodovka

    To musí být fakt dobrůtka.:-p Náplň musí být fantastická :-p:-p:-p Dávám do oblíbených a v zimě vyzkouším. Teď je na podobné moučníky moc teplo.Dík za receptík.

    Odpovědět

  • Květa Květa(neregistrovaná)

    Holky určitě vyzkoušejte.Je to sice bomba na kalorie,ale stojí za to:-!Budete si olizovat prsty

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo