Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Smažení a dopékání v troubě

Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.

Hodnocení receptu je 5,0 (100×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

18. 6. 2010 10:30

Suroviny pro 1

1

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marta Urbancová

13. 12. 2015 15:08

Dobrý den.Nechápu stále,že se musí řízky,květák ,ryby ,první předsmažit a pak dát do trouby.Nebo někdo nalije olej ještě na plech,na pečící papír a pak smaží.Je to totální blbost.To zrovna může smažit v hrnci na sporáku,když tam leje olej,jako na plech.Stačí dát pečící papír na suchý plech.Položit obalený květák,ryby,řízky.... Pak si naleji trochu oleje do hrnku a štětečkem,nebo co používáte na potíraní potřu obalený květák,filety..a dám péci.Potřu zkrátka jen to co peču.Neleji olej na plech...Pak to mám vše upečené do zlatova.Tak peču i karbenátky,holandany.Dokonce peču brambor.placky taky v troubě.Jen olej trochu neleji na plech,ale přímo do směsi na bramboráky.Nechám chvíli uležet.Pak rozehřeji troubu a dávám na plech s pečícím papírem.Bud těsto roztáhnu po celém plechu ,nebo dělám kolečka jako placky.Tohle si vyzkoušejte a uvidíte.Peču placky,vrch i spodek na 220 a pak stáhnu teplotu.Je to uepčené vše krásně do zlatova.At je to květák, ryby, maso nebo placky.6ádné lití oleje na plech.

beda venerabilis

4. 12. 2015 12:18

Jen bych doplnil, že těch 150 - 170 stupňů je zbytečných.
Na to dojití postačí teplota 80-90. Řízkům to spíše prospěje. Ono při něm nejde o to, aby se dopekly, ale aby po dobu dalších asi 7 minut nevystydly.
Kdysi jsem v KFC čekal na objednaná křidýlka, a přitom jsem slečně přes rameno přečetl poučení na dvířkách jejich "docházecí" trouby.

Vlaďka

29. 11. 2015 09:20

jarda Kadic::yes:

JANA62 JANA62

20. 11. 2015 19:02

Také to tak leta dělám,je to nejlepší jak se může smažit :-)

jarda Kadic jarda Kadic

20. 11. 2015 13:41

frantiska: a každá ženská, kromě vás, umí číst a přečte si úplně nahoře,že recept je pro ZAČÁTEČNÍKY:no:

cathleen cathleen (moderátorka)

20. 11. 2015 13:22

chocolate: jj, co bych za to kdysi dala, za podobné rady!:-):yes:

chocolate chocolate

20. 11. 2015 13:20

frantiska:Na topky chodi i zacinajici kuchtici, kterym podobne podrobne navody jiste prijdou vhod.Kazdy nekdy zacinal a ne kazdy mel to stesti ucit se od maminky ci babicky tyto zakladni veci.

frantiska

20. 11. 2015 13:11

toto je recept tak pro nactilete snad kazda zenska co vari aspon trochu to vi nechat dojit v troube i bifteky a prirodni dobrou chut

scarlet

18. 8. 2015 20:45

Dobrý večer, i já se přidávám se svou troškou do mlýna. Takto to smažila a dávala potom do trouby i moje maminka a babička. Maminka ty řízky dávala na pařáček na knedlíky a bez másla, kvůli dietě. Jen na spodek dna dala vždy trošku vody. No a z těch řízků samo na pařáčku sjel ten tuk a bylo to potom " zdravější" A květák jsme dělali také tak. Nevařili jsme ho nikdy předem, po osmažení zase na kastrol do trouby a on sám se tak nějak dodělal. Sedím tu a hledám co zítra uvařit. No a už vím na sto procent, co bude v sobotu. Řízky!!!!!:-K:-K:-K:yes::yes:

Dagmara

6. 6. 2015 13:47

Dnes jsem dělala podle tohoto návodu řízky v troubě, 14ks, na jednom plechu, překládala jsem je přes sebe. Byly krásně propečené, šťavnaté - a STEJNOMĚRNĚ opečené - žádná světlá místa u toho překládání! Díky moc za tento návod, jinak už řízky dělat nebudu!!! :-):yes::-K

maja f maja f

4. 4. 2015 12:03

Vynikající, dneska "smažené" velké plněné řízky a byly pěkné šťavnaté :-)

Chilli papricka

4. 10. 2012 10:02

přímo nenávidím smažení květáku. dělala jsem naposled v troubě a super:yes:dneska jdu takto udělat řízky:-))

yanull yanull

5. 9. 2012 18:06

Kadlik:Tak to je prima vychytávka, takový chlebík bych si hnedle dala a díky za ni posílám :-p:yes::-K

Kadlik Kadlik

5. 9. 2012 10:55

Tohle dopékání v troubě znám, je to skvělá věc.. Používám jednu vychytávku - neskládám přímo na pečící papír, ale dám na plech pečící papír, a na něj krajíčky chleba. Teprve na ten chleba dám dopéct řízky. On ten chlebík vypije všechno sádlo, které v řízku zůstalo... A mnohokráte se stalo, že místo domácím zvířátkům, chlebík jsem očesnekoval a jako dorážku po obědě zfutroval já!!!;-)

maja f maja f

27. 3. 2012 17:56

Vynikající, před chvilkou jsem si pochutnala na prsíčkách, byly šťavnaté a ne moc mastné, odteď nesmažím jinak :-)

1 2 3 4 7

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík

Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák

TopRecepty.cz

Smažení a dopékání v troubě

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Pzgn