Smažení a dopékání v troubě
Pokud připravujete smažené řízky nebo obalovaný květák pro celou rodinu, vystojíte u sporáku důlek. Nebo můžete zkusit naši efektivnější přípravu - předsmažení a následné dopečení v troubě. Máme pro vás návod krok za krokem.
Suroviny pro 1
1
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Dobu pečení musíte sami ve své troubě vyzkoušet. Já peču na elektrice, v plynové troubě to neumím odhadnout. Když řízky zůstanou ještě na večeři nebo druhý den, dáme je jen opět na pečicí papír jen už odkryté do trouby "rozpéci" a jsou znovu jako čerstvě usmažené. Nebo by to možná stačilo jen v mikrovlnce, ale s tím nemám zkušenosti, protože ji nevlastním. Ještě jedna poznámka: Když budete mít větší množství kuřecích křídel nebo menších řízků, můžete je do pekáčku narovnat jeden za druhým, tzv. "nastojato", propečou se také bez problémů.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
13. 12. 2015 15:08
Dobrý den.Nechápu stále,že se musí řízky,květák ,ryby ,první předsmažit a pak dát do trouby.Nebo někdo nalije olej ještě na plech,na pečící papír a pak smaží.Je to totální blbost.To zrovna může smažit v hrnci na sporáku,když tam leje olej,jako na plech.Stačí dát pečící papír na suchý plech.Položit obalený květák,ryby,řízky.... Pak si naleji trochu oleje do hrnku a štětečkem,nebo co používáte na potíraní potřu obalený květák,filety..a dám péci.Potřu zkrátka jen to co peču.Neleji olej na plech...Pak to mám vše upečené do zlatova.Tak peču i karbenátky,holandany.Dokonce peču brambor.placky taky v troubě.Jen olej trochu neleji na plech,ale přímo do směsi na bramboráky.Nechám chvíli uležet.Pak rozehřeji troubu a dávám na plech s pečícím papírem.Bud těsto roztáhnu po celém plechu ,nebo dělám kolečka jako placky.Tohle si vyzkoušejte a uvidíte.Peču placky,vrch i spodek na 220 a pak stáhnu teplotu.Je to uepčené vše krásně do zlatova.At je to květák, ryby, maso nebo placky.6ádné lití oleje na plech.
4. 12. 2015 12:18
Jen bych doplnil, že těch 150 - 170 stupňů je zbytečných.
Na to dojití postačí teplota 80-90. Řízkům to spíše prospěje. Ono při něm nejde o to, aby se dopekly, ale aby po dobu dalších asi 7 minut nevystydly.
Kdysi jsem v KFC čekal na objednaná křidýlka, a přitom jsem slečně přes rameno přečetl poučení na dvířkách jejich "docházecí" trouby.
Na to dojití postačí teplota 80-90. Řízkům to spíše prospěje. Ono při něm nejde o to, aby se dopekly, ale aby po dobu dalších asi 7 minut nevystydly.
Kdysi jsem v KFC čekal na objednaná křidýlka, a přitom jsem slečně přes rameno přečetl poučení na dvířkách jejich "docházecí" trouby.
29. 11. 2015 09:20
jarda Kadic:
20. 11. 2015 19:02
Také to tak leta dělám,je to nejlepší jak se může smažit
20. 11. 2015 13:41
frantiska: a každá ženská, kromě vás, umí číst a přečte si úplně nahoře,že recept je pro ZAČÁTEČNÍKY
20. 11. 2015 13:22
chocolate: jj, co bych za to kdysi dala, za podobné rady!
20. 11. 2015 13:20
frantiska:Na topky chodi i zacinajici kuchtici, kterym podobne podrobne navody jiste prijdou vhod.Kazdy nekdy zacinal a ne kazdy mel to stesti ucit se od maminky ci babicky tyto zakladni veci.
20. 11. 2015 13:11
toto je recept tak pro nactilete snad kazda zenska co vari aspon trochu to vi nechat dojit v troube i bifteky a prirodni dobrou chut
18. 8. 2015 20:45
Dobrý večer, i já se přidávám se svou troškou do mlýna. Takto to smažila a dávala potom do trouby i moje maminka a babička. Maminka ty řízky dávala na pařáček na knedlíky a bez másla, kvůli dietě. Jen na spodek dna dala vždy trošku vody. No a z těch řízků samo na pařáčku sjel ten tuk a bylo to potom " zdravější" A květák jsme dělali také tak. Nevařili jsme ho nikdy předem, po osmažení zase na kastrol do trouby a on sám se tak nějak dodělal. Sedím tu a hledám co zítra uvařit. No a už vím na sto procent, co bude v sobotu. Řízky!!!!!
6. 6. 2015 13:47
Dnes jsem dělala podle tohoto návodu řízky v troubě, 14ks, na jednom plechu, překládala jsem je přes sebe. Byly krásně propečené, šťavnaté - a STEJNOMĚRNĚ opečené - žádná světlá místa u toho překládání! Díky moc za tento návod, jinak už řízky dělat nebudu!!!
4. 4. 2015 12:03
Vynikající, dneska "smažené" velké plněné řízky a byly pěkné šťavnaté
4. 10. 2012 10:02
přímo nenávidím smažení květáku. dělala jsem naposled v troubě a superdneska jdu takto udělat řízky
5. 9. 2012 18:06
Kadlik:Tak to je prima vychytávka, takový chlebík bych si hnedle dala a díky za ni posílám
5. 9. 2012 10:55
Tohle dopékání v troubě znám, je to skvělá věc.. Používám jednu vychytávku - neskládám přímo na pečící papír, ale dám na plech pečící papír, a na něj krajíčky chleba. Teprve na ten chleba dám dopéct řízky. On ten chlebík vypije všechno sádlo, které v řízku zůstalo... A mnohokráte se stalo, že místo domácím zvířátkům, chlebík jsem očesnekoval a jako dorážku po obědě zfutroval já!!!
27. 3. 2012 17:56
Vynikající, před chvilkou jsem si pochutnala na prsíčkách, byly šťavnaté a ne moc mastné, odteď nesmažím jinak
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Klobásy
Přidáno před 4 hodinami
Křupavé tyčinky z pečiva
Přidáno před 5 hodinami
Pohanka s mraženou směsí zeleniny
Přidáno před 7 hodinami
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Přidáno před 17 hodinami
Kvásková tmavá cihla se semínky
Přidáno před 20 hodinami
Vepřová krkovice dušená na zelenině
Přidáno 28. 4. 2024 08:57
Právě bylo uvařeno:
Čočka na kyselo
Foxina uvařila před 20 minutami
Šumavské dalamánky
TAkova uvařila před 49 minutami
Hrnkové knedlíky z mikrovlnky
terkaferka13 uvařil před 1 hodinou
Kuřecí tarhoňa z jedné pánve
Simpfe uvařila před 2 hodinami
Nejlepší pudinkáče
EvaZajacova uvařila před 2 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem, špenátem a sýrovo-smetanovou omáčkou
Katerina007 uvařila před 2 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Dohnalova uvařila před 3 hodinami
Vepřový pekáček s hlávkovým zelím a noky
Lucie1982 uvařila před 4 hodinami
Cibulové krůtí placičky
daniela1262 uvařila před 4 hodinami
Banánové lívance
snejkee uvařil před 5 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: smažení řízků v troubě smažený řízek vepřový v troubě řízky smažené v troubě smažení v troubě veprove rizky smazene v troube vepřové řízky v troubě jak smazit rizky v troube dopékání řízků v troubě smažené řízky v troubě smazeny kralik v troube smazeni rizku smažený řízek v troubě smažení řízků v troubě recept smazeni rizku v troube bez tuku smažení vepřových řízků řízky dopékané v troubě řízky v troubě na pečícím papíru jak dlouho smažit vepřové řízky smažený králík v troubě recept smažený králík
Suroviny: maso vepřové, maso kuřecí, filet rybí, maso králičí, květák
Smažení a dopékání v troubě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Pzgn
98 názorů