Dort nejen prázdninový
Dorty jsou zpravidla nedílnou součástí jakékoliv oslavy. Tento můžete připravit třeba dětem k vysvědčení a k oslavě začátku prázdnin. Je připraven z banánového dvoubarevného těsta, vanilkového krému a zdobí jej lahodná šlehačka, kokos a jahody.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
dortová forma o průměru 23 cm
Nutriční hodnoty
Energie | 13 631 kJ / 3 258 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 72,22 g |
Tuky | 112,49 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 609 mg |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 467,67 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Těsto jsem převzala s laskavým svolením od Papriky Markéty http://www.toprecepty.cz/recept/10782-bananovy-kol... a udělala jsem na něm pár lehkých změn. Taky jsme se dohodli, že dám dort jako nový recept, i když je částečně převzatý z jejího receptu. Děkuju jí.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 5. 2012 13:26
Prosím vás, chtěla jsem se zeptat jak je to s tou formou.. používáte na tento dort normální dortouvou formu nebo formu o menší velikosti? díky za odpověď
7. 4. 2012 13:01
Tak jsem ho teď vyndala z trouby a nenaběhnul tak jak měl... je nizoučkej... příště se snad povede lépe po nazdobení snad taky udělá radost a splní účel. Je pro maminku k narozeninám
12. 2. 2012 17:44
dort se povedl a je moc dobrý!:) přikládám fotku a bodík
5. 5. 2011 09:31
Lucko (neregi.) kokosem obaluji tak, že si do dlaně nasypu kokos, dort lehce nakloním a ten kokos na dort přitisknu. Jde to docela rychle a není až takových zbytků.
21. 4. 2011 20:30
Dobrý den, mohu se jen zeptat jak se \"obaluje v kokosu\"? Zkoušela jsem na strany dortu kokos \"naházet\", ale myslím, že je to velmi nepraktický způsob
25. 3. 2011 18:09
Jenom nakukuji, tak nevím, jestli se někde níže píše o průměru formy (v receptu to nemůžu najít), ale to hraje velkou roli, jestli má průměr 20 nebo 26 cm. Možná proto byl piškot zdánlivě nízký
25. 3. 2011 17:35
mirca75:Mirčo to bude tím, že už to máš v ruce Sama mám zkušenost, že i druh mouky může pozměnit chuť a hlavně konzistenci těsta
25. 3. 2011 15:36
Ivcaa a Heluska, korpusy z tohoto těsta dělám docela často a vždy mi krásně vyběhnou do výšky. Těsto je sice malinko hutnější, ale rozhodně není husté. Je mi líto, že se vám korpus nepovedl. Přeji hezký den.
25. 3. 2011 14:56
Ivcaa:Já myslím, že to bude tím, že jsou v korpusu banány...proto dort nevyskočí a je asi hutnější Bez banánů by byl asi korpus nadýchanějšíAle nemám vyzkoušeno - je to jen doměnka...protože taky docela dost peču a dokážu si představit jak těsto reaguje.
25. 3. 2011 14:52
Ivcaa: mam stejnou zkušenost i přes krásně vyšlehané bílky. Tak nevím čím to :( Asi zůstanu věrná svému piškotovému korpusu, ale jinak promíchání barev se celkem zdařilo :)
17. 3. 2011 17:23
Tak první pokus nevyšel :( použila jsem přesně to množství všech surovin na korpus, a je hrozně nízký :( tak to zkusím zdvojit :)
10. 3. 2011 15:03
Dodo(neregi.), k fotkám jsem Ti nahrála i tu náplň, kterou jsem použila a tady Ti na ní přidávám odkaz http://www.rozvoz-potravin.cz/kategorie/10-knedlik.... Jsou to ty čtyři obrázy nahoře Dortová náplň ..... Ke krému - ano, zbylým krémem jsem obmazala dort a ještě jsem ho zlehka přetřela šlehačkou.
Mata3636, děkuju za pomoc pro Ivču(neregi).
Mata3636, děkuju za pomoc pro Ivču(neregi).
10. 3. 2011 12:56
Dobrý den,co je krém Dr.Oetkera? A on se pomaže seshora i ze strany a pak se jeste pomaže ten dort znovu šlehačkou? Děkujii
5. 3. 2011 20:25
Děkuji moc za radu :) ;)
5. 3. 2011 19:55
Ivča/neregistrovaná/ ak môžem poradiť ja, aj keď nie som autorka receptu: to mramorovanie sa robí tak, že 1/3 cesta sa zafarbí kakaom a potom do tortovej formy to dávate takto: 2 lyžice polievkové bieleho cesta do prostriedku formy, na to 1 lyžica kakaového cesta a na to zasa 2 lyžice bieleho cesta a tak ďalej. nemiešať, nebáť sa, ono sa ta samo roztečie až do okrajov formy. pre lepšie pochopenie si to pozrite na mimibazar.sk a do vyhľadávača si zadajte ružičková tortička, tam je to pekne nafotené. nech sa darí
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Bílá kedlubnová polévka s česnekem
Přidáno před 3 hodinami
Jablečné řezy s rybízem a vanilkovým krémem
Přidáno 12. 5. 2024 11:58
Bramboráky plněné masovo zeleninovou směsí
Přidáno 11. 5. 2024 09:00
Ovocný koláč podle Josefa Maršálka
Přidáno 10. 5. 2024 11:29
Kokosový dort bez mouky
Přidáno 10. 5. 2024 10:57
Opečený domácí lančmít s bramborami se špenátem
Přidáno 10. 5. 2024 09:45
Právě bylo uvařeno:
Smažené tvarohové koblížky
Wikki uvařil před 44 minutami
Listové mřížky s pudinkem a ovocem
Olminka uvařila před 1 hodinou
Rybí filé v těstíčku
Maykl83 uvařila před 1 hodinou
Výborný čočkový salát
dolja uvařila před 1 hodinou
Salát z červené řepy s křenem
Fitulka uvařila před 1 hodinou
Ředkvičky na smetaně
Carlosss40 uvařila před 1 hodinou
Poctivá květáková polévka
Pavelvan uvařila před 2 hodinami
Plněné papriky v zeleninové omáčce v pomalém hrnci
Jaja.27 uvařila před 2 hodinami
Rajská polévka se špeclemi
Ivcatkoo uvařil před 3 hodinami
Tilápie v arašídové omáčce s pak choi, rýží a koriandrem
JanaDr uvařil před 3 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Nadýchané bydžovské peciválky podle receptu Josefa Maršálka. Vláčnost zaručí jeden krok při přípravě
Krásně ozdobený dort je naší chloubou. Jednoduchý trik nám usnadní krájení upečeného korpusu na rovné pláty
Jak vyšlehat pevný sníh z bílků - rady pro začátečníky
Další recepty
Tématické fráze: recepty moučníky dorty od markéty recepty dorty od markéty báječné dorty od markéty dobré dorty od markéty dort úžasné dorty od markéty užasné dorty velmi lehké krémy na dorty od markéty dobre dorty dorty od markéty fotoalbum recepty moučníky dorty dort k 18 narozeninam dort k 18. narozeninám pro holku dorty k 18 narozeninám dort motýl dobrý dort moc dobré dorty vanilkový krém na dort báječné dorty od markéty recepty
Suroviny: vejce, cukr moučkový, cukr vanilkový, voda, mouka polohrubá, prášek do pečiva, kakao holandské, banán, mléko, cukr moučkový, marmeláda, mléko, rum, smetana ke šlehání, ztužovač, cukr moučkový, jahody, kokos
Dort nejen prázdninový
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5RzA
89 názorů