Varná modelovací hmota (dobrá na potahování dortů)

Ivousek Kuchařka: Ivousek

Zdobení 64 názorů

Suroviny

150 ml vody
70 g másla
150 g hladké mouky
700 g moučkového cukru
mandlové aroma
Recept si zatím oblíbilo 23 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Vodu a máslo dát do hrnce a přivést k varu. Když začne voda s máslem vařit, přidáte hned a rychle mouku. Vařečkou už mimo plotnu udělat těsto. Do studeného těsta pak zadělat všechen cukr a na závěr mandlové aroma.

Poznámka

Hmota je velice jednoduchá a velmi dobře se s ní pracuje.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 113 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Varná modelovací hmota (dobrá na potahování dortů)

  • Jirka64 Jirka64

    Použil jsem recept. Nemá to chybu, je poplatný surovinám. Cukr vmísit do studeného těsta z lednice. Nejlépe ho natrhat na malé kousky, prosypat cukrem, promnout a opakovat až do spotřebování všeho cukru. Asi 5 minut a je to. A do lednice. Pár hodin mu prospěje.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Verca: Před vmícháním cukru musí být těsto zcela zchladlé.

    Odpovědět

  • Verca Verca(neregistrovaná)

    Tak nevim ale me zklamala cim sem vic pridala cukr tim.se to vic lepilo :(

    Odpovědět

  • Maja Motti Maja Motti

    Anna: No když je v postupu přípravy uvedeno: přidat mouku - tak to může spoustu začátečnic zmást. Není třeba ostře vyjíždět, spíš opravit chybu v receptu. V postupu přípravy receptu - abych byla přesná.

    Odpovědět

  • Jakub Jakub(neregistrovaný)

    Prosím Vás dnes jí dělám poprvé v životě a dokud nedal cukr šlo z ní tvarovat a vše do vychladlé dal ten moučkový cukr a kompletně začala lepit a konzistence hustsiho pikaa... Třeba ještě vychladit zatím se přeshodinku chladí, zkušenost?

    Díky

    Odpovědět

  • mája mája(neregistrovaná)

    hmota je luxusní jsem moc spokojená-děkuji:yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • petmic petmic

    Hmota hotová, pracovalo se mi s ní dobře. Nechám uležet přes noc, ráno obarvím, snad to půjde dobře.

    Odpovědět

  • Lucie Lucie(neregistrovaný)

    Moc děkuji za recept, dneska jsem dělala dort a hmota byla naprosto senzační..jako naprostá začátečnice se musím pochválit :-D fakt se s ní dobře pracovalo, DĚKUJI!!!

    Odpovědět

  • Petra Petra (neregistrovaný)

    Prosím o pomoc, hmota se mi trhá a nejde vyválet :-(

    Odpovědět

  • Nikol Nikol(neregistrovaný)

    Chci se zeptat nikdy jsem nedělala, kdybych chtěla použít potravinářské barvivo tak to se dává až uplně nakonec asi že?

    Odpovědět

  • Anna Anna(neregistrovaná)

    Samozřejmě, že 700! A z čeho myslíte, že by ta hmota byla - z mouky?

    Odpovědět

  • lucie lucie(neregistrovaný)

    opravdu tam jde 700g cukru?? nemá být jen 70??

    Odpovědět

  • Petra Petra(neregistrovaná)

    Jen k tomu názvu: hmota se sice vaří, ale jmenuje se VARNA. Její původ je v Bulharsku.

    Odpovědět

  • Romca93 Romca93

    Dobrý den, chci se zeptat kolik hmoty je z té jedné dávky :-) Děkuji :-)

    Odpovědět

  • Zdeňka Zdeňka(neregistrovaná)

    vyzkoušela jsem a je to super hmota :-) povedlo se a dobře se s tím pracuje, mockrát děkuju autorce za recept :-) :yes:

    Odpovědět

1 2 3 4 5

Tématické fráze: potahovací hmota na dorty potahování dortu potahová hmota mandlové těsto na potahování potahová hmota recept recept na marcipánovou na potahování dortů marcipánová hmota na potahování recept domácí potahová hmota mandlová hmota recept mandlová potahovací hmota recept mandlová hmota potahovací hmota na dorty recept potahovací hmota na dorty výborná modelovací hmota z mouky potahovaci hmota varna marcipánová hmota na potahování varna hmota dorty od mámy potahovací hmota na dort marcipánová hmota prodej

Zapomněl/a jsem heslo