

Varná modelovací hmota (dobrá na potahování dortů)
Suroviny
- 150 ml vody
- 70 g másla
- 150 g hladké mouky
- 700 g moučkového cukru
- mandlové aroma
Postup přípravy receptu
Vodu a máslo dát do hrnce a přivést k varu. Když začne voda s máslem vařit, přidáte hned a rychle mouku. Vařečkou už mimo plotnu udělat těsto. Do studeného těsta pak zadělat všechen cukr a na závěr mandlové aroma.
Poznámka
Hmota je velice jednoduchá a velmi dobře se s ní pracuje.
Pochutnali jste si? Sdílejte recept!
Sdílet na Facebooku Poslat emailem
Recept sdílelo již 113 kuchařů a kuchařek
Alternativy k tomuto receptu
Zobrazit další alternativyOhodnoťte recept: Varná modelovací hmota (dobrá na potahování dortů)
-
Použil jsem recept. Nemá to chybu, je poplatný surovinám. Cukr vmísit do studeného těsta z lednice. Nejlépe ho natrhat na malé kousky, prosypat cukrem, promnout a opakovat až do spotřebování všeho cukru. Asi 5 minut a je to. A do lednice. Pár hodin mu prospěje.
-
Verca: Před vmícháním cukru musí být těsto zcela zchladlé.
-
Tak nevim ale me zklamala cim sem vic pridala cukr tim.se to vic lepilo :(
-
Anna: No když je v postupu přípravy uvedeno: přidat mouku - tak to může spoustu začátečnic zmást. Není třeba ostře vyjíždět, spíš opravit chybu v receptu. V postupu přípravy receptu - abych byla přesná.
-
Prosím Vás dnes jí dělám poprvé v životě a dokud nedal cukr šlo z ní tvarovat a vše do vychladlé dal ten moučkový cukr a kompletně začala lepit a konzistence hustsiho pikaa... Třeba ještě vychladit zatím se přeshodinku chladí, zkušenost?
Díky -
hmota je luxusní jsem moc spokojená-děkuji
-
Hmota hotová, pracovalo se mi s ní dobře. Nechám uležet přes noc, ráno obarvím, snad to půjde dobře.
-
Moc děkuji za recept, dneska jsem dělala dort a hmota byla naprosto senzační..jako naprostá začátečnice se musím pochválit
fakt se s ní dobře pracovalo, DĚKUJI!!!
-
Prosím o pomoc, hmota se mi trhá a nejde vyválet
-
Chci se zeptat nikdy jsem nedělala, kdybych chtěla použít potravinářské barvivo tak to se dává až uplně nakonec asi že?
-
Samozřejmě, že 700! A z čeho myslíte, že by ta hmota byla - z mouky?
-
opravdu tam jde 700g cukru?? nemá být jen 70??
-
Jen k tomu názvu: hmota se sice vaří, ale jmenuje se VARNA. Její původ je v Bulharsku.
-
Dobrý den, chci se zeptat kolik hmoty je z té jedné dávky
Děkuji
-
vyzkoušela jsem a je to super hmota
povedlo se a dobře se s tím pracuje, mockrát děkuju autorce za recept