

Koláč s vanilkovým krémem a jahodami
Suroviny
- 200 g hladké mouky (nebo polohrubé)
- 2 lžíce mouky sojové
- 125 g rostlinného tuku
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 vejce
- 2 lžíce jahodového džemu nebo marmelády
- zmrazené jahody
- Vanilkový krém:
- 2,5 dcl mléka
- 1 sáček vanilkového pudinku
- 2 lžíce pískového cukru
- 1 lžíce vanilkového cukru
- 60 g změklého rostlinného tuku
Postup přípravy receptu
Z uvedených surovin zpracujeme těsto, které necháme v chladu půl hodiny odležet. Pak těsto rozválíme na placku o 3 cm větší než je dno dortové formy. Těsto vložíme do formy, propícháme vidličkou a v dobře vyhřáté troubě upečeme.
Vychladlé potřeme marmeládou, na ni rozetřeme krém a na něj úhledně urovnáme nakrájené jahody.
Vanilkový cukr: Z mléka, pudinkového prášku a cukru uvaříme hustý pudink. Do teplého všleháme vanilkový cukr a po kouskách přidáváme tuk. Po prochladnutí krém použijeme.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Koláč s vanilkovým krémem a jahodami
-
Recept vypada pekne, chystam se vyzkouset. Ale nepise se tde na jak dlouho a na kolik stupnu pect?
-
a jak dlouho a na kolik stupňů pečete ?
-
Kolac byl naprosto luxusni- jednoduchy a chutny. jen jsem udelala malou dodelavku- aby mi synator nevyjedl jen jahoty tak jsem zalila cervenym zele- luxus mnamka- manzel se mohl ujist a nechtel delat z jahod ani marmeladu
-
Tož vyzkoušíme a uvidíme...
ale jinak dobrý nápad..
-
Ukládám, vyzkouším. Bodík dávám dopředu.
Dělám podobně, ale s piškotovým těstem, tohle vypadá dobře.
-
Koláč je výborný, rýchlo urobený. Akurát som vymenila vanilkový puding za jahodový puding, ale čiate z pragmatických dôvodov, jahodový bol doma
Je to za bodík