Perníčky
Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 715 kJ / 5 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 208,18 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 887,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2014 17:49
Dnes jsem je zkoušela a nic moc. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.
26. 3. 2013 20:31
Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)
30. 11. 2012 18:15
www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.
24. 11. 2012 20:05
husty
23. 12. 2011 11:50
Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju
11. 12. 2011 16:47
toto vypada dobre musim to skusit
15. 12. 2009 14:07
My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá
12. 12. 2009 15:25
a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?www.toprecepty.cz
6. 12. 2009 12:56
Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!
12. 2. 2009 23:38
Možná by to lepší foto vylepšilo.
22. 11. 2008 18:22
jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí prsa plněná hráškem s pečenou dýní a kari omáčkou
Přidáno před 12 hodinami
Hrášková pomazánka s pomazánkovým máslem
Přidáno před 13 hodinami
Bulgur s osmaženou zeleninou a kuřecím masem
Přidáno před 14 hodinami
Fazolky nakyselo s přílohou v multifunkčním hrnci
Přidáno před 15 hodinami
Toastová pizza v troubě
Přidáno před 16 hodinami
Cheesecake od Evy
Přidáno před 17 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Dvoubarevná bábovka
Grecmanova uvařila před 1 hodinou
Halali - zelenina na "svíčkovou" omáčku
Alaala uvařila před 4 hodinami
Zeleninová polévka s kapáním
Wikusche uvařila před 9 hodinami
Jednoduchý ředkvičkový salát se šunkou a jogurtem
Kava 2 uvařila před 9 hodinami
Brokolicová polévka
Jindriskas uvařil před 14 hodinami
Loštický řízek
paprika1000 uvařila před 15 hodinami
Pravá bulharská pomazánka
Adlla uvařil před 15 hodinami
Polévka z libečku s kroupami
komajda065 uvařila před 16 hodinami
Mandarinkové řezy s kefírem
Fitulka uvařila před 17 hodinami
Bramborové knedlíky
Krize uvařila před 18 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit perníčky a vyvarovat se chyb. Rady a vychytávky pro začátečníky
Rádi byste se pustili do barevného zdobení perníčků? Nenecháme vás v tom a přinášíme tipy na celé duhové spektrum
Nejlepší vůně vánočních svátků: Namíchejte si vlastní perníkové koření a začněte se těšit
Další recepty
Tématické fráze: zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky zdobení zdobeni pernicku vánoční perníčky recept perníčky zdobení fotogalerie čím zdobit vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků recept jak zdobit vánoční perníčky zdobení perníčků recept zdobení velikonočních perníčků zdobení perníčků foto zdobeni na pernicky zdobeni vanocnich pernicku foto šablony na zdobení perníčků levné perníčky recept na zdobení perníčků poleva na pernicky recept poleva na vánoční perníčky zdobeni pernicku sablony
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
11 názorů