Jahodovotvarohové pokušení
Suroviny
Nutriční hodnoty
Energie | 4 012 kJ / 959 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 27,88 g |
Tuky | 28,67 g |
Vláknina | 11,80 g |
Cholesterol | 520 mg |
Sodík | 278 mg |
Sůl | 0,93 g |
Sacharidy | 141,47 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
22. 2. 2021 11:15
Do tvarohu se smetanou jsem dala ztuzovac, to stuhlo v pohode. Do jahodove smesi jsem dala dve zelatiny a to nestuhlo... tenhe dort uz delat nebudu :
21. 6. 2016 16:28
Blansch:
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinuMě vždy stuhla,a to kupuju tu nejlevnější... některé taky chtějí přivést skoro k varuNesmí se však vařit!
isindy:
Já mám třeba želatinu na 250ml šťávy,takže musím dát dvě.Zálaží co máte za želatinuMě vždy stuhla,a to kupuju tu nejlevnější... některé taky chtějí přivést skoro k varuNesmí se však vařit!
22. 6. 2015 19:56
Blansch: díky i mně se nedávno stalo, že rozmixované jahody netuhly a netuhly...nakonec "spolkly" dvojnásobné množství želatiny, než kolik bylo uváděno jako potřebná dávka...hlava mi to nebrala....
22. 6. 2014 11:33
Výborné...nestačila jsem ani nafotitDala jsem místo tvarohu mascarpone, které jsem smíchala s vyšlehanou šlehačkou.Vrchní vrstva - rozmixované jahody..dle postupu neztuhly. Druhý den jsem přidala ztužovač za studena a vyšlo to. Jinak není co vytknout..opravdu MŇAMKA
30. 5. 2014 12:45
tak hotovo a čekám až to ztuhne,zatím to vypadá dobře...
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším
dělala jsem na plech všechno z dvojité dávky,do jahod jsem dala červené želé a do tvaroh.krému želatinový ztužovač.
už se těším
14. 3. 2014 22:09
Robila som zakusok niekolko krat a je skvely. Dakujeme za recept ktory presvadci aj tych najnarocnejsich a popritom je taky jednoduchy.
3. 11. 2013 17:51
Denisa: ne, v tom nemáte pravdu, ztužovač šlehačky vám želatinu nenahradí, nedocílíte jím takovou pevnost tvarohové hmoty...viděla bych to na chybu v přípravě želatiny, někdy je to ošemetná záležitost a ne každá želatina má stejný postup přípravy a dávkování, záleží na tom, jakou jste použila...
3. 11. 2013 14:56
Dortík na fotu vypadá náramně tak jsem se dala do pečení ačkoliv jsem vše udělala jak se píše šlehačka s tvarohem mi neztuhla!!myslím totiž ,že místo sypké želatiny tam spíš patřil ztužovač šlehačky. aten želatinový vršek taky neztuhl takže za mě děs celé jsem to vyhodila
9. 6. 2012 18:01
Dělala jsem vše se ztužovačem šlehačky za studena a povedl se náramně bylo dost jahod, tak jsem ještě nahoru přidala na půl nakrájené a celé to zalila dortovým červeným želé a posílám fotku a uděluji bodík
7. 5. 2012 13:23
0.5 dcl horké vody není to málo na tu želatinu?já mám totiž koupenou práškovou želatinu která se má dělat ve 250ml vody
3. 4. 2012 22:32
Zdenka1: děkuji moc za pochvalu i fotku
3. 4. 2012 18:08
Děkuji za výborný recept, moc jsme si pochutnali. Jestli to nevadí, přidám foto.
11. 3. 2012 09:46
Kriss: to je mi moc líto...určitě chyba v poměru surovin, pokud cokoli znásobíte, je potřeba adekvátně znásobit i zbytek - to platí u všeho vaření...takže do 2 tvarohů 2 želatiny...a to pyré - babo raď...já občas narazila na "divnou" želatinu, která příliš neželatinovala
10. 3. 2012 17:33
Vypadá úžasně, ale naprosto se mi nepovedla.
Tvarohovou náplň jsem dělala ze 2 šlehaček a 2 tvarohů, protože jsem buchtu dělala na plech, ale ani s pomocí želatiny mi neztuhla. Nevím, zda to může být špatně zvoleným druhem tvarohu či pouze 1 želatinou (namísto 2, když už jsem dělala z dvojité dávky).
Ani jahodová náplň se mi nepodařila, přestože jsem dávala želatiny 2. Těšila jsem se jak malá, ale pro mě je to zatím největší zklamání za poslední dobu, co jsem kdy pekla. Teď jen přijít na to, kde se stala chyba.
Tvarohovou náplň jsem dělala ze 2 šlehaček a 2 tvarohů, protože jsem buchtu dělala na plech, ale ani s pomocí želatiny mi neztuhla. Nevím, zda to může být špatně zvoleným druhem tvarohu či pouze 1 želatinou (namísto 2, když už jsem dělala z dvojité dávky).
Ani jahodová náplň se mi nepodařila, přestože jsem dávala želatiny 2. Těšila jsem se jak malá, ale pro mě je to zatím největší zklamání za poslední dobu, co jsem kdy pekla. Teď jen přijít na to, kde se stala chyba.
6. 7. 2011 22:37
Ivanko:krásné osvěžení jen mi to moc netuhlo,já použila želé ne želatinu a tak si myslím,že to bylo tím,nic na to nemění fakt,že se to u nás zblajzlo během chvilky!!!
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Kuřecí kostky se zeleninou a houbami
Přidáno před 1 hodinou
Snídaňová vejce Benedikt
Přidáno před 2 hodinami
Domácí ravioly plněné žampiony s rajčatovou omáčkou
Přidáno před 20 hodinami
Domácí ravioly se špenátem a slaninou
Přidáno před 21 hodinami
Fenykl v omáčce s modrým sýrem
Přidáno 6. 5. 2024 08:08
Křupavé gnocchi
Přidáno 6. 5. 2024 06:46
Právě bylo uvařeno:
Bramborovo - kuřecí guláš
Marie65 uvařila před 6 minutami
Kuřecí prsa s omáčkou
Verounek uvařila před 23 minutami
Pšenično-žitné rohlíky
Tonja uvařila před 29 minutami
Květák z horkovzdušné fritézy
vladhn uvařila před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
vladhn uvařila před 14 hodinami
Kuřecí nachos
Lucie1001 uvařil před 15 hodinami
Sachr dort z jablek
Vladka321 uvařil před 16 hodinami
Větrníkový dort
Sabora1 uvařila před 16 hodinami
Tvarohovo-borůvkové knedlíky
st3la uvařil před 16 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Jak připravit lahodný jahodový koktejl. Osvěžující nápoj nám přijde k chuti během letních dnů
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Buchty po ránu: Dokonale vláčná citronová buchta podle receptu Josefa Maršálka. Příprava je rychlá, chuť božská
Další recepty
Tématické fráze: dort za studena s ovocem a zakysanou smetanou zelatina za studena želatinový ztužovač za studena dr.oetker jak dlouho tuhne zelatina želatinový ztužovač za studena želatinový ztužovač želatinový ztužovač za studena dr. oetker želatina za studena dr oetker příprava sypké želatiny tvarohové pokušení jahodovotvarohove řezy želatina za studena dr.oetker jahodovo tvarohový dort sypká želatina želatina do krému za studena želatina do tvarohu za studena želatina do krémů jahodový dort se zakysanou smetanou a tvarohem jahodovy dort za studena se zakysanou smetanou tvaroh a želatina
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej, mléko, mouka polohrubá, prášek do pečiva, tvaroh měkký, šlehačka, želatina, voda, cukr, jahody, želatina, voda, cukr
Jahodovotvarohové pokušení
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/myXr
62 názorů