Piškot se želatinovým kokosem

tejaja Kuchařka:

Moučníky , Řezy 8 názorů

54

Suroviny

1 světlý piškotový korpus (asi 2 cm vysoký)
250 g kokosu
1 malý balíček želatiny
trocha cukru
1 balíček rozinek
rybízová marmeláda
Poleva:
6 žloutků
300 g práškového cukru
2 lžíce oleje
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru.

  2. 2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu. Vmiešame kokos, hrozienka a dobre premiešame. Hneď navrstvíme na piškótu.

  3. Vyšľaháme polevu zo žĺtkov, práš. cukru a oleja.

  4. Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť aspoň na 1 deň.

  5. Po stuhnutí režeme na rezy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Piškot se želatinovým kokosem

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Áno, 250 g balík. Ospravedlňujem sa, až teraz som si všimla otázku:-8

    Odpovědět

  • AnnaC AnnaC

    Balík kokosu o hmotnosti 250 g?Recept mne zaujal.Dík za odpověď.:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Helenka, tú tortovú želatínu nie, ale tá od Gelity by mohla byť, to je poľská však ? Vajíčkovú nepoznám, ale na tlačenku je potrebná klasická poriadna želatína, takže predpokladám, že bude dobrá. Proste to, čo poriadne shustne.:-D Ja kupujem tú, čo vkladám obrázok.

    Odpovědět

  • Hella Hella

    Určitě vyzkouším. Prohlédla jsem doma svoje zásoby a myslím, že tyhle druhy želatin (foto přikládám) by mohly vyhovovat. Ty 2 v první řadě jsou granule. Myslím, že velmi vhodná je ta na vaječnou tlačenku (je všude k dostání), ale pozor jeden druh (druhý sáček v druhé řadě) je Pikantní.

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka, dostaneš želatínu normálne v potravinách. Môžeš použiť aj tú plátkovú, proste hocijakú, len nie to tortové želé. To nie je želatína. Napríklad Janka takú, ako by si použila na vajíčkovú tlačenku, teda čistú želatínu.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    No, jo, ale kde se to dá koupit? Tu plátkovou mám, ale ještě jsem s tím nikdy nic nedělala a ta granulovaná by byla fajn, ale kde ji vzít? Ten zákusek vypadá úchvatně, chtěla bych to vyzkoušet, teď už v klidu a pohodě.;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(autorka receptu)

    Janka nie cukrársku, tá je slabá , klasická želatína, buď plátková alebo granulovaná alebo prášková. Len nie tá, ktorá je určená na poliatie povrchu torty. Ja dávam 1 sáčok granulovanej, ktorá je určená na 1/2 l tekutiny.

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Terezko, jakou želatinu? Tu plátkovou, nebo tu cukrářskou, co je bílá a červená?:-?

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo