

Piškot se želatinovým kokosem
Suroviny
- 1 světlý piškotový korpus (asi 2 cm vysoký)
- 250 g kokosu
- 1 malý balíček želatiny
- trocha cukru
- 1 balíček rozinek
- rybízová marmeláda
- Poleva:
- 6 žloutků
- 300 g práškového cukru
- 2 lžíce oleje
Postup přípravy receptu
Piškótu upečieme klasicky ako sme zvyknutí. Vychladnutú potrieme tenkou vrstvou ríbezľového lekváru.
2 dl vody uvaríme s trochou cukru a rozpustíme v nej želatínu. Vmiešame kokos, hrozienka a dobre premiešame. Hneď navrstvíme na piškótu.
Vyšľaháme polevu zo žĺtkov, práš. cukru a oleja.
Nalejeme na koláč a necháme stuhnúť aspoň na 1 deň.
Po stuhnutí režeme na rezy.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Piškot se želatinovým kokosem
-
Áno, 250 g balík. Ospravedlňujem sa, až teraz som si všimla otázku
-
Balík kokosu o hmotnosti 250 g?Recept mne zaujal.Dík za odpověď.
-
Helenka, tú tortovú želatínu nie, ale tá od Gelity by mohla byť, to je poľská však ? Vajíčkovú nepoznám, ale na tlačenku je potrebná klasická poriadna želatína, takže predpokladám, že bude dobrá. Proste to, čo poriadne shustne.
Ja kupujem tú, čo vkladám obrázok.
-
Určitě vyzkouším. Prohlédla jsem doma svoje zásoby a myslím, že tyhle druhy želatin (foto přikládám) by mohly vyhovovat. Ty 2 v první řadě jsou granule. Myslím, že velmi vhodná je ta na vaječnou tlačenku (je všude k dostání), ale pozor jeden druh (druhý sáček v druhé řadě) je Pikantní.
-
Janka, dostaneš želatínu normálne v potravinách. Môžeš použiť aj tú plátkovú, proste hocijakú, len nie to tortové želé. To nie je želatína. Napríklad Janka takú, ako by si použila na vajíčkovú tlačenku, teda čistú želatínu.
-
No, jo, ale kde se to dá koupit? Tu plátkovou mám, ale ještě jsem s tím nikdy nic nedělala a ta granulovaná by byla fajn, ale kde ji vzít? Ten zákusek vypadá úchvatně, chtěla bych to vyzkoušet, teď už v klidu a pohodě.
-
Janka nie cukrársku, tá je slabá , klasická želatína, buď plátková alebo granulovaná alebo prášková. Len nie tá, ktorá je určená na poliatie povrchu torty. Ja dávam 1 sáčok granulovanej, ktorá je určená na 1/2 l tekutiny.
-
Terezko, jakou želatinu? Tu plátkovou, nebo tu cukrářskou, co je bílá a červená?