Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Klasické české rohlíky

Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.

Hodnocení receptu je 5,0 (126×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby kynutí

70 min (60 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby kynutí)

17. 10. 2010 16:50

Suroviny pro 10 kusů

10 kusů

Nutriční hodnoty

Energie8 207 kJ / 1 962 kcal
Bílkoviny56,75 g
Tuky24,70 g
Vláknina15,20 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 4,84 g
Sůl12,08 g
Sacharidy370,46 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.

Tvarování rohlíků:

http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...

Povídání o omládku a Sladěnce je tady:

http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...

Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

cathleen cathleen

17. 9. 2023 13:39

Migulka, Tonja: dekuju :-*:-*

Tonja

16. 9. 2023 12:38

Nejlepší rohlíky, peču je celkem pravidelně.

Migulka

10. 4. 2023 13:14

Dobrý den, moc děkuji za tento recept :-), teprve se učím péct z kynutého těsta a tyto rohlíky se vážně povedli. Sice ty moje jako rohlíky úplně nevypadají ale byla opravdu luxusní. Diky!

cathleen cathleen

11. 2. 2023 16:41

Tonja: děkuji :-) www.pekarnomanie.cz je můj web ;-)

Tonja

11. 2. 2023 16:36

Rohlíky jsou výborné, peču je celkem pravidelně.

Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/

cathleen cathleen

17. 1. 2023 21:00

:-8 jsem opravdu moc ráda, že se recept tak osvědčil :-)

Gabina

17. 1. 2023 11:19

Rohliky jako dech, nechala jsem těsto přes noc kynout v lednici a jsou z nich poradny "rohle" :-)

Tonja

13. 1. 2023 18:25

Jedny z nejlepších, peču je pravidelně.

Tinuska79 Tinuska79

6. 1. 2023 22:57

TOP TOP TOP!!! LUXUSNÍ!!! Za hodinu od vytažení z trouby nebyly :-D Receptů už mám pár vyzkoušených, ale tento je zatím NEJ! Ukládám, zůstanu u něj, moc děkuji :-K
Jen pro ty, co méně solí, dejte malinko méně soli, než je uvedeno.. Opravdu lepší jak z obchodu, přitom nejvíce připomíná chuť klasického rohlíku, mňam, mám radost <3

maris maris

2. 1. 2023 13:43

magdalenka: krásně, jsi to napsala:-8. Já sice moc nepeču, ale mám k tomu velkou úctu a vůně čerstvě upečeného chleba patří k nejkrásnějším na světě.:-K

magdalenka magdalenka

2. 1. 2023 11:13

Veronika.Hrozna: mne sa rohlíky nedarí extra formovať, tak som si kúpila plech na bagety...:-8 jednoduché riešenie. Ale obdivujem, že to nevzdávaš a s kysnutým cestom už kamarátiš - spomínam na tvoje pečenie v priamom prenose...:-8 ... Teší ma to a cathleen je rada určite tiež, veď preto sa delí o svoje recepty a skúsenosti.
Ja celý život pečiem, pri veľkej rodine to bola nevyhnutnosť, miesto keksíkov som deťom piekla do školy napr. buchty s tvarohom a pod. Aj chlieb som piekla sporadicky, sviatky bez domáceho chleba u nás neboli. Vtedy som to považovala za potrebné až nevyhnutné. V niektorej svojej knihe Cat popisuje, čo ju vlastne priviedlo k domácemu pečeniu, sme na tom podobne.
Skutočnú lásku k pečeniu, ku chlebu a kysnutému cestu som však nachytala od cathleen! Stále ma to baví, stále sa u nás šíri vôňa pečeného chleba (chlieb kupujem výnimočne, proste obchodný nám nechutí). Je to už vášeň, vyskúšala som desiatky receptov, prešla som kváskovaním atď.
Vždy mám pri vyťahovaní chleba z rúry radosť, ako prvýkrát, keď sa mi vydaril prvý krásny bochník ...(sem tam sa stane, že aj niečo pripálim, cesto mi prekysne a pod., samozrejme). Nevadí mi práca s cestom, nevadí mi zdĺhavé miesenie - baví ma sledovať, ako mi cesto pod rukami ožíva, robot nemám a DP vytiahnem málokedy.
Naozaj - pečenie je radosť.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2023 20:07

magdalenka: Dnes jsem pekla znovu, včera taky! Mizí to rychlostí, páry nad hrncem. Konečně se povedly, měla si pravdu, nevzdávat to! Musela jsem, kde co, pročíst, i ten tvůj recept na omládek s fotkami, jak to má vypadat,jinak bych to nesvedla! Musela jsem vyzkoušet pečení v nové troubě, hezky to do křupava vypéct, i ve staré to bylo stejný, muselo se to vychytat. A ty rohlíky, jsou boží!

magdalenka magdalenka

1. 1. 2023 19:37

Veronika.Hrozna: :-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

1. 1. 2023 15:39

Vynikající.

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

16. 12. 2022 22:25

Tak a konečně se mi podařily upéct, jak si je představuji já. Koukla jsem i videa pekařského technologa, jak motat rohlíky, že je potřeba začátek rohlíku potřít vodou, dobře utáhnout. Pak jsem koukla do receptu na omládek, jak má ta hmota, proboha vypadat, když je to už nakynulé, né že to přidám k mouce nedokynulé, to bylo od Magdalenky na fotce. Omládek jsem nechala nakynout a pak jsem omylem třískla s nádobkou, s omládkem a ten klesl.:-((
Tak jsem nevěděla, jestli se to dá ještě použít, asi to překynulo, no nevím! Risk je zisk,
stejně jsem ho přidala do mouky zdrclej, nezdrclej a nakynulo to! :-O Udělala jsem malou změnu, místo margarínu, vlahé máslo.
Po nakynutí cca 1,5 hodiny jsem udělala dvanáct kuliček nechala 15 minut oddechnout a pak rozválela potřela spodek těsta vodou a srolovala, ještě dvěma rukama poválela do kýžené délky rohlíku. Jak to dělal ten pekařský technolog. Nechala zakryté folií nakynout /on to také zakryl fólií/ ! Pak po hodině, se to začalo zvedat a krásně nakynuly. Pekla jsem na 240 ,13 minut, musí se to řádně vypéct, aby dostaly chuť. Spodek rohlíku musí být tmavší, až pak jsou do křupava! Podtrženo sečteno recept na rohlíky, je výborný, ale potřebuje opravdu zkušeného pekaře, já to musela vychytat. Mě to prostě ,nevykynulo pořádně, rohlíky byly hrubě umotány a tím, že se dotýkaly, tak se ani dobře nepropekly. Zvojtila jsem to důkladně! :-D Dnes jsem pekla podruhé stejným postupem, jen jsem dala míň soli 1,5 KL bylo moc, asi mám slanější sůl. Jsou perfektní. :-K Už žádné kynuté těsto bez omládku, pořád jsem cítila to droždí, s omládkem ho necítit vůbec. Už všechna jen s omládkem, slaná i sladká. :-K

1 2 3 15

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010

Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk

TopRecepty.cz

Klasické české rohlíky

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/LJmW