Klasické české rohlíky
Klasické rohlíky patří mezi běžné pečivo, bez kterého si těžko představíme českou domácnost. Tento osvědčený a podrobný recept nás dovede k dokonalým domácím rohlíkům. Těsto je vláčné, nadýchané a jemné. Vytvarované rohlíky upečeme do zlatova.
Suroviny pro 10 kusů
10 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 8 207 kJ / 1 962 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 56,75 g |
Tuky | 24,70 g |
Vláknina | 15,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 4,84 g |
Sůl | 12,08 g |
Sacharidy | 370,46 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Rohlíky pomocí omládku nádherně vykynou.
Tvarování rohlíků:
http://www.toprecepty.cz/recept/15446-tvarovani-ro...
Povídání o omládku a Sladěnce je tady:
http://www.primapekarna.estranky.cz/clanky/kvasky/...
Zdroj: http://www.pekarnomanie.cz/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
17. 9. 2023 13:39
16. 9. 2023 12:38
10. 4. 2023 13:14
11. 2. 2023 16:41
11. 2. 2023 16:36
Recept i foto jsou shodné s www.pekarnomanie.cz/obycejne-ceske-klasicke-rohliky/
17. 1. 2023 21:00
17. 1. 2023 11:19
13. 1. 2023 18:25
6. 1. 2023 22:57
Jen pro ty, co méně solí, dejte malinko méně soli, než je uvedeno.. Opravdu lepší jak z obchodu, přitom nejvíce připomíná chuť klasického rohlíku, mňam, mám radost
2. 1. 2023 13:43
2. 1. 2023 11:13
Ja celý život pečiem, pri veľkej rodine to bola nevyhnutnosť, miesto keksíkov som deťom piekla do školy napr. buchty s tvarohom a pod. Aj chlieb som piekla sporadicky, sviatky bez domáceho chleba u nás neboli. Vtedy som to považovala za potrebné až nevyhnutné. V niektorej svojej knihe Cat popisuje, čo ju vlastne priviedlo k domácemu pečeniu, sme na tom podobne.
Skutočnú lásku k pečeniu, ku chlebu a kysnutému cestu som však nachytala od cathleen! Stále ma to baví, stále sa u nás šíri vôňa pečeného chleba (chlieb kupujem výnimočne, proste obchodný nám nechutí). Je to už vášeň, vyskúšala som desiatky receptov, prešla som kváskovaním atď.
Vždy mám pri vyťahovaní chleba z rúry radosť, ako prvýkrát, keď sa mi vydaril prvý krásny bochník ...(sem tam sa stane, že aj niečo pripálim, cesto mi prekysne a pod., samozrejme). Nevadí mi práca s cestom, nevadí mi zdĺhavé miesenie - baví ma sledovať, ako mi cesto pod rukami ožíva, robot nemám a DP vytiahnem málokedy.
Naozaj - pečenie je radosť.
1. 1. 2023 20:07
1. 1. 2023 19:37
1. 1. 2023 15:39
16. 12. 2022 22:25
Tak jsem nevěděla, jestli se to dá ještě použít, asi to překynulo, no nevím! Risk je zisk,
stejně jsem ho přidala do mouky zdrclej, nezdrclej a nakynulo to! Udělala jsem malou změnu, místo margarínu, vlahé máslo.
Po nakynutí cca 1,5 hodiny jsem udělala dvanáct kuliček nechala 15 minut oddechnout a pak rozválela potřela spodek těsta vodou a srolovala, ještě dvěma rukama poválela do kýžené délky rohlíku. Jak to dělal ten pekařský technolog. Nechala zakryté folií nakynout /on to také zakryl fólií/ ! Pak po hodině, se to začalo zvedat a krásně nakynuly. Pekla jsem na 240 ,13 minut, musí se to řádně vypéct, aby dostaly chuť. Spodek rohlíku musí být tmavší, až pak jsou do křupava! Podtrženo sečteno recept na rohlíky, je výborný, ale potřebuje opravdu zkušeného pekaře, já to musela vychytat. Mě to prostě ,nevykynulo pořádně, rohlíky byly hrubě umotány a tím, že se dotýkaly, tak se ani dobře nepropekly. Zvojtila jsem to důkladně! Dnes jsem pekla podruhé stejným postupem, jen jsem dala míň soli 1,5 KL bylo moc, asi mám slanější sůl. Jsou perfektní. Už žádné kynuté těsto bez omládku, pořád jsem cítila to droždí, s omládkem ho necítit vůbec. Už všechna jen s omládkem, slaná i sladká.
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 10 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 11 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 12 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 18 hodinami
Palačinkové rolky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 37 minutami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 8 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 9 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 9 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 9 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 9 hodinami
Jarní bramborový salát
Kanaj uvařila před 10 hodinami
Gnocchi s kuřecím masem a špenátem
Ryngle uvařila před 10 hodinami
Jogurtová bublanina (bez mouky)
Kaca_ uvařila před 10 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
VencaUplotny uvařil před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pečeme s Ivou: Lepší koláče, makovky i rohlíky budete mít díky omládku! Jak na něj?
Jak si upéct domácí rohlíky. Vyzkoušejte recept na klasické české pečivo podle názorného videa
Pečeme s Ivou: Fantastické rohlíky filipky z celozrnné mouky. Jak na ně, aby byly zvenčí křupavé a uvnitř nadýchané?
Další recepty
Tématické fráze: recept na rohliky rohlíky recept výroba rohliku pravé česke rohlíky jak upéct rohlíky prave ceske rohliky recept kubíkovy rohlíky omládek jak vytvorit rohlik rohlíky jako z obchodu pavla v troubě rohlíky rohlíky jako z obchodu recept rohlíky z omládku těsto na rohlíky klasické rohlik recept co je sladěnka co je to sladěnka slané rohlíky rohliky na omladku babicovy dobroty recepty z 24.10.2010
Suroviny: voda, med, droždí, mouka hladká, cukr, voda, sůl, mouka hladká, tuk
Klasické české rohlíky
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LJmW
214 názorů