Utopenci
Na jídelním lístku každé české hospody najdete zcela jistě utopence. A není se čemu divit, protože se jedná o dokonalý vyprošťovák, který znaly už naše babičky. Základem chuti je dobře vychucený nálev a kvalitní uzenina.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 17 723 kJ / 4 236 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 222,72 g |
Tuky | 303,89 g |
Vláknina | 54,58 g |
Cholesterol | 750 mg |
Sodík | 20,38 g |
Sůl | 50,00 g |
Sacharidy | 138,00 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2023 12:21
18. 8. 2022 17:19
26. 3. 2019 18:43
22. 1. 2018 07:16
8. 9. 2016 20:30
8. 9. 2016 08:38
5. 5. 2016 22:13
9. 2. 2013 14:06
20. 2. 2012 10:39
Gothajský salám 2 kg
cibule 6 ks
ocet 3/4 litru
pepř mletý
bobkový list
sůl a podobně
Příprava:
Nakrájíte gothaj na tenké centimetrové plátky (trojúhelníčky, kostky..), cibuli na kolečka. Do velké lahve od okurek dáváte na střídačku cibuli a salám, popepříte, přidáte bobkový list, můžete přidat i cokoliv jiného - nové koření, mletou papriku, čili papričky, feferony, nakládanou papriku nebo okurky, nakonec zalejete octem (čím víc, tím líp) lžičku soli a vodu - klasicky za studena nebo si můžete nálev svařit předem a nechat ho raději vychladnout - pozor, gothaj taje víc než buřty).
1. 12. 2011 18:00
10. 2. 2011 19:28
10. 2. 2011 19:26
10. 2. 2011 19:16
16. 7. 2008 13:13
21. 6. 2008 23:41
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno před 54 minutami
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno před 3 hodinami
Soufflé buchta
Přidáno před 4 hodinami
Kefírová rychlovka
Přidáno před 15 hodinami
Věnečky výborné
Přidáno před 18 hodinami
Nadýchané a měkoučké loupáky
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Nakládané řízky
Julia Oskerova uvařil před 11 minutami
Vláčně tvarohová bábovka s kandovaným ovocem
sikorova4@seznam.cz uvařila před 34 minutami
Ořechová bábovka
Jardam uvařil před 44 minutami
Mrkvový salát s vejci
Petra Dvor. uvařila před 51 minutami
Kuřecí maso na kari s rýží a zeleninou
Adela_Senti uvařil před 1 hodinou
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
mejtys uvařila před 1 hodinou
Rýžový nákyp
betkav uvařil před 1 hodinou
Křehký mřížkový koláč
faluska uvařila před 1 hodinou
Vydatná vločková polévka s česnekem
Valis uvařila před 1 hodinou
Slepice na paprice
Japin uvařila před 1 hodinou
Přečtěte si Zobrazit více
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Co se zbytkem rybích řízků? Další dny už na ně není chuť. Poradíme, co s nimi
Ze špekáčků, které zbyly z čarodějnic, vytvoříte skvělá jídla: Stačí použít pivo, zeleninu, alobal nebo ocet
Další recepty
Tématické fráze: utopenci babiččiny recepty utopenci utopenci nálev utopenci top recepty babiččiny recepty na utopence utopenci recept utopenci z gothaje utopenci v hořčičné omáčce utopence utopenec jak se dělájí utopenci utopenec recept utopenci, top recepty utopenci na kolečka recept utopenec utopenci recepty utopenci v omáčce top recepty utopenci recept na utopence utopenci za studena
Suroviny: bobkový list, semínka hořčičná, ocet, sladidlo umělé, sůl, pepř, voda, koření nové koření, špekáček, cibule, bobkový list
Utopenci
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k1x
15 názorů