Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.

Hodnocení receptu je 5,0 (35×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 30 min

90 min (60 min příprava + 30 min tepelná úprava)

19. 10. 2010 07:53

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 880 kJ / 3 557 kcal
Bílkoviny53,06 g
Tuky181,44 g
Vláknina34,29 g
Cholesterol 848 mg
Sodík 405 mg
Sůl1,00 g
Sacharidy410,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.

Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.

Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.

Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:

www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

meya.z

19. 2. 2011 20:01

DĚKUJI:-8

marcik marcik

19. 2. 2011 17:34

:-K+22:yes::-K

Marki

22. 1. 2011 21:54

Děkuji za vynikající recept. úplná paráda. prostě nej nej.:yes::yes::yes::-)

Lenka Pavlíková

17. 12. 2010 14:33

Super, super, super. Jednoduchý recept, skvělý výsledek. Já ještě zdobím čokotransferem a vypadá to báječně. Z uvedeného receptu je poměrně malý korpus. Dala jsem do kulaté formy s průměrem 17 cm a bylo to tak akorát. Na klasickou formu s průměrem 22 cm bych tedy udělala o polovinu více těsta.;-)

medis

6. 12. 2010 14:14

žena bude mít narozeniny, tak se nechám inspirovat Vaším luxusním receptem.:yes:

meya.z

20. 11. 2010 18:05

MARUNDA, DĚKUJI, JSEM RÁDA, ŽE SE RECEPT LÍBÍ:-). HEZKÉ FOTKY:yes:

marunda marunda

19. 11. 2010 23:31

tak Marti, zkusila jsem dnes na dort krájecí polevu a musím říct SSSSSSSSUUUUUUUPPPPPPPPRRRRRRRR. Moc Ti za ni děkuju. Ještě to teda s ní neumím, ale je lepší, než tu co jsme používala do teď. Pošlu fotu, jestli neva. Je pečený na zakázku.

meya.z

24. 10. 2010 11:26

Jana73, jsem ráda, že se recept líbí a že se dortík povedl :-8

jana73

23. 10. 2010 21:58

Marti, tak jsem dort vyzkoušela přesně podle receptu a musím říct, že je výbornej. Je to trochu kalorická bomba;-), ale jednou za čas:-p. Poleva se opravdu nelámala a už ji mám přepsanou do svého sešitu, protože tu jsem určitě nedělala naposledy. Děkuji a přidávám bod:yes:

Sodovka Sodovka

19. 10. 2010 21:51

I mě zaujala krájecí čokoláda.:-O Při nejbližší příležitosti ji vyzkouším. Pařížskou šlehačku dělám ze 33% šlehačky a Ledových kaštanů. Martino, posílám +15.:yes:

meya.z

19. 10. 2010 16:41

hella, máš pravdu tento drtík je opravdu kalorická bomba a asi jsem to tam špatně napsala pařížský krém x pařížská šlehačka. Na pařížský krém mám recept:
KRÉM PAŘÍŽSKÝ:
3 dkg másla
3 dkg hl. mouky
2 dcl mléka

10 dkg másla
10 dkg cukr moučka
4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda)
1 žloutek


bibinka, moc děkuji;-)

Hella Hella (moderátorka)

19. 10. 2010 16:17

Vybušná, máš pravdu. Tohle není pařížský krém, ale pařížská šlehačka. Oni si to lidi dost pletou nebo ani nevědí, že je mezi tím nějaký rozdíl. Jinak i Pažížská šlehačka se prodává právě v takovém, ale hnědém v kelímku a je taky 40 %. Já si jí taky dělám doma, ale víc mi chutná z Ledových kaštanů s přidáním kakaa, tohle je na mě bez cukru dost hořké. Tohle je tedy kalorická bomba, půl kila čokolády + dalšího téměř půl kila tuku na tak malý dort! Ale tu polevu zkusím, vždycky v kuchařkách psali, když rozehříváte čokoládu, dejte pozor, aby se vám do toho nedostala voda. Buď byly za mého mládí jiné čokolády, nebo věda pokročila ;-)

mysulka mysulka

19. 10. 2010 15:57

:yes::-p+1;-)

srettka

19. 10. 2010 15:22

tak to je ukrutně čokoládový dort:-p:yes:
p.s. to se mi hodí, za měsíc má moje starší narozky a chce něco čoko...má to mít;-)

Bibinka Bibinka

19. 10. 2010 14:45

Meyo.z, krásnej dortík, jsi moc šikovná. 40% šlehačku jsem viděla i jednou koupila v Lídlu a v Hypernově-nyní Albert, má červený kelímek, je krásně hustá a dobrááááá, taková spravedlivá šlehačka;-) Dávám ti 10.bod:yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort

Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka

TopRecepty.cz

Pravý pařížský dort s krájecí polevou

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/nOAY