Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Pařížský dort je ozdobou cukráren už mnoho desetiletí a kdo ho nikdy neochutnal, neví, co je pařížský krém s nadýchaným korpusem a jemnou polevou za úžasné spojení. Vyzkoušejte jej doma a překvapte tak rodinu i blízké.
Suroviny pro 1 kus
1 kus
Nutriční hodnoty
Energie | 14 880 kJ / 3 557 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 53,06 g |
Tuky | 181,44 g |
Vláknina | 34,29 g |
Cholesterol | 848 mg |
Sodík | 405 mg |
Sůl | 1,00 g |
Sacharidy | 410,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Krém je vyšlehaný, když drží hezky tvar, bude to opravdu hutný krém. Korpus pečeme den předem.
Dort jsem pekla pro přítele kamarádky a ta chtěla tvar srdíčko, proto přikládám fotky dortu ve tvaru srdce (musela jsem si upravit množství ingrediencí o 1/3 nahoru). Tady jsem ale uvedla množství surovin dle původního receptu, t.j. do kulaté formy o průměru 22 cm.
Pozor, korpus je velmi křehký a nadýchaný.
Tento recept mi poslala kamarádka. Ta se inspirovala na:
www.urybicky.cz/2010/05/pravy-parizsky-dort-podle-zdenky-s-krajeci-polevou/
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
19. 2. 2011 20:01
DĚKUJI
19. 2. 2011 17:34
+22
22. 1. 2011 21:54
Děkuji za vynikající recept. úplná paráda. prostě nej nej.
17. 12. 2010 14:33
Super, super, super. Jednoduchý recept, skvělý výsledek. Já ještě zdobím čokotransferem a vypadá to báječně. Z uvedeného receptu je poměrně malý korpus. Dala jsem do kulaté formy s průměrem 17 cm a bylo to tak akorát. Na klasickou formu s průměrem 22 cm bych tedy udělala o polovinu více těsta.
6. 12. 2010 14:14
žena bude mít narozeniny, tak se nechám inspirovat Vaším luxusním receptem.
20. 11. 2010 18:05
MARUNDA, DĚKUJI, JSEM RÁDA, ŽE SE RECEPT LÍBÍ. HEZKÉ FOTKY
19. 11. 2010 23:31
tak Marti, zkusila jsem dnes na dort krájecí polevu a musím říct SSSSSSSSUUUUUUUPPPPPPPPRRRRRRRR. Moc Ti za ni děkuju. Ještě to teda s ní neumím, ale je lepší, než tu co jsme používala do teď. Pošlu fotu, jestli neva. Je pečený na zakázku.
24. 10. 2010 11:26
Jana73, jsem ráda, že se recept líbí a že se dortík povedl
23. 10. 2010 21:58
Marti, tak jsem dort vyzkoušela přesně podle receptu a musím říct, že je výbornej. Je to trochu kalorická bomba, ale jednou za čas. Poleva se opravdu nelámala a už ji mám přepsanou do svého sešitu, protože tu jsem určitě nedělala naposledy. Děkuji a přidávám bod
19. 10. 2010 21:51
I mě zaujala krájecí čokoláda. Při nejbližší příležitosti ji vyzkouším. Pařížskou šlehačku dělám ze 33% šlehačky a Ledových kaštanů. Martino, posílám +15.
19. 10. 2010 16:41
hella, máš pravdu tento drtík je opravdu kalorická bomba a asi jsem to tam špatně napsala pařížský krém x pařížská šlehačka. Na pařížský krém mám recept:
KRÉM PAŘÍŽSKÝ:
3 dkg másla
3 dkg hl. mouky
2 dcl mléka
10 dkg másla
10 dkg cukr moučka
4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda)
1 žloutek
bibinka, moc děkuji
KRÉM PAŘÍŽSKÝ:
3 dkg másla
3 dkg hl. mouky
2 dcl mléka
10 dkg másla
10 dkg cukr moučka
4 dkg kakaa (rozpuštěná čokoláda)
1 žloutek
bibinka, moc děkuji
19. 10. 2010 16:17
Vybušná, máš pravdu. Tohle není pařížský krém, ale pařížská šlehačka. Oni si to lidi dost pletou nebo ani nevědí, že je mezi tím nějaký rozdíl. Jinak i Pažížská šlehačka se prodává právě v takovém, ale hnědém v kelímku a je taky 40 %. Já si jí taky dělám doma, ale víc mi chutná z Ledových kaštanů s přidáním kakaa, tohle je na mě bez cukru dost hořké. Tohle je tedy kalorická bomba, půl kila čokolády + dalšího téměř půl kila tuku na tak malý dort! Ale tu polevu zkusím, vždycky v kuchařkách psali, když rozehříváte čokoládu, dejte pozor, aby se vám do toho nedostala voda. Buď byly za mého mládí jiné čokolády, nebo věda pokročila
19. 10. 2010 15:57
+1
19. 10. 2010 15:22
tak to je ukrutně čokoládový dort
p.s. to se mi hodí, za měsíc má moje starší narozky a chce něco čoko...má to mít
p.s. to se mi hodí, za měsíc má moje starší narozky a chce něco čoko...má to mít
19. 10. 2010 14:45
Meyo.z, krásnej dortík, jsi moc šikovná. 40% šlehačku jsem viděla i jednou koupila v Lídlu a v Hypernově-nyní Albert, má červený kelímek, je krásně hustá a dobrááááá, taková spravedlivá šlehačka Dávám ti 10.bod
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Pivní bůček na způsob rillettes
Přidáno před 6 hodinami
Cupcake s mandarinkami zdobené krémem
Přidáno před 12 hodinami
Bleskové rohlíky
Přidáno před 13 hodinami
Zapečené těstoviny s rajčatovou omáčkou
Přidáno 4. 5. 2024 17:16
Sendvič z vaječné omelety
Přidáno 4. 5. 2024 10:40
Miniroládky s tuňákovou náplní
Přidáno 4. 5. 2024 08:12
Právě bylo uvařeno:
Snadnější varianta výborného medovníku na velký plech
Adlla uvařila před 36 minutami
Sušenky s arašídovým máslem a čokoládou
@lucivydrova uvařila před 2 hodinami
Sójové kostky a la Katův šleh
Kristian uvařila před 2 hodinami
Ananasové řezy s mascarpone
Sendo uvařila před 2 hodinami
Špagety "Alfredo"
Panova uvařila před 2 hodinami
Zelný salát s červenou čočkou
Zizalinka uvařila před 4 hodinami
Quiche se špenátem a brokolicí
Denny2711 uvařila před 5 hodinami
Zdravý banánový chlebík
Kristian uvařila před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
káťa uvařila před 5 hodinami
Tvarohovo-pudinková bábovka s čokoládou
Krize uvařila před 6 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: pařížský dort pařížský dort recept pařížský dort jednoduchý recept pařížský krém do dortu recept pařížský dort recept na pařížský dort pařižský krém na dort korpus na pařížský dort paříšský dort dort pařížský recept na pařížský dort video pařížský dort video poleva na pařížský dort krájecí čokoládová poleva paříský dort pravy parížsky krém poleva z čokolády krájecí krájecí čokoláda poleva na dort recepty pařížský dort
Suroviny: vejce, cukr moučkový, olej slunečnicový, sůl, kakao holandské, mouka polohrubá, prášek do pečiva, máslo, mouka hrubá, smetana 40%, šlehačka, čokoláda na vaření, čokoláda na vaření, voda, máslo, šlehačka
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/nOAY
41 názorů